• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2018

15:25

POPOVIĆ U SOČIJU: Srbija zainteresovana za mirnodopsku upotrebu nuklearne energije

Politika

POPOVIĆ U SOČIJU: Srbija zainteresovana za mirnodopsku upotrebu nuklearne energije

Podeli vest

Srbija je danas prvi put nastupila na međunarodnom forumu Atomekspo u Sočiju, koji je jedan od glavnih događaja u svetskoj nuklearnoj industriji, a Vladu Srbije predstavlja ministar za inovacije Nenad Popović

Popović je rekao novinarima da je Srbija zaintresovana za mirnodopsku upotrebu neklearne energije.

Ministar Popović će sutra u ime srpske vlade potpisati sporazum o saradnji sa generalnim direktorom Rosatoma - državne korporacije Rusije za nuklearnu energiju Aleksejem Lihačovim.

- Veoma je značajno što Srbija danas prvi put učestvuje na ovoj velikoj izložbi i konferenciji. Ovde će biti prikazane najnovije inovacije i tehnološka dostignuća u korišćenju atomske i nuklarne energije u mirne svrhe, a pre svega u medicini, poljoprivredi i drugim industrijama, koje mogu da apsorbuju ovo znanje na korist građana i celog društva - rekao je Popović.

Atomekspo, koji se održava od 14. do 16. maja, najveća je izložbena i poslovna platforma za diskusiju o trenutnom stanju nuklearne industrije i postavljanju budućih trendova i održava se jednom godišnje, počevši od 2009. godine u organizaciji Državne korporacije za atomsku energiju ROSATOM.

Učestvuje više od 600 svetskih kompanija i više od 1.500 eksperata u toj oblasti, a akreditovano je više od 400 predstavnika medija.

mbpi.gov.rs

Učesnicima ATOMEKSPO 2018 će biti pružena prilika da predstave svoj portfolio svetskim liderima nuklearne energije.

Forumu prisustvuju rukovodioci ključnih kompanija koje rade u globalnoj nuklearnoj industriji, vladinim agencijama, međunarodnim i nekomercijalnim organizacijama i vodeći stručnjaci.

Forum uključuje izložbu i konvenciju sa obimnim poslovnim programom koji je usredsređen na plenarne diskusije sa najvišim rukovodstvom i rukovodiocima.
Teme o kojima se diskutuje na panelima i okruglim stolovima obuhvataju najvažnija pitanja u nuklearnoj industriji danas. Vodeće kompanije iz globalne nuklearne industrije i srodnih sektora predstavljaju svoje originalne tehnologije i dizajn na izložbi.

Forum pruža odličnu mogućnost za umrežavanje, uspostavljanje poslovnih kontakata i potpisivanje sporazuma o partnerstvu.

Osim poslovnih događaja, učesnici Foruma imaju mogućnost da posete nuklearne elektrane i druge objekte nuklearne industrije kroz organizovane tehničke izlete, kao i da uživaju u zabavnom i kulturnom programu.

Glavni medijski centar je olimpijska informativna platforma, u kojoj su tokom 2014. godine, održane 22. Zimske olimpijske igre i 11. Paraolimpijske zimske igre tokom kojih je bilo prisutno više od 8.000 predstavnika medija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija