• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

16.05.2018

18:38

BRISEL NAM POSLAO SEDAM USLOVA! Srbija mora da izgubi baš sve: I Kosovo, i Republiku Srpsku, i Rusiju, i granicu!

Politika

BRISEL NAM POSLAO SEDAM USLOVA! Srbija mora da izgubi baš sve: I Kosovo, i Republiku Srpsku, i Rusiju, i granicu!

Podeli vest

Očekuje se i da uđemo u NATO pakt, da pravosuđe stavimo pod punu kontrolu Zapada, da organizujemo posetu pape!

Evropska unija je prošle nedelje diplomatskim kanalima našim vlastima poslala spisak sedam uslova koje moramo da ispunimo da bi Srbija postala članica ovog saveza, otkriva Informer!

Ti uslovi su takvi da Beograd treba da se odrekne bukvalno svega - i Kosova, i Republike Srpske, i Rusije, i spornog graničnog pojasa prema Hrvatskoj - a zauzvrat bi samo dobio maglovito obećanje članstva u Evropskoj uniji pre 2030. godine!?!

Zahtevaju kapitulacijuZapad očekuje totalnu kapitulaciju Srbije, što je neprihvatljivo
Jelena Vukoičić, politikolog

Sve za ništa

Urednik Informera imao je uvid u ovaj neformalni dopis kojim su naše vlasti obaveštene šta se od njih očekuje u naredne dve godine. Sedam uslova Evropske unije prenosimo vam uz redakcijski komentar i objašnjenja u zagradama:

1. Potpuna normalizacija odnosa sa Prištinom (priznanje lažne države Kosovo)2. Prekidanje specijalnih veza sa Republikom Srpskom (iako te veze definiše Dejtonski sporazum)

3. Usklađivanje spoljnih politika EU i Srbije (očekuje se od Beograda da uvede sankcije Rusiji)

4. Sporazum o graničnim sporovima sa svim susedima (očekuje se i da Hrvatima predamo granični pojas oko Apatina)

5. Usklađivanje odbrambenih politika (u krajnjoj instanci očekuje se ulazak Srbije u NATO)

6. Potpuna nezavisnost pravosuđa po evropskom modelu (iza ovoga se krije ambicija Zapada da tužioci u Srbiji mogu da optužuju i hapse kako SAD i EU hoće)

7. Ljudska prava, potpune medijske i verske slobode (naši diplomatski izvori kažu da je ovo smišljeno da bi i poseta pape bila uslov za EU)

U dopisu se to ne navodi, ali diplomatski izvori Informera kažu da nam Brisel zauzvrat ne nudi ništa konkretnije i više od "obećanja" da će Srbija postati članica Evropske unije "pre 2030. godine"!?!

- Sve i ako bismo poludeli i odmah ispunili svih ovih sedam zahteva, Srbija bi postala članica Evropske unije tek za 12 godina, a i to nije potpuno sigurno! Dakle, oni očekuju da se mi odreknemo svega, a da nam oni zauzvrat ne daju ništa. Da nije ozbiljno, bilo bi smešno - kaže naš sagovornik, visoko pozicionirani diplomata upućen u pregovore sa Evropskom unijom.

mojugao

MIŠEL ZUBENICA

ANALITIČAR

Ukoliko su ovo zaista uslovi Evropske unije, cena je previsoka da bi naša država nastavila evropske integracije.

Naša saznanja indirektno potvrđuje britanski ambasador Denis Kif, istakavši da ulazak u Evropsku uniju ne podrazumeva samo rešavanje tehničkih pitanja, već i usaglašavanje sa vrednostima EU.

- Srbija mora da nastavi sa reformama u domenu slobode medija i vladavini prava, kao i da usvoji zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU. Očigledno je da je jedan od ključnih razloga zašto Srbija dosad nije usaglašena njen odnos sa Rusijom i pitanje Kosova. 

Postaju sve agresivniji

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da Zapad očekuje totalnu kapitulaciju Srbije, što je neprihvatljivo.

U fokusu njihove trenutne politike jeste Balkan, a osnovni problem koji Vašington vidi je Srbija, jedina država u regionu koja se još opire američkoj dominaciji i okupaciji - zaključuje Vukoičićeva.

Evropski put Srbije od 5. oktobra 2000.
2003. Potvrđena evropska perspektiva balkanskih zemalja
2005. Pregovori o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju
2008. Potpisan SSP između Evropske unije i Srbije
2009. Srbija podnela zahtev za prijem u Evropsku uniju
2012. Dobili smo status kandidata za članstvo u EU
2014. Početak pregovora o članstvu u Evropskoj uniji
2015. Otvorena prva pregovaračka poglavlja u dijalogu

VUČIĆ O PLANU KVINTE ZA REŠENJE PROBLEMA KOSOVA: S velikom radošću bih obavestio javnost Srbije, kada bi postojala BAR SLAMKA ZA KOJU BISMO MOGLI DA SE UHVATIMO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dmitar

pre 5 godina

Zašto slušamo kolonizatora Kifa pa oni neznaju ništa drugo nego samo ucenjivati druge države i narode. Pa kad im je EU toliko važna zašto iz nje izlaze. Neznam koju će sledeću koloniju da izaberu.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Evropa nas polako ali SIGURNO gura na Istok samo da bi se dodvorila bahatim i prepotentnim kaubojima ( čitaj - čuvari krava) jer decenijama nemaju SVOJE JA.

Srdjan

pre 5 godina

Treba referendum i da lepo glasamo i da se oslobodimo bede od evropske unije vise !!

RIKI

pre 5 godina

Najgore je što se OLOŠI I ZAPADNA GOVNA i time neće zadovoljiti ići će do fizičkog uništenja celog srpskog naroda, a njima želim KUGU.

caslav

pre 5 godina

narod srpski treba da zna da postoji i evro-azijska unija,....i ODKB,....oni nas ne ucenjuju, nisu nas bombardovali, pa šta čekamo,....u nihovim redovima nema ustaša,.....zar želimo da budemo u društvu sa ustašama, ja ne želim, NIKADA.

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Kako Caslave nema ustasa? A sta je sa onim ustasama sto izginuse na Staljingradu kao pripadnici fasisticke vojske. Zasluzen pocinak u Rusiji.

STOP NATO i EU

pre 5 godina

Nijedna od ponuđenih tačaka ne sme biti ispunjena ni po cenu totalnog rata, ako treba prvi ću se prijaviti kao dobrovoljac, ali da se unijatimo sa Papom i ostalim krvnicima i vatikanom koji nas je vekovima ubijao ili da priznamo Kosovo je NEPRIHVATLjIVO i neće se nikada desiti, to Srbi NEĆE NIKADA PRIHVATITI!!!

bas tako

pre 5 godina

a ima nas po celom zapadu tako da im mozemo prirediti VELIKU zabavu sa puno vatrometa..... nisu samo Japanci kamikaze...?????

kamikaza

pre 5 godina

dosta mi je svega...i ja se javljam dobrovoljno (nije mi prvi put) da me posalju do amerike ili engleske da im "osvetlim" neki grad..???? Sa njima mora takoooo......????

Dragojlo

pre 5 godina

Tuzilastvo i sudstvo je odavno pod kontrolom zapada.Policija je bila pod kontrolom zapada dok je radio "CUVENI Karleusa"!!!

Dejan

pre 5 godina

Kao da se Brisel tu nesto pita.. Amerikanci su ti koji nam kroje sudbinu. Nas odgovor je: Ne pristajemo ni na jedan uslov, niti sada ni za u vekove, vekova.. A nase pitanje njima bi trebalo da glasi: Hocete Rusku vojnu bazu u Nisu? To bi krojace tudjih sudbina najvise zabolelo...

Ivan

pre 5 godina

Ja imam konkretan prijedlog kako da im odgovorimo na ovih 7 zahteva / uslova: Zahtev 1 - odgovor: F Zahtev 2 - odgovor: U Zahtev 3 - odgovor: C Zahtev 4 - odgovor: K Zahtev 5 - odgovor: Y Zahtev 6 - odgovor: O Zahtev 7 - odgovor: U

Bojan

pre 5 godina

Pre ce da izbije 3 svetski rat dok mi udjemo u tu vestacki osmisljenu evropsku zonu.... Svajcarska nine usla I nista joj ne hvali. A nas ce jos da unazadi na 10-20 godina...

Momo

pre 5 godina

Koji će nam eu o zapad... mi smo veća eu od njih samih.

Gljumac

pre 5 godina

Ima i osmi uslov. Muzička želja. Da im kolektivno otpjevamo Šabana.

Goksi

pre 5 godina

Za pocetak mogu da vam dam K***C, a za posle cemo da se dogovorimo.

Stevo Orlić

pre 5 godina

Vojničkim rečnikom, ovo se zove eksploatacija vojišta. Kakvi ratovi takva i usporena ali nemilosrdna eksploatacija vojišta. Ratovi niskog intenziteta, usporena eksploatacija vojišta i to je to. Situacija je teška, ali ne i bezizlazna, dobro je što državno rukovodstvo ima mnogo kvalitetnih prijatelja u svetu, dobro je što se nismo zatvorili. Treba bezdušni zapad otkačiti zauvek, ostati neutralan, ako je ikako moguće sarađivati i trgovati sa svima onima koji to sa nama hoće bez ikakvih nemoralnih uslovljavanja, okrenuti se intenzivnom unutrašnjem razvoju i istrajati. Svet se intenzivno menja, menjaju se odnosi snaga, za nekoliko godina, a ne više od deset godina, pozicija naših davitelja biće značajno oslabljena, a možda neće ni postojati. Smrt fašizmu sloboda narodu!

Ćomi

pre 5 godina

Ja bih to sve proterao u tri lepe..neka drugog lože i zajeb...

Milan

pre 5 godina

Sve ove trovače duha i tela sa gnušanjem od sebe odbiti i odmah se okrenuti samo Rusiji.

Mile Jovic

pre 5 godina

More nek' se nose sa tim svojim uslovima. Ko bi ovo prihvatio trebalo bi ga odma streljati ko veleizdajnika.

Ljubo

pre 5 godina

Ma dosadni su i oni EU ,a brate i nasa vlast vise sa njima ....EU ,pa EU ...smrt fasizmu sloboda pravoslavlju.

ivan

pre 5 godina

Mislim da posle ovih stavova Briselske administracije treba momentalno prekinuti sve aktivnosti oko prikljucenja EU i eventualno sacekati promenu odnosa od strane pomenutih.Ne treba se bojati agresivnosti zapada koja je evidentna jer su oni takvim visevekovnim ponasanjem dosadili citavom svetu.Stici ce ih ono sto zaslizuju.

deda Raša

pre 5 godina

Ako se svi opvi ultimatumi ispune (a ne verujem da imamo jos nekog Obilica) Srbija vise ne bi bila bas nikakva drzava. Bila bi nekakav potrcko koga vise niko ni za sta ne bi ptao bas nista. Ovo je ponizenje za Srbiju.

masi

pre 5 godina

A sta zlocinci misle da smo mi sisali veslo.. Drago mi je da su konacno pokazali pravo lice onima koji su ih voljeli do sada.. Tek sad su Srpski politicari koji vuku na njihovu (EU) stranu na muci, a ne bi trebali.. Jednostavno odustati od EU i reci im bukvalno da idu tamo odakle su rodjeni.. I mali mis pokaze zube kad ga satjeras u cosak..

Zagor

pre 5 godina

Ma kajva EU!!!Pa oni ce da se raspadnu pre 2030!!!Dole Amerika i EU!!!

AlCapo

pre 5 godina

Iznosim jedno spasonosno resenje, u nadi da ga nasi pregovaraci prihvate. Pod hitno treba maksimalno poboljsati odnose sa Izraelom, premestiti ambasadu u Jerusalim, i zamoliti ih da nas podrze u sporu sa siptarima. Imamo sve preduslove da zasnujemo najbolje odnose sa ovom zemljom od svih bivsih iz SFRJ, a to smo slabo iskoristili. Zato pokusajmo sada kad gori pod nogama. Oni najbolje mogu da shvate opasnost od sirenja siptarskog islama, i nema sanse da stanu na njihovu stranu. Sa druge strane, Izrael je americko mezimce i ima veci uticaj na njih od cele EU zajedno, kao i ostalih marioneta. Prema tome, dobri odnosi i podrska Izraela je najkraci put da omeksamo amere.

Milan

pre 5 godina

Kada odbijemo sve ponuđene uslove, spakovaćemo kofere i otići da radimo u tu istu imperijalističku EU, a šta bi tada od naše države ostalo, ni najbolji teoretičari zavere ne bi umeli da kažu

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Sada iz svih grla mozemo zapevati: " Ala nam je veceras po volji, doce Putin nije mogo bolji."

Simon

pre 5 godina

Treba se ozbiljno pripremati za savez sa Rusijom i drugim istocnim zemljama i to HITNO!!!! Od EU nema nista do UCENA i samo UCENA(da nas okupiraju do kraja). Pa ljudi ako ste spremni da nas zajasu do kraja IZVOLTE.

Mile lala

pre 5 godina

Odgovoriti ovako: 1) Odmah da NATO isplati Srbiji 200 milijardi eura u zlatu. 2) Odmah zapadne zemlje da pohapse sve naligodavce bombaedovanja SRJ, osude ih na 40 god robije, ispiruce Srbiji na izdrzavanje kazne, svake godine njihove robije da isplate u zlatu po 100 miliona eura. 3) Nato odmah da pohapsi sve vodje i prioadnike uck, isudi na 40 gidina robije i isporuci Srbiji u zatvor, placa njihovo izdrzavanje godisnje po milijardu eura u zlatu. 4) SAD odmah da za racun Srbije plati Rusiji navavku 15 divizioba sistema S400 i 500 uz pripadajuce sisteme za njihovu zadtitu, navavku 10 kompletnih oklopnih brigada, nabavku 10 kompletnih brigada VOJIN, otviren racun za nabavku Ruske opreme pi potrebi Srbije. 5) odmah da se potpuno razoruza Hrvatska i Albanija od svake vrste oryzja. Naksimalno im dozvoliti niz i luk i strela. 6) svake gidine da delegacija zaoadnih zemalja sastavljena id predsednika i nacelnika generalstaba, da puzeci donesu i predaju godisnji reket u zlatu u visini od dva gidisnja budzeta Srbije. 7) SAD odmah da otkupi sva strana dugovanja Srbije i jis toliko da isplati Srbiji radi opofavka budzeta. Tako ce im se staviti na znanje kolika je vrednost njihove ucene.

Goran

pre 5 godina

Narode Referendum ne u EU ja zivim tamo vec 30 godina EU nije vise ista ni ovde vise ne tece Mleko, ne dozvoliti nikom da nas ponizavaju dati na znanje svetu da zelimo Neutralnost po Svajcarskom sistemu traziti po Svetu Fibre investitore i omoguciti Dijaspori da ulazu u svoju Zemnju.

SRPKO

pre 5 godina

OVI USLOVI SU GORI OD HITLEROVOG ZAHTEVA ZA KAPITULACIJU JUGOSLAVIJE ....

tmujod

pre 5 godina

stare su to varalice i licemeri,istorija nesumljivo pokazuje da nam nikada nisu bili prijatelji i da su uvek radili na nasem nestanku ili na smanjenju broja Srba i njihove teritorije kako bi nas ucinili nebitnim i nemocnim.Uvek su pomagali i stvarali nove neprijatelje Srba trudeci se da ih ujedine u toj borbi kako bi neko umesto njih zavrsio prljav posao a oni ostali u senci i nevini sto i danas rade.Nastaviti razgovore i pregovore sa svima ali nasi interesi moraju biti na prvom mestu jer nemamo rezervnu drzavu ako nas zele ok ako ne kao sto je sada slucaj potraziti prijatelje i investitore na drugoj strani i zahvaliti se na "dobrim i fer ponudama".U slucaju pretnje vojnom silom povecati broj ljudi na niskom aerodromu i mozda jos nekom.

Aleksandar

pre 5 godina

Ako želimo da budemo deo Evrope onda su ovi uslovi sasvim normalni!

SS

pre 5 godina

Čemu više ta svojeglava,bezkorisna,suluda upornost ka EU kad nas očito ne žele kao partnera već kao roblje.Zašto vekovima idemo protiv sebe.

Mikan

pre 5 godina

Po ustavu nema poklanjanja teritorija.referendum je resenje.bolje rat nego kapitulacija i vazalstvo.unija sa rusijom je najbolje resenje.svako odlaganje ce biti gore.sto duze cekamo manje cemo dobiti

Srba

pre 5 godina

Па, решеље је једноставно: прихвати или не. Ја предлажем: 1. Наставити са модернизацијом државе сетом закона 2. Понудити Русији рејон између Бујановца и Прешева за изградњу базе са пратећим садржајима (железница, аеродрум, аутопут и сл.) јер УСА су то силом узеле на КиМ а ми ето нудимо добровољно Русима 3.- Отказати кандидатуру за чланство у геј ЕУ заувек. И то би било довољно, све остало се само решава (питање Косова и Метохије посебно)

Života

pre 5 godina

Ove uslove treba čitati obrnutim redom, sve je ovo zbog pokatoličenja. Priština je tu na zadnjem mestu ali biće na prvom kad završe s nama.

toza narkoza

pre 5 godina

Ово је увреда интелигенције било ког човека на планети..! Они као и 1914 управо траже оно што је немогуће испунити а то је за њих значи ...рат. Питам се на "чему" су ови Скотови.....?

Dosta više

pre 5 godina

Kakva bre EU? GB izašla, kao osnivač. Koji k**ac mi trazimo tamo? Pre ce se EU def. raspasti pre nego nas prime, a rokove stalno pomeraju. Lici mi sve to na sargarepu na stapu. Nemojmo biti magarci vise.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija