• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

16.05.2018

18:00

KFOR U BAZI BONDSTIL SPREMA NAPAD NA SRBE! Rusi otkrili PAKLENI PLAN ZAPADA: Američki oficiri tajno obučavaju KOSOVSKE SPECIJALCE!

Politika

KFOR U BAZI BONDSTIL SPREMA NAPAD NA SRBE! Rusi otkrili PAKLENI PLAN ZAPADA: Američki oficiri tajno obučavaju KOSOVSKE SPECIJALCE!

Podeli vest

Oficiri Kfora na Kosovu tajno obučavaju kosovske specijalce, tvrdi ruski diplomata pri Ujedinjenim nacijama Vladimir Safronkov. Aleksandar Vulin: Zar će veterani OVK da garantuju bezbednost Srbima?!

Američki oficiri u vojnoj bazi Bondstil tajno obučavaju kosovske specijalce za napad na Srbe na severu pokrajine!

Ovo dramatično upozorenje stiže od ruskog diplomate u Ujedinjenim nacijama Vladimira Safronkova, koji tvrdi da rukovodstvo Kfora na Kosovu ovu obuku radi u strogoj tajnosti.

Hitno se spremiti na odbranuOpravdano je sumnjati u dobre namere i unapred razmišljati o mogućnosti odbrane
Milan Petrić, bezbednosni stručnjak

Prema njegovim rečima, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, Amerikanci moraju da objasne kakve to "crne operacije" sprovode u glavnoj bazi na Balkanu, i to u trenutku kada povlačenje sa Kosova najavljuju i Kfor i Euleks.

Lažiraju izveštaje

Ruski diplomata ističe da je bezbednosna situacija na Kosovu daleko od ružičaste, kako je predstavljaju zagovornici nezavisnosti lažne države.

- Neke članice Kfora tajno obučavaju pripadnike kosovskih snaga u bazi Bondstil. Na osnovu Rezolucije 1244, tražim objašnjenje kakva se to obuka sprovodi u toj bazi. Situacija je daleko od stabilne. Stanje na Kosovu daleko je od ružičastog, kako ga predstavljaju zagovornici njegove nezavisnosti, pa se čudimo namerama o povlačenju međunarodnih snaga. To može da destabilizuje Balkan u celini! - upozorava Safronkov.

da se ja pitam

VU HAITAO

PREDSTAVNIK KINE

Rezolucija 1244 ostaje važna pravna osnova kad je reč o odnosima Beograda i Prištine i situaciji na Kosovu. Savet bezbednosti UN treba da nastavi da posvećuje pažnju Kosovu.

Prema njegovim rečima, ruska pozicija je nepromenjena i Rezolucija 1244 treba da ostane temelj rešenja.

- Potrebna je puna implementacija Briselskog sporazuma, u kome je centar pažnje kreiranje ZSO. Tražim da se sprovedu svi sporazumi između Beograda i Prištine. Jasno je da Beograd ima konstruktivan pristup. Brinemo zbog pritiska da prizna Kosovo jer ne sme biti ultimatuma - podvlači Safronkov.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, na drugoj strani, kaže da je opasno ako se Kfor povuče iz pokrajine.

- Odlučivanje članica NATO o ostanku na Kosovu je rušenje Rezolucije 1244 na osnovu koje je Kfor došao u pokrajinu. Može Zapad da sruši međunarodno pravo, srušio ga je i priznanjem Kosova i bombardovanjem Srbije. Ali ako imate Kfor, koji je odgovoran za bezbednost na Kosovu, kako će veterani OVK to da garantuju?! Protiv koga se zaista usmerava ta vojna formacija? Ko je to pretnja Kosovu, pa nisu dovoljne hiljade vojnika Kfora? - pita se Vulin.

mojugao

BOŽIDAR DELIĆ

GENERAL U PENZIJI

U Bondstilu ne može niko drugi da obučava osim Amerikanaca. Oni su i ranije obučavali kosovsku policiju kao teroriste.

Stručnjak za terorizam Marija Đorić ističe da su Srbi na Kosovu u stalnoj opasnosti od albanskih ekstremista.

- Obuka takozvanih kosovskih specijalaca ukazuje da Srbi na svojim vekovnim ognjištima nisu zaštićeni na adekvatan način čak ni od strane međunarodne zajednice - naglašava Đorićeva.

Opravdane sumnje

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da pažljivo treba ispitati ovakve tajne obuke.

čekajtebre!

EJMI TAKO

PREDSTAVNICA SAD

Budžet Unmika od 38 miliona dolara preterano je veliki i reč je o rasipanju resursa. Održavanje sednica o Kosovu treba prorediti na šest meseci. Podržavamo članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama.

- Ako uzmemo u obzir da su ROSU obučavali eksperti iz Nemačke, Francuske i Amerike, možemo se zapitati zašto samo njima drže obuke. Da li je to deo mirnodopskih pregovora sa Prištinom? Ako se želi mirno rešenje, čemu onda borbene i taktičke pripreme samo jedne strane pregovarača? Potpuno je opravdano sumnjati u dobre namere i unapred razmišljati o mogućnosti odbrane - upozorava Petrić.

Zapad bi da ukine sednice o Kosovu
Zahtevu SAD i Velike Britanije da se promeni format sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu, pa čak i da se ukinu, pridružile su se i Švedska, Francuska, Poljska i Holandija, tvrdeći da je posle skoro 20 godina po okončanju rata na Kosovu vreme za promene. Na drugoj strani, Srbija, uz pomoć Rusije i Kine, usprotivila se ovoj inicijativi.

ZLOČINAC TAČI odlikovao generala koji je bacao OSIROMAŠENI URANIJUM na srpsku decu!

ZEMAN: LIDERI KOSOVA SU NARKOMAFIJAŠI KOJI SE FINANSIRAJU OD RATNIH ZLOČINA: Češki predsednik brani Srbiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 5 godina

Ako je saznanje tacno zasto DACIC ODMAH NE ZAKAZE SEDNICU BEZBEDNOSTI U.N.

SS

pre 5 godina

Koji oficir Ducic,šta je on,pa pokršten na vreme.Umesto na vreme da bude kakaljingrad,sad je bonstil. I ?

Dd

pre 5 godina

Ducic je papa veci od pape zato mora biti biti veci amerikanac od klintona vokera olbtajtove itd

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija