• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2018

12:12

VUČIĆ SA MMF: O penzijama s premijerkom, da svi budu zadovoljni!

Politika

VUČIĆ SA MMF: O penzijama s premijerkom, da svi budu zadovoljni!

Podeli vest

Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da razgovara sa premijerkom o pronalaženju načina za povećanja penzija tako da svi penzioneri budu zadovoljni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je to kazao u razgovoru sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu, navodi se u saopštenju predsedništva i dodaje da je važna tema bila i povećanje plata za narednu godinu u javnom sektoru. 

Šef Misije MMF Džejms Ruf naglasio je da nakon uspešno završenog trogodišnjeg aranžmana, srpska ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama. 

- MMF očekuje da će Srbija ispuniti predviđenu stopu rasta od 3,5% BDP za 2018. godinu, kao i da taj rast može da bude i veći. Predsednik Vučić naglasio je da je taj rast zasnovan na investicijama, izvozu i potrošnji - naveo je Ruf, navodi se u saopštenju. 

Tanjug


Sagovornici su razgovarali o povećanju budžeta za kapitalne investicije za narednu godinu, s obzirom na to da je MMF potvrdio da će Srbija ostvariti značajan suficit i ove godine. 

- Srbija ostaje posvećena reformskom putu u sferi ekonomije u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom - naglasio je predsednik Vučić i rekao da očekuje da će novi aranžman sa ovom institucijom biti zaključen tokom leta. 

Tanjug


Na sastanku je dogovoreno da se zajednički radi na završetku procesa privatizacije velikih preduzeća kao što su RTB Bor, Petrohemija, MSK i da se proces pronalaženja strateških partnera ili privatizacija završi u ovoj godini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Укинути пензије...Протерати пензионере...!! И ЕТО НАМА.... - "ГЛОБАЛНОГ" РЕШЕЊА...!

deda Raša

pre 5 godina

U pravu si. Ovi koji sada rade, nece je docekati. Stalno se produzava za 6 meseci. Mi koji smo je docekali, svi navalili na nju ko smrt na babu. Do sada sam sa penzijom izdrzavao nezaposlenu decu i unucad, sad moram i drzavu. Da bude jos veci blam oni hoce neku uravnilovku te da imamo svi penzije kao da smo bili cistacice. E moja Srbijo na sta si pala, a bice i gore. Zasto se ide na fakultet, nije mi jasno.

kristinad

pre 5 godina

Država uvek misli na penzionere i trudi se, da oni budu zadovoljni.

gogi

pre 5 godina

Srbija se ponosi Aleksandrom Vučićem! U bolju budućnost, za bolje dane.

gala

pre 5 godina

Predsednik Srbije će pronaći način za podizanje penzija tako da svi budu zadovoljni.

Privatnik

pre 5 godina

Da ja smanjim svoje davanja za dobrinose,odnosno da puštam sebi minimalac preko računa jer koliko vidim u Srbiji Sultani odredjuju ko će koliku penziju da ima bez obzira na visinu uplaćenog doprinosa........

GogaMiki

pre 5 godina

Tesko je svima ugoditi,ali je dobro to sto je sve vise ljudi zadovoljno,bar koliko ja vidim po mojoj okolini.

Petko

pre 5 godina

Nema dileme da ce Predsednik Vucic u dogovoru sa premijerkom pronaci najjbolji model-da svi budu zadovoljni.

Petar Pan123

pre 5 godina

Ocekujem veliku dobit za penzionere. Na kraju, oni su to i zasluzili...Ceo zivot su radili za nas, za drzavu! Red je da se vrati.

Nikolina

pre 5 godina

Dosadašnje reforme u sferi ekonomije u saradnji s Međunarodnim monetarnim fondom i rast BDP-a su najbolji pokazatelj ekonomskog napretka Srbije. A u uslovima ekonomskog napretka se stiču uslovi ne samo za bolje penzije, već i za bolji standard i kvalitet života svih građana naše zemlje.

toma

pre 5 godina

Treba učiniti sve da naši penzioneri budu zadovoljni.

ljilja

pre 5 godina

Srbija čini sve da njeni građani budu zadovoljni.

Dača

pre 5 godina

Verujem da će Vlada Srbije iznaći rešenje za povećanje penzija,.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Verujem da će se naći uskoro strateški partner za RTB Bor.

Nada

pre 5 godina

Sada kada nasa ekonomija nastavlja rast na zdravim osnovama,verujem da ce biti moguce povecanje penzija i plata,sto ce povecati zadovoljstvo gradana!

Mitar

pre 5 godina

Sve dok MMF zeli da razgovara sa nama mi smo na dobrom putu. Ubedite me da to nije tacno.

Miodrag

pre 5 godina

Sve je ovo dobro isplanirano, mada sada mi imamo malo vise vremena da zategnemo sve detalje. Pa uz novog ministra da krenemo u novo poglavlje.

bojan

pre 5 godina

Nadamo se da ce doci do povecanja penzija i plata, ali i da se vise necemo zaduzivati.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija