• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dakić

17.05.2018

18:15

IVICA DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA PRITISKE IZ BRISELA: Evropa malo morgen sme da nas ucenjuje! MOŽEMO MI I SA RUSIMA!

Politika

IVICA DAČIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA PRITISKE IZ BRISELA: Evropa malo morgen sme da nas ucenjuje! MOŽEMO MI I SA RUSIMA!

Podeli vest

 Beograd nema nameru da ispuni bilo kakve liste ultimatuma za članstvo u Evropskoj uniji

Svima na Zapadu koji misle da mogu sa Srbijom da razgovaraju jezikom ucena i pritisaka poručujem da su se malo zaigrali! Ukoliko nas Evropska unija ne želi, Rusija je uvek otvorena za savez sa našom državom!

Sedam ultimatuma 
* Priznanje Kosova
* Prekidanje veza sa RS
* Uvođenje sankcija Rusiji
* Predavanje granice Hrvatima
* Izvesnost ulaska u NATO
* Dirigovanje pravosuđem
* Regulisanje ljudskih, medijskih i verskih prava

Šef diplomatije Ivica Dačić ovako komentariše sedam uslova za ulazak u EU koje nam je Brisel nedavno isporučio, a koji podrazumevaju da Beograd prizna lažnu državu Kosovo i odrekne se svojih saveznika.

Kako smo u prošlom broju ekskluzivno objavili, Srbiji je prošle nedelje diplomatskim kanalima stigao spisak od sedam uslova koje moramo da ispunimo ukoliko želimo da, možda, do 2030. godine postanemo član EU! 

Preračunali se

Komentarišući najnovije ucene, Dačić kaže za Informer da ima samo jednu poruku: "Malo morgen Evropa može da nas ucenjuje! Ako nas ne žele, ima sa kim možemo!"

36 ODSTO GRAĐANA SRBIJE ZALAŽE SE ZA UČLANJENJE U EU

- Malo su se preračunali na Zapadu ako misle da pritiscima i ucenama danas iko može da razgovara sa Srbijom. Možda su tako bili navikli da rade u neko drugo vreme, posle 5. oktobra 2000. godine, kad su sve dirigovali političarima u ovoj zemlji. Srbija je danas suverena zemlja i ni Istok ni Zapad neće voditi našu spoljnu i unutrašnju politiku - ističe Dačić. 

Naš sagovornik dodaje da je Srbija fer partner koji sa svima želi da priča otvoreno, ali nije ničija vreća za udaranje.

čekajtebre!

Damjan Jović

Kancelarija za KiM

Kosovo je u političko-vojnom smislu protektorat SAD. Realna i politička moć ne stanuje u institucijama, već u stranim ambasadama.

- Spremni smo na kompromise i rešenje koje podrazumeva da i Beograd i Priština nešto dobiju i nešto izgube u dijalogu. Pokušaji da se naša zemlja prisili da preda sve a druga strana da ne ponudi ništa, ne dolazi u obzir! Ukoliko nas Evropska unije neće, ima ko nas hoće! Možemo mi i sa Rusima, oberučke bi nas prihvatili! - podvlači Dačić.


Šef diplomatije po povratku iz Njujorka, gde je učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN, ipak ističe da su se posle dužeg čule kritike generalnog sekretara UN na račun ponašanja privremenih prištinskih vlasti.

Ima ko nas hoćeAko nas Evropska unija neće, ima ko nas hoće! Možemo mi i sa Rusima, oberučke bi nas prihvatili!
Ivica Dačić

- Kritikovalo se ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću. Zatim se u izveštajima navodi i da se svega troje ljudi tokom tri meseca vratilo na Kosovo i Metohiju. To znači da se više od 200.000 raseljenih i proteranih, svega troje vratilo na svoja ognjišta u poslednja tri meseca, što je porazno - naglašava Dačić.

ZSO za opstanak Srba
Funkcioneri Srpske liste Dalibor Jevtić i Igor Simić sastali su se juče u Prištini sa Ilanom Gudmanom, službenikom Stejt departmenta zaduženim za Kosovo, kom su preneli da u pokrajini ima puno problema.
- Bili smo i bićemo i dalje faktor stabilnosti i strana koja smatra da je dijalog najbolji način za prevazilaženje svih kriza. Naš prioritet je borba za poboljšanje života i opstanak Srba na Kosovu, a jedan od glavnih načina za to je formiranje ZSO - naveli su iz Srpske liste.

Srbija nije problem

Komentarišući odnose Evropske unije i Srbije, šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević kaže da su Beograd i Zapadni Balkan deo rešenja, a ne evropskog problema.

mojugao

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ

Centar za spoljnu politiku

Balkan i EU se nalaze na raskrsnici. Region je opterećen otvorenim pitanjima koja se ne razrešavaju - pitanje imena Makedonije, odnos Beograda i Prištine i funkcionisanje BiH.

- Evropa se nikad nije suočila s ovolikim brojem izazova. Srbija i Zapadni Balkan su evropski region, mi smo sastavni deo rešenja, a ne problema sa kojima se suočava Evropska unija - zaključuje Miščevićeva.

VUČIĆ IZ SOFIJE: Moj je posao da brinem o Srbiji - neću dozvoliti da mi damo sve, a da ne dobijemo ništa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 5 godina

Ma bravo Dacicu, nema popustanja kakva EU. Samo Rusima baze dati da prave. Svi ce drugcije pricati sa Srbijom mada i sada sa Vucicem ide sve najbolje. Sve pohvale Vucicu i vama.

dušan

pre 5 godina

pa i to da ispunite oniće tražiti nešto drugo manite se Evrope...

Despina

pre 5 godina

Ako si to i njima rekao - BRAVO!!! Ako je za unutrasnju upotrebu, onda nista.

Olujni

pre 5 godina

Pa dajte više idite tim Rusima i pustite nas sve na miru!!!

slađa

pre 5 godina

Srbija je pouzdan partner i tu nema dileme. Ali EU ovakvim ultimatumima dovodi do nedvosmislenog zaključka kako je čitav Zapadni Balkan danas u Sofiji bio na meniju, a ne u fokusu. Vučić se bori za Srbiju, ali ipak više uživa u društvu onih koji Srbiji ispostavljaju fakture i ultimatume. Dačić to odlično definiše. Srbija ima mnogo iskrenih prijatelja, ali i nekoliko snažnih zaštitnika. Nadam se verodostojnom predstavljanju politike Srbije ubuće, bez koketiranja sa onima koji na ovakav način dovode naše društvo u zbunjujuću situaciju. Nema razloga da se Srbija ne povezuje sa partnerima na Zapadnom Balkanu, kao i svima onima koji je u kontinuitetu hrabro podržavaju na evropskom putu. i u vojnoj neutralnosti.

Stojan

pre 5 godina

Ti uslovi kao da su ih pisale Ustase. Ali treba imati na umu da mozda Rusi nece vecno cekati da se Srbija smiluje i pridurzi njihovom savezu.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Америчких 11 тачака... - свело се на 7 "услова" Брисела...?! Па се нешто питам: КОЈА ТО 4. СУ СЕ "ЗАГУБИЛА"... и ГДЕ...??

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija