• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

17.05.2018

15:29

VUČIĆ: Moj je posao da brinem o Srbiji - neću dozvoliti da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa!

Politika

VUČIĆ: Moj je posao da brinem o Srbiji - neću dozvoliti da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Sofije u kojoj je danas održan Samit EU-Zapadni Balkan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je novinarima u Sofiji da je bilo mnogo bilateralnih susreta na kojima se razgovaralo o problemima koji su pred Srbijom.

- Naš posao je da pričamo o problemima i želim da verujem da će Srbija imati snage da dođe do rešenja koje će biti prihvatljivo za njene građane. Borićemo se, a da li ćemo uspeti ne zavisi samo od nas - rekao je predsednik Srbije.

Kako je istakao, pokazano je da Srbija ima mnogo prijatelja i mnogi su se tokom Samita u Sofiji zalagali za njene interese.

- Tajani je insistirao da postanemo članica EU do 2025. godine i zahvalan sam na podršci koju je pružio Srbiji - kaže predsednik.

TV Pink printscreen


Predsednik kaže da su danas potpisani važni sporazumi koji daju dobre signale za očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu.

- Vodili smo otvorene i iskrene razgovore i tako smo bolje razumeli jedni druge - kaže predsednik.

Vučić podseća da spor između Albanije i Srbije traje više od 140 godina, ali da postoji želja da se to reši i da je Srbija uložila mnogo napora.

- Srbija je ispunila sve obaveze koje su se od nje tražile, dok Albanci nisu ispunili jednu jedinu koju je imala. I opet, to nas ne sprečava da želimo da dijalogom i kompromisom rešimo probleme. Da li će do rešenja doći, nadam se, nisam preveliki optimista, ali ću uložiti mnogo napora - rekao je predsednik.

Sa Angelom Merkel i Terezom Mej, kako kaže, razgovarao je o situaciji u regionu i brojnim temama.

- Sa Merkelovom sam imao dug razgovor, a Terezu Mej sam pozvao u Srbiju. Pričali smo o regionalnim, evropskim i globalnim pitanjima, a sa Merkelovom o svim temama i sa njom se jako često srećem. Pričali smo o ekonomiji, privredi i venecijanskoj komisiji. Dotakli smo se svih tema i ne moram ni da govorim koliko je za nas Nemačka važna. Hvala Merkelovoj koja je imala vremena da me sasluša - rekao je Vučić novinarima.

Odgovarajući na pitanja, Vučić je rekao da će nastavka dijaloga sa Prištinom biti, ali da je potrebno da se ispune određeni uslovi.

- Treba da vidimo šta je sa Briselskim sporazumom i ispunjenjem stavki iz istog. Srbija je ispunila sve, a mi tražimo da se ispuni samo ta njihova jedna jedina obaveza - formiranje ZSO. Važnije je da postoji želja za kompromisom, a ne da nam se pošalje platforma i da nam kažu "mi nismo spremni ni na šta". Očekujete da Srbija da sve, a da ne dobije ništa - to je nemoguće - rekao je Vučić.

pink.rs

On je pojasnio da je platformu usvojila vlada u Prištini, ali da su je evropski predstavnici zaustavili jer bi "dramatično vezala ruke svima".

Kaže da je dobio i neke druge platforme, ali da nisu vredne komentarisane. Predsednik je pokazao Briselski sporazum i objasnio da je Srbija ispunila sve tačke, zahteve za Srbiju.

- Tražili smo samo tu jednu obavezu na drugoj strani, a vi mi recite da li je formirana ZSO - kaže predsednik, dodajući da Srbija zbog sebe mora da reši odnose sa Albancima.

Kako ističe, posao mu je da brine o Srbiji i Srpskom narodu. Nerešeni problemi doneće srbima brojne probleme: od zatvorenih vrata Evropske unije do loše ekonosmke situacije.

- Ovako uspešan ekonomski rast ne bi bio moguć. Imamo 4,5 odsto rasta u prva tri meseca, duplo manju nezaposlenost, pad javnog duga sa 77 na 59, i ispod 50 do kraja godine. Ovo ne bi bilo moguće da smo vukli velike i teške političke probleme. Ostaje nam mnogo posla, moramo da razgovaramo između sebe i da rešimo šta nam je budućnost, a ne da se osvrćemo u prošlost - kaže Vučić.

SAMIT EU-ZAPADNI BALKAN: VUČIĆ RAZGOVARAO SA ANGELOM MERKEL, u Sofijskoj deklaraciji Kosovo obeleženo fusnotom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dača

pre 5 godina

Srbija se neće odreći svoje terirotorije zarad ulzaka u EU-u.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Није посао " да бринеш" ... - Него да... - ЗБРИЊАВАШ...!!

Lela

pre 5 godina

Albanci mora da budu spremni na kompromis , ako žele mir i stabilnost .

Andrijana

pre 5 godina

Tako je, reforma u kome bi Srbija dala sve a da ne dobije nista nije prihvatljiva,onda to nije kompromisno resenje.

Suzana

pre 5 godina

Presednik Vučić se za Srbiju bori uz dobra sredstva i na pravi način i tako će i ostati.

kornjacarade

pre 5 godina

predsednik aleksandar vučić nastaviće da se bori za srbiju kao što to i sad radi

Marina

pre 5 godina

Prdsednikova borba za naš narod na Kosovu je u prvom planu važnosti u svojim aktivnostima, što pokazuje svakim danom u kontaktima sa visokim predstavnicima evropskih zemalja. Još nije sve gotovo, i zato je bitno da budemo složni i jedinstveni po pitanju rešavanja kosovskog pitanja.

Nikola

pre 5 godina

Svi mi verujemo Vučiću jer najbolje vodi Srbiju, i sigurno će naći najbolje rešenje za KiM.

ivan

pre 5 godina

Razumeju oni sve ali im se ne daje ono sto su oteli.Ne mogu oni da odole zovu svoje kolonijalne prirode.Prema tome sve je to racun bez krcmara.Treba se naoruzati i tacka.Nece se oni smiriti a mi ne mozemo protiv njih sami ali oni imaju problem jer znaju da mi necemo biti sami,bice svet uz nas i zabava na svetskom nivou sledi.

Srecko N

pre 5 godina

Hvala ti sto se trudis i priznajes..ali sav trud samagljen je zeljom Amerikanaca..da uspostave hegemoniju i d aoni drze sve pod kontrolom Zelim ti uspeh u pokusaju i trudu. Hvala Ti za trud i diplomatsku aktivnost.

Nesa

pre 5 godina

A jesi li razmisljao ikad o tome da mi ne damo nista. Ni sada ni za vek vekova. A ako otimaju, pa dobro. Ali kad tad vrticemo oteto. Ovako bre kad das onda si za vajkad dao. Eee, moj pametni.

Dejan

pre 5 godina

Svaka cast precedniku Vucicu na zalaganju oko resenja za KIM!

Zarko

pre 5 godina

Predsednice niko u Srbiji nema mandat da preda Kosovo.

LILIKA

pre 5 godina

Tako je!Dovoljno je što uopšte pristajemo da dajemo!Kosovo je naše!

trn

pre 5 godina

Albanija mora da se uključi, ni njima nije dobro ako se stagnira.

Stanislava

pre 5 godina

Boricemo se do kraja,svoju zemlju im necemo dati.

kiki

pre 5 godina

Nije mu lako pregovara sa teroristima i zaštićenim secikesama.

davor

pre 5 godina

Uvek prave reci, uvek pavi stav...potpuno iskreno i dostojanstveno...Malo je reci kako imamo pravog predsednika...podrska

kiki

pre 5 godina

Sve sto je predsednik rekao je potpuno realno i samo tako prihvatljivo a valjda je i drugima jasno...

provincijalka

pre 5 godina

Vidim da Srbija ima podršku da se priključi EU.

srki

pre 5 godina

Zato i imte najveće poverenje što brinete o Srbiji

sanja

pre 5 godina

Srbija nikada nece priznati Kosovo kao drzavu, to albancima mora da bude jasno.

deki

pre 5 godina

Merkelova je uvek u pravu jer ako ona pogresi ode neko pre vremena u nevreme

Sitting Bot

pre 5 godina

Predsednice, gori od Tvojih zapadnih prijatelja samo su Tvoji unutrasnji prijatelji.

Milos

pre 5 godina

Nijedan pravi Srbin ciji su pretci vekovima krvarili za Kosmet nece promeniti ni milimetar svete zemlje za ostatak sveta. Ako treba da nestanemo kao narod neka nestanemo kao uspravni ljudi sa Kosmetom,a ne da zivimo kao beskicmenjaci i robovi bez njega.

Nikola

pre 5 godina

Ako je većina srpskog naroda za "zamrznuti konflikt", što je i predsednik potvrdio, kako može da ide protiv njihove/naše volje?!

nikola

pre 5 godina

Ne treba im dati nista makar izginuli svi. Sve sto se otme moze da se vrati makar za 8 hiljada god.

Sanja

pre 5 godina

Kompromisno rešenje je najbolje za rešavanje problema Kosova i Metohije, predlog predsednika Vučića je da se dijalogom dođe do prihvatljivog rešenja za obe strane!!!

Sale

pre 5 godina

Srbija je iznela fer predlog da se pronađe rešenje kojim će i Srbi i Albanci dobiti deo onoga što traže, dok će od dela svojih interesa morati da odustanu. Važno je da i država Srbija i Srbi na Kosovu i Metohiji budu zadovoljni rešenjem!

caslav

pre 5 godina

rešićemo odnose sa šiptarima vrlo jednostavno: KINESKI ZID.

kiko

pre 5 godina

Da li ste primetili da AV ni u jednom trenutku nije rekao da nece prihvatiti nezavisnost Kosova, vec da nece prihvatiti da Srbija da sve a ne dobije nista.

jova

pre 5 godina

Zaštita Srbije je: da naš Presedik dovede 5000 Ruskih mirovnih vojnika na Kosovo u sve Srbske opštine,i da ih oni štite,i da osnuje Srbsku pokrajinsku Vladu Kosova kao što je pre bila,a sa one druge strane neka umni demonski degenerici rade šta hoće još neko vreme,dok ne ojača 8.Kralj,a kada ojača 8.kralj Rusija ,Kina ,i Indija,i kada oni preuzmu vladavinu svetom,tada će štftari da pobjegnu sa Kosova,i Kosovo će se vratiti po celoukupnu vlast Srbiji,isto tako će se vratiti Krajišnicima Krajina koju su oteli Hrvatski teroristi.

Srbin

pre 5 godina

Da su ranije vlade bile cvrste o pitanju Kosova nebi sada imali takve probleme

Mamlaz

pre 5 godina

Ajmo napraviti paravojnu formaciju i ubaciti je na kosovo neka malo loze vatru ! Opleti po albancima kao sto su oni nas pre somoproglasenja !

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija