• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

17.05.2018

18:51

AMERI HAPSE DODIKA?! Zapad sprema novu ofanzivu na Srbe, AKTIVIRA SE AFERA "VILA"!

Politika

AMERI HAPSE DODIKA?! Zapad sprema novu ofanzivu na Srbe, AKTIVIRA SE AFERA "VILA"!

Podeli vest

Vašington izdao naredbu vlastima u Sarajevu da privedu predsednika RS Milorada Dodika zbog navodne korupcije. Optužuju ga za lažni kredit kojim je kupio vilu na Dedinju

Sjedinjene Američke Države izdale su nalog vlastima u Sarajevu da uhapse predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne korupcije!

Vašington je, tvrde naši odlično obavešteni izvori, dao "zeleno svetlo" Tužilaštvu BiH da ponovo aktivira aferu "Vila", u kojoj Dodika optužuju da je lažnim kreditom kupio luksuznu kuću na Dedinju. 

Predsednika RS, naime, sumnjiče da je vilu kupio za 750.000 evra, čije poreklo nije poznato, a koje je potom naknadno opravdao fiktivnim ugovorom o zajmu u jednoj privatnoj banci u Bijeljini. Ovaj slučaj, međutim, iako je nekoliko puta bio predmet istrage sarajevskih tužilaca, nikada nije dokazan.Rušenje sa vlasti

Prema rečima naših sagovornika, Vašingtonu smeta to što će se Dodik kandidovati za Predsedništvo BiH.

mojugao

RADOMIR NEŠKOVIĆ
ANALITIČAR


Ne verujem da se to događa. Ova istraga je već ranije bila, a izborna je godina, pa bi se to tumačilo kao uticaj na izbore.

- Amerikanci godinama pokušavaju da uruše Dodikov rejting optužbama da je secesionista i ruski plaćenik. Pošto im to nije prošlo, odlučili su da ga optuže za visoku korupciju. Iako je Tužilaštvo BiH u više navrata proveravalo slučaj "Vila" i nije našlo dokaze koji potvrđuju tvrdnje o pranju para, Vašington je rešen da sve ponovo aktivira. Tužiocima su, preko američke ambasadorke u Sarajevu, stigli nalog i dozvola za Dodikovo hapšenje, pa čak i bez dokaza. Ostaje da se vidi da će li Sarajevo poslušati naređenje... - prenosi Informerov izvor, zapadni diplomata koji je zbog osetljivosti informacija insistirao da mu ne objavljujemo ime.

DODIK: SRPSKA JE NADLEŽNA ZA MIGRANATE, treba sprečiti njihov dolazak!

Dodik se juče nije oglašavao. Međutim, ranije je istakao da je finansijska istraga o kupovini vile pokušaj međunarodne zajednice da ga sruši s vlasti.
- Nije tu reč ni o kakvoj borbi protiv korupcije. Dokazano je da je ta afera potpuno montirana i izmišljena! Sve same spekulacije i gluposti! Kad nemaju ništa protiv mene, iz naftalina izvlače priču o vili... Znate li šta im je glavni argument? Nekakav dokument nevladinih organizacija koje se finansiraju sa Zapada - naglasio je Dodik.

Činjenice

* Dodik je bio pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je nezakonito kupio vilu na Dedinju
* Predsednik Republike Srpske luksuznu nekretninu platio je oko 750.000 evra
* Sumnjalo se da je vila plaćena novcem nejasnog porekla, a da je Dodik to prikrio naknadno odobrenim, fiktivnim kreditom privatne banke "Pavlović" iz Bijeljine
* Međutim, nikada nije saopšteno da postoji ijedan dokaz koji bi opravdao ove sumnje



Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci, kaže da je sličnih pritisaka bilo i ranije.
- Neprekidno se smišljaju novi načini kako bi se institucije RS urušile i podrivale, pa tako i institucija predsednika. Strani faktor nastoji da onemogući Dodikovu kandidaturu za člana Predsedništva BiH na krajnje nelegitiman način. U tom kontekstu treba posmatrati zalaganje za "pravnu državu". Ipak, i ovaj pokušaj biće neuspešan - podvlači Ćeranić.
Zapadno spinovanje

Politički analitičar Anđelko Kozomara veruje da je sve ovo još jedan zapadni i medijski spin.
- Dodikovo hapšenje ne samo da je u praksi nemoguće bez prolivanja krvi već bi bilo i politički kontraproduktivno. Kad bi se i dogodilo, teško je verovati da bi bilo Srba koji bi na oktobarskim izborima glasali za bilo koga drugog osim za Dodika i SNSD. Većini građana u RS dojadilo je mešanje američke ambasadorke u sve i svašta, pa bi ovakav "nalog" izazvao dodatno nezadovoljstvo. Uzgred, kupovina vile u Beogradu dosad je više puta bila pod istragom i dokazano je da nema elemenata krivičnog dela - zaključuje Kozomara.

SRPSKA SPREMNA DA SPREČI PAKLENI PLAN ZAPADA: Ruta preko Bosne nije slučajna, cilj je izmeniti strukturu stanovništva RS!

Operacija 'Poslednja šansa'

Informer

Kako smo obavili još prošle godine, zapadni moćnici su osmislili plan pod nazivom "Poslednja šansa", čiji je krajnji cilj Dodikovo hapšenje i ukidanje Republike Srpske. Kako je tada preneo ruski portal "Sputnjik", ova operacija ima dve ključne tačke, koje nose kodna imena "Bankrot" i "Glava".
"Najvažnija tačka 'Bankrot' je opstrukcija priliva novca u RS, jer bankrot države dovodi do rušenja vlasti. Drugi segment, 'Glava', predstavlja kriminalizovanje vlasti, posebno Dodika, naveo je taj portal.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Odmah privesti Vuka Jeremica naka nam kaze odakle njemu 7 miliona $ za predadnicku kampanju!!!!!???????

milovan

pre 5 godina

Mogu kauboji da Predsedniku pos.saju macka. Ali samo ako im da.

Margo

pre 5 godina

Nemam nista protiv ako lider neke zemlje malo "usstine" sa strane. Bitno je da voli iskreno svoju zemlju, i da cuva njene teritorije, kao i prirodna bogatstva da NE daje strancima...

Giša

pre 5 godina

Oni ako odluče da ga uklone neće ga niko moći spasiti nego o tome nema ni govora još on njima treba.Pa pa oni su ga i doveli.Najjednostavniji a demokratski način njegovog skidanja je postavljanje stranih posmatrača za vrijeme izbora i glasanja i on je gotov.Za vrijeme njegove vladavine izlaznost je bila oko 30% što mu je omogućavalo da dobija izbore.Prosta računica.

Tako je

pre 5 godina

Kad tad cega maci sa vlasti, a otkuda mu vile na Dedinku, kako je to zaradio?

nikola p

pre 5 godina

Zaboravljate d a je Dodik bio biznismen i prije izbijanja gradjanskog rata. Uostalom, on je starosedelac u svom mestu. Ako vam to ista znaci?! Ajde, neka se pokusa njegovo hapsenje...! Videcete koliko ce naroda stati u njegovu odbranu. Dosta je Amera ovom narodu!

Rope

pre 5 godina

Nema njega ko pobijediti. SNSD struktura izbore "pokrade"(dobije, kako god) puno prije samog glasanja tako da tu nikakvi posmatraci nista ne mogu pomoci. A sam Dodik kao kandidat apsolutno posteno pobijedi jer narod nikom drugom ne vjeruje i za njega glasa svjesno uprkos svim malverzacijama. To je nasa stvarnost - glasamo za njega jer nemamo boljeg.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Могу само да му "пљуну" ... - под прозор...!

branko

pre 5 godina

sta bre boli k..ac amerikance za nase malverzacije da nas hapse ,pa oni treba da pohapse celu ameriku ako je tako

Penzionerj

pre 5 godina

Ameri krimanalci, mozete Predsednika Dodika samo uhvatiti za miska.

NENA

pre 5 godina

Ne mogu mu nista, opozicija ga tuzila sudu bh i nista mu nisu dokazali . Ali mi nikad boljeg presednika necemo imati da se suprostavi zapadu i amerki.

Marko

pre 5 godina

Dobro, pustimo Amere...ali gde je Dodik zaradio 750.000 da kupi vilu na Dedinju..? Od plate..? Briga me za Amere, ali jasno je kao dan da mnogi nasi politicari do novca dolaze na sumnjive nacine. Dok se to ne resi glupo je pricati o borbi protiv korupcije.

kiza

pre 5 godina

Pa zaradio vozeci traktor. Marko bilo bi dobro da je to samo 750000 evrica. On je milijarder u evricima

KoleM

pre 5 godina

Silna priča nigde ni reči odakle Dodiku 750K€???

Miki

pre 5 godina

Neka zlikovci hapse u svojoj zemlji.....sve zemlje sveta treba da osnuju vojni savez protiv ove jedne, da se skljuse i dodje kraj nasilju i nasilnicima! Nedaj Boze, da ga uhapse! Zivela moja voljena Srbija i republika Srpska ! Stop nasilju !!!

miki delija

pre 5 godina

sve oni znaju samo neznaju koliko su oni po svetu zla naneli i pocinili i nikom nista , koliko su samo nafte od arapskog sveta uzeli teroristi i ratni zlocinci amerika samo mogu da ga...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija