• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.05.2018

15:20

VULIN: Ispunjeno naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije!

Politika

VULIN: Ispunjeno naređenje vrhovnog komandanta Vojske Srbije!

Podeli vest

U skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Ministarstvo obrane je obezbedilo da svaki profesionalni vojnik sada ima dva kompleta uniforme i nove čizme, saopšteno je iz tog ministarstva

Tim povodom, ministar odbrane Aleksandar Vulin je prilikom obilaska kasarne „Knjaz Mihailo" u Nišu napomenuo da je u odnosu na 2008. i 2012. godinu, povećan broj kompleta uniformi za 3,3 puta, čizama za 5,2 puta, dok je popunjenost hranom veća za čak 52 procenta nego u tom periodu.

- Svaki naš vojnik mora da ima dva kompleta uniformi, nove čizme i sve što mu je potrebno za obavljanje svakodnevnih zadataka - rekao je ministar odbrane i dodao da svaki pripadnik VS mora da zna da društvo i država brine o njima.

On je istakao da Vlada Republike Srbije računa na svoju Vojsku, baš kao i narod koji zna da je sigurna, opremljena i zadovoljna vojska garant sigurne i zadovoljne Srbije.

Tokom posete kasarni Vulinu, koji je bio u pratnji državnog sekretara Bojana Jocića, komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, načelnika Uprave za logistiku Generalštaba Vojske Srbije brigadnog generala Željka Ninkovića i zamenika komandanta Treće brigade Kopnene vojske pukovnika Slađana Stamenkovića, prezentovana je organizacija rada u intendantskom servisu, perionici i hemijskoj čistionici, kao i u obućarskoj i krojačkoj radionici.

General Ninković je ministru odbrane predstavio stanje intendantske podrške jedne od jedinica Vojske Srbije.

- Imali smo prilike da vidimo sve segmente uslužne delatnosti kojima obezbeđujemo odgovarajući standard našim pripadnicima i da pokažemo deo ekonomskih zaliha koje naša vojska ima, što nam u narednom periodu obezbeđuje kontinuitet u zameni obuće, opravci, uopšte u popravljanju vizuelnog izgleda naših pripadnika - rekao je general Ninković i dodao da se to radi i u svim jedinicama Vojske Srbije. Gosti su obišli i vantrupno skladište intendantskih sredstava Centralne logističke baze, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Irena

pre 5 godina

Za jednu siromasnu zemlju, koja smo mi, ocigledno je ovo visoko dostignuce, mada je nekada davno to bilo normalno.

lidija

pre 5 godina

Bravo predsednice. Vojska treba da bude dobro opremljena

Zlatko

pre 5 godina

Iako se to čini kao nešto što nije mnogo, ovo je veliki pomak za pripadnike vojske. Obezbediti im lična odela, obuću je velika stvar. Dugo nisu imali tako nešto.

kristinad

pre 5 godina

Divno je videti, da država daje akcenat na vojsku i da se trudi, da je unapredi u svakom segmentu.

Milovan

pre 5 godina

Nije istina. Profesionalni sam vojnik i nemam dva para uniformi i cizama.

Laza

pre 5 godina

Србија је увек имала поносне и храбре војнике, заслужили су боље услове

Suzana

pre 5 godina

Ovo je jako lepa vest za vsakog profesionalnog vojnika jer je to nesto sto svaki vojnik mora da ima. Nista specijalno,ali koliko nisunista dobijali od opreme ovo je zaista velika stvar.

Sale

pre 5 godina

Predsednik Vučić je svestan koliki uticaj vojska ima na bezbednost i stabilnost Srbije, tako da se ulaže u opremanje Vojske Srbije u cilju stvaranja preduslova za razvoj u svim sferama, jer jedino zemlje koje mogu da garantuju mir mogu privlačiti i investicije i turiste i otvarati nova radna mesta!!!

Sale

pre 5 godina

Ulaganje u opremanje vojske je ulaganje u budućnost, jer samo zemlje koje mogu da obezbede mir i stabilnost mogu da se razvijaju. Koliko je potrebno savremeno naoružanje, toliko je značajna i oprema neophodna za svakodnevni rad vojnika.

Miki

pre 5 godina

Dobro ste se setili posle koliko godina da im do sada nije bilo Dačića ljudine kupovali bih kod Vucica jos narednih 50 god.

kornjacarade

pre 5 godina

vojska srbije uživa veliki ugled u regionu i šire

Lela

pre 5 godina

Права помоћ и улагање за војнике и официре.

Marko

pre 5 godina

Сваки војник мора бити опремљен са са чизмама и новим комплетом униформе.

boki

pre 5 godina

Спремна и обучена војска мора пратити корак са новим технологијама да би била на врхунцу кад год то затреба.

buba

pre 5 godina

Vojska mora da se oprema I modesrnizuje je naredjenje Vrhovnog komadanta.

Petar Pan

pre 5 godina

I treba, to mu je posao i obaveza! Svaka cast.

Boki

pre 5 godina

Ulaganje u oružane snage Srbije je prioritet svakako i tu nema dileme.

Mare

pre 5 godina

Nasa profesionalna vojska treba da ima sve uslove kako bi nesmetano funkcionisala a i u pravom svetlu nas predstavljala.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija