• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.05.2018

22:52

DOGOVORENO NOVO IME MAKEDONIJE: Prištinska TV  tvrdi da su se premijeri Cipras i Zaev  USAGLASILI U SOFIJI!

Politika

DOGOVORENO NOVO IME MAKEDONIJE: Prištinska TV tvrdi da su se premijeri Cipras i Zaev USAGLASILI U SOFIJI!

Podeli vest

Premijeri Grčke i Makedonije, Aleksis Cipras i Zoran Zaev postigli su u Sofiji dogovor da se Makedonija zove "Ilindenska Republika Makedonija", javila je prištinska TV Klan Kosova

Dogovor nije zvanično potvrdjen, ali je Klan Kosova navela da je iz pouzdanih izvora dobila novo ime Makedonije.
Kako je prenela makedonska televizija Telma, Republika Ilindenska Makedonija je nov predlog za ime države, koji je prema diplomatskim izvorima ponudila u pregovorima makedonska strana.

Pored "Ilindenske Republike Makedonije" u opticaju su i imena "Gornja Makedonija" i " Skopska Republika Makedonija".

ZAEV I CIPRAS SMISLILI IME ZA MAKEDONIJU: Samo da ga još prihvate Vlade dve zemlje i građani!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera Bandera

pre 5 godina

Trebalo bi da se usvoji naziv NAJGOR(NJ)A REPUBLIKA MAKEDONIJA!

Sasa Stojkovic

pre 5 godina

Bolje ilirska albanska makedonija oslobodjena.

Jimmy Le Santo

pre 5 godina

Pa onda bih se cijela bivša yuga trebala zvati Ilirija kao sto je bila prije dolaska Slavena na Balkan.

Peca

pre 5 godina

Najbolje je Stara Srbija ili jos bolje Starosrpska Makefonija

deni mk

pre 5 godina

Ha,ha,ha, nema nista od toga.02.06.2018 u Skopje iz cele Republike Makedonije dolazi preko 200.000 ljudi i Vlada veleizdajnika i aboliciranog kriminalca Zaeva pada.Drzava Republika Makedonija ima ime , to je ovo navedeno.Grcka je izmislila problem oko imena da ne bi platila ostetu,proteranih 250.000 Makedonca sa njihovih rodnih ognjista u Egejskoj Makedoniji (Severna Grcka) u periodu Gradjanskog rata 1945-1949 g.To je isto kao sto su Hrvati proterali 300.000 Srba iz Hrvatske.Narod Rep.Makedonije je 27.04.2017 pokazao sta misli o izdajniku Zaevu - dobio je batine u Sobranju Makedonije od kojih se jos nije oporavio.Zaista neki komentari su neumesni - pa molimo da se prouci malo istorija iz tog perioda o Makedoncima iz Severne Grcke - Egejske Makedonije i Gradjanskog rata u Grckoj 1945-1949 g. i o Monarhofasistickoj Vladi Grcke iz tog perioda.Hvala unapred , molimo da objavite komentar- to su cinjenica koje nikog ne vrdjaju.

MI

pre 5 godina

Konacno pravi naziv za tornado republiku - IRMA. Samo sto ce ova ostaviti vece razaranje od prethodne.

deda Raša

pre 5 godina

Pa sto je ne krstiste pravim nazivom AMERICKA ili NATO MAKEDONIJA?

Lala iz Banata

pre 5 godina

"Ново име Македоније" ... - СТАРА СРБИЈА...!

caslav

pre 5 godina

džabe im ime države koja nije njihova već šiptarska...

Sumadinac

pre 5 godina

To je izmisljeno ime i narod!to je srbija dobrim delom i grcka!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završena obdukcija roditelja koji su ubili decu pa skočili u smrt! Evo koje supstance su pronađene u krvi Lava i Martine!
Hronika

Završena obdukcija roditelja koji su ubili decu pa skočili u smrt! Evo koje supstance su pronađene u krvi Lava i Martine!

U telima Lava P.S. (25) i njegove dve godine mlađe supruge Martine P.S. pronađeno je da su imali alkohola u organizmu. Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka koji su uzeti od njih dvoje, proizilazi da je kod oboje, pored alkohola, u organizmu pronađeno i prisustvo lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metavolita.

18.04.2024

09:20

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija