• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink..rs

18.05.2018

11:57

(VIDEO) LAZANSKI POKAZAO DOKUMENTA IZ PENTAGONA: Ovo je dokaz da nas je NATO trovao!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI POKAZAO DOKUMENTA IZ PENTAGONA: Ovo je dokaz da nas je NATO trovao!

Podeli vest

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ističe da mnogi 'NATO lobisti' negiraju činjenicu da je osiromašeni uranijum ostavio posledice po građane Srbije, te se juče po ovom pitanju u Skupštini Srbije vodila žučna rasprava

Većina poslanika u parlamentu podržava formiranje Komisije za istraživanje posledica NATO bombradovanja koja bi pokazala da li je porast broja obolelih od malignih bolesti direktna posledica gađanja naše zemlje projektilima sa osiromašenim uranijumom.

Skupština Srbije danas nastavlja raspravu o predlogu da se formira Komisija za istragu posledica NATO bombradovanja 1999. godine.

UŽASNA TVRDNJA MIKROHIRURGA PROF. DR MILANA STEVANOVIĆA: Zbog NATO bombi tek će nam se rađati DECA S DEFORMITETIMA?!

Šta će biti prvi zadatak Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja, da li će se slediti italijanska metodologija u pronalaženju uzročno posledične veze između osiromašenog uranijuma i porasta broja obolelih od raka, šta je unevorzilo Zapad pa uranijum nazivaju eliksirom života i kako je Srbija i kakvom municijom ubijana 78 dana?

pink.rs


Vojno politički analitičar i komentator Miroslav Lazanski kaže da je potpuno zapanjem pokušajem da se potpuno negira negativan uticaj municije koja je korišćena 1999. godine.

- Imali smo prilično dobru raspravu juče u Skupštini pri čemu je deo opozicije gajio nadu da razvodnji diskusiju. Ipak, niko se ne usuđuje da javno pred kamerama kaže da nije bilo štetnih posledica uranijumske municije. Neki su pokušali da ovu temu dnevno ispolitiziraju, ali smo ih razbili sa nekoliko naših nastupa - kaže Lazanski za "Novo jutro".

DEVETNAEST GODINA OD AGRESIJE ISTINA IZLAZI NA VIDELO: U nelegalnoj akciji NATO je Srbiju zatrpao osiromašenim uranijumom, evo kako izgleda NAPAD ALIJANSE PREVEDEN U BROJKE!

Analitičar je pokazao dokumente iz Pentagona i istakao da postoji uputstvo koje datira iz novembra 1999. američkoj vojsci koja ulazi u sastav Kfora na Kosovu.

- Oni se upozoravaju da ne piju vodu, savetuju se kako da budu obučeni kada su u kontaktu sa objektima koji su gađani tom municijom, moraju imati zaštitnu obuću i odeću... Frapantno mi je kada neko pokušava da negira štetni uticaj. Italija je vodila istragu, a formiraćemo i svoju komisiju i koja će se pozvati na rezultate italijanske istrage. I Belgijanci su istraživali posledice na Kosovu i Metohiji i imali su 200 obolelih u godinu dana boravka kontigenta na KiM, od toga je osmoro vojnika preminulo - ističe Lazanski.

Danas, kako kaže, u Skupštini sledi glasanje i smatra da svi poslanici po ovom pitanju moraju da imaju isti stav.

Govoreći o stavu američkog ambasadora Kajla Skota i direktorke Centra za evroatlantske studije Jelene Milić da uranijum "izbeljuje zube", Lazanski je pozvao Skota da od ministarstva odbrane SAD uzme podatke i podsetio na Zalivski sindrom.

Osiromašeni uranijum je kancerogen. Delegacija SZO je dolazila u Srbiju i niko je nije odveo na četiri lokaliteta van KiM: Pljačkovica kod Vranja, Borovac kod Bujanovca, Bratoselce kod Preševa, Reljan kod Preševa i dve lokacije u Crnoj Gori. U PLjačkovici je 1100 puta veća radioaktivnost nego što je bila, kod Bratoselca 116, kod Borovca 85 puta, kod Reljana 200 puta, u Crnoj Gori 350 puta... Zasuti smo sa između 10 i 15 tona osiromašenog uranijuma sa vremenom poluraspada 4,5 milijarde godina. ko živ, ko mrtav da 4,5 milijarde godina dočeka! - kaže Lazanski, dodajući da je NATO lobi jak u Srbiji.

NATO JE NAMERNO SEJAO RAK PO SRBIJI! Ovako govori Domeniko Leđero, zastupnik italijanskih vojnika koji su DOBILI KARCINOM OD OSIROMAŠENOG URANIJUMA!

Govoreći o tome ko treba da čini komisiju, Lazanski je za to da u njenom sastavu budu i predstavnici opozicije.

- Neka budu i oni u komisiji, ali i stručna komisija koja pre svega mora da bude stručna, odnosno oni koji se ovom oblašću bave godinama - kaže Lazanski.

pink.rs


Skot, kako kaže, nije stručan i govori samo ono što mu se "servira", odnosno materijal koji negira sve negativne posledice bombradovanja 1999. godine.

- Bili smo pokusni poligon 1999. godine: preko nas je pokušano da se UN izbace iz svake vrste igre kada su agresije u pitanju, poslata je poruka Rusiji, tada je NATO slavio 50 godina postojanja pa je demonstrirao svoj kredibilitet, imali smo feru sa Levinski. Bili smo laboratorija za eksperimente! - kaže vojni analitičar za "Novo jutro".

Osiromašeni uranijum, kako je objasnio, počeo je da se koristi za probijanje oklopa tenka, jer je jeftin i ima odličnu probojnost.

- Uranijum je prerađen u municiju čija je prva praktična primena počela 1991.godine u Operaciji pustinjska oluja kada su Iračani bili zblanuti šta im avioni A10 rade - objašnjava vojni analitičar, dodajući da je važnija bila efikasnost, a ne i posledice.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 5 godina

ako tvrde da je osiromašeni uranijum toliko bezazlen ili možda lekovit onda im predlažem da ga sipaju sebi u supu i neka ga kusaju do kraja života koji će brzo uslediti.....

svakom po zasluzi

pre 5 godina

nemci su dobili napalm bombe japanci atomsku bombu srbi samo uranijum

zoran

pre 5 godina

Uranijum sasvim sigurno nije farmaceutski preparat i ne služi poboljšanju zdravlja. Ali niko ne primećuje da po vojvođanskim selima veliki broj domaćinstava svoje otpadne vode pušta u svoje bunare, koje više ne koriste, a to samo zbog toga da ne bi imali troška sa pražnjenjem septičkih jama. U otpadnim vodama je sapunica iz veš mašina koja sigurno ne služi jačanju zdravlja. A i sami vodovodi se snabdevaju vodom iz bunara. Ni jednu inspekciju ovo ne interesuje, a voda se sve više zagađuje. Nije ništa neobično da u celoj ulici nema ni jednog žitelja starijeg od 70 godina.

Ljube

pre 5 godina

Kako te nije sramota da širiš takve laži? Ja živim u selu u Južnom Banatu i tvrdim da ti verovatno nisi ni prošao kroz naša sela a pogotovo ne živiš tamo - nalupao si se za sve pare. Ovaj komentar bi trebao biti mnogo duži da bi ti objasnio šta je sa seoskim bunarima i septičkim jamama i koliko dugo žive ljudi na selu.

Aleksandar

pre 5 godina

Ne mogu verovati da ima narodnih poslanika koji negiraju posledice bombardovanja ane vide koliko dece i omladine umire. Nečude me Albanci što ne vide koliko im porod umire i omladina, jer na teritoriji KiM su bili Italijanski vojnici i britanci za koje je dokazano da umiru od bombardovanje, pa eto im njihovi ameri kojima podigoše spomenike i dodeliše odlikovanja. No kakvu zločinačku vladu imaju takve i odlikovaše.

Mikica

pre 5 godina

Osiromašeni uranijum se dobija razdvajanjem prirodnog uranijuma na radioaktivni i ne radioaktivni izotop. Prirodni uranijum sadrži 99,7% ne radioaktivnog izotopa i 0,3 % radioaktivnog izotopa. Prirodni uranijum se nalazi svuda u prirodi. Osiromašeni uranijum je manje radioaktivan od prirodnog, koji je uzgred rečeno neznatno radioaktivan. To što mu treba 4,5 milijardi godina za poluraspad govori samo da je slabo radioaktivan.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija