• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić - M. Dobromirović

15.05.2018

18:28

AMERI DAJU 100.000.000 DOLARA DA KOSOVO UĐE U INTERPOL! SAD spremile ogroman budžet za podršku LAŽNOJ DRŽAVI!

Politika

AMERI DAJU 100.000.000 DOLARA DA KOSOVO UĐE U INTERPOL! SAD spremile ogroman budžet za podršku LAŽNOJ DRŽAVI!

Podeli vest

Amerikanci spremni da svakoj državi plate da na jesen glasa za članstvo Prištine u međunarodnoj policiji. Čak traže i da Ujedinjeni Arapski Emirati finansijski pomognu njihov plan

Sjedinjene Američke Države spremile su budžet od fantastičnih 100 miliona dolara kako bi izlobirali da lažna država Kosovo na jesen postane članica Interpola!

Neće im proći ni ovaj pokušajRazgovaramo sa rukovodstvom Interpola i brojnim državama koje nisu priznale lažnu državu kako bismo sprečili ulazak takozvane države Kosovo u Interpol
Nebojša Stefanović, ministar policije

Generalna skupština Interpola biće održana od 18. do 21. novembra u Dubaiju, a kako Informer saznaje u diplomatskim krugovima, prištinski lobisti već su uspeli da u američkoj administraciji obezbede ogromne pare. Vašington je spreman da plati neodlučnim ili siromašnim državama članicama Interpola sve troškove dolaska na Skupštinu, a one zauzvrat imaju samo jedan zadatak - da podrže članstvo lažne države u međunarodnoj policiji!

Prave skandal

Prema rečima naših izvora, Amerika je rešena da ovoga puta ništa ne prepusti slučaju i ne dozvoli da prijem takozvane države Kosovo ponovo bude blokiran.

Kosovo juri članstvo u pet organizacija
* Interpol
* Savet Evrope
* Ujedinjene nacije
* Svetska trgovinska organizacija
* Unesko

- Prošle godine Rusija i Kina zajednički su pomogle Srbiji da se spreči ulazak Prištine u Interpol. Zato su Albanci u dogovoru s Amerikancima povukli kandidaturu. Izračunali su da nikako ne bi mogli da prođu. Ovoga puta na ruku im ide to što Generalna skupština Interpola zaseda u UAE, koji su priznali Kosovo. Na vreme su obezbedili najmanje 100 miliona dolara za lobiranje, a traže i od Emirata da finansijski pomognu plan - prenosi Informerov izvor, visokopozicionirani diplomata koji je insistirao na anonimnosti.

Kfor bi mogao da ode sa KosovaKomandant Kfora, general Salvatore Kuoči, izjavio je da je formiranje "vojske Kosova" odluka kosovskih institucija u skladu sa ustavnim procedurama.
- U slučaju da se formiraju tzv. oružane snage Kosova, zemlje članice NATO bi pojedinačno odlučivale o tome da li bi snage Kfora ostale na Kosovu. Zasad, NATO nema plan da promeni ili smanji misiju koja nastavlja da obavlja zadatke prema Rezoluciji 1244 i Vojnotehničkom sporazumu - istakao je Kuoči.

Inače, zamenik premijera i šef diplomatije lažne države Kosovo Bedžet Pacoli početkom marta je izjavio da je Priština obnovila zahtev za članstvo u Interpolu, što je potvrdio i generalni sekretar ove institucije Jirgen Štok, rekavši da je zahtev uvršten na dnevni red 87. zasedanja u novembru.

Da je Amerika spremila novac da plati prijem Kosova u Interpol, potvrdio je i šef diplomatije Ivica Dačić.

- SAD su rešene da ove godine uguraju Kosovo u Interpol, Svetsku trgovinsku organizaciju, Unesko i Savet Evrope. Od UAE se traži da plate određenim zemljama da glasaju za Kosovo - naveo je Dačić.

Ministar policije Nebojša Stefanović, komentarišući ove informacije, kaže da Srbija i MUP čine sve da spreče svako učlanjivanje lažne države Kosovo u međunarodne institucije, pogotovo u Interpol.

mojugao

MILOVAN DRECUN
PREDSEDNIK ODBORA ZA KIM

Pokušaji SAD, Britanije i Francuske da se rasprava u Savetu bezbednosti UN o Kosovu zatvori za javnost i pritisci na države koje razmišljaju da povuku priznanje nezavisnosti su usklađena politika Zapada.

- To bi bilo suprotno pravilima i rezolucijama koje je Interpol prihvatio, a koje ukazuju na to da članica Interpola može da postane samo država koja je članica Ujedinjenih nacija. Razgovaramo sa rukovodstvom Interpola i brojnim državama koje nisu priznale lažnu državu kako bismo sprečili da tema Kosova uopšte bude relevantna. Ako ipak bude glasanja, trudićemo se da ne postoji većina država članica koje bi podržale takozvanu državu Kosovo, iako je situacija teška - podvlači Stefanović.

Lobiranje već traje

Da su naša saznanja tačna potvrđuje i Saša Borojević, medijski stručnjak i savetnik u Međunarodnoj policiji.

- Upravo se lobira da lažna država Kosovo, kao tvorevina terorističke OVK, uđe u Interpol. Ovo bi bio presedan i svojevrsni teroristički akt uvršten u policijski protivkriminalni i protivteroristički sistem - upozorava Borojević.

VUČIĆ ZA FAJNENŠEL TAJMS: Bez rešenja za Kosovo, prva kriza će nas uništiti!

SAD i EU: SRBIJO, PRIZNAJ KOSOVO I DOBIĆEŠ NIŠTA! Bizarni plan zapadnih moćnika za rešavanje 'KOSOVSKOG PROBLEMA'

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA AFP: Kosovsko pitanje jedina prava prepreka na putu Srbije ka EU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 5 godina

Dabogda se do tada raspala,ili da udari Iran na njih!!

SARA

pre 5 godina

STO NEMCI TO RADE I BRITANCI RAZUMEM JER SU ODUVEK BILI NEPRIJATELJI SRBA. STA ME NAJVISE IZNENADILO A TO SU FRANCUZI. KO JOS MISLI DA SU NAM ONI PRIJATELJI ONDA JE NAJVECI LUDAK. ZABORAVILI SU SVE STA SU SRPSKA VOJSKA RADILA TA NJIH. MAKRON PFUI.

Branko

pre 5 godina

Bolesnici, kako se razbacuju $ kad su Siptatari u pitanju valda ce to naplatiti od njihovog kriminala ( droge, trgovine ljudima i oruzja)!!!!!!????? Kad je u ptanju pomoc za nerazvijene i gladne ljude onda se ne bahate, dogoreti ce i njihova sveca brzo!!!!??????

plati pa klati

pre 5 godina

Bolje da plate Srbiju odstetu tim parama i da za zakupe Kosovo ali prvo da plate rentu za sve prethodne godine. Odsteta im ne gine kadtad.

Janko

pre 5 godina

Moj drugaru Ameri nedaju ništa i ako nešto planiraju da uplste lovu to može da ide preko grupacije Hilari Klinton..muža i najbitnijeg čoveka gos.Bajdena..oni su u vrlo dobrim odnosima sa jednìm albancem(inače je donirao oko 110 mil $ za kampanju Hilari) koji je u sklopu albanske mafije u Severnom delu Amerike a koji su stvarni vlasnici Unikredit banke u Italiji preko najjačeg Američkog fonda na čelu sa Bajdenom...ako se potrudite možete iščačkati zašto se Milo Đukanović promenuo protiv Rusa i najlakše ako stisnete Kovačevića iz Podgorice "Atlas Group" koji je inače doveo Hilari Klinton kod Mile kući...pre toga Milo je bio pod nadzorom Beruskonija i njegove ekipe..jer ih prevario za hidrocentrale u C.Gori..zašto jer njegov sin Stefan je mislio da su u Londonu(gde inače živi) dobio dobre garancije...i kćera Andreja od Big Bosa Budve i C.Gore..a Vi znate ko je??!!..uhvatite Kovačevića za jaja jer je pukao lovu u Dubaiu..sad je donji..za lovu sve će reći..

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija