• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije/Informer.rs

19.05.2018

08:37

(FOTO/VIDEO) REKLA JE "DA"! Ovako je bilo na SPEKTAKULARNOM VENČANJU  princa Harija i Megan Markl!

Showbiz

(FOTO/VIDEO) REKLA JE "DA"! Ovako je bilo na SPEKTAKULARNOM VENČANJU princa Harija i Megan Markl!

Podeli vest

Princ Hari i Megan Markl venčali su se danas u kapeli dvorca u Vindzoru, a samu ceremoniju na licu mesta pratilo je 600 ljudi, a putem TV čitav svet. Venčanje je počelo u 12.00 časova

14:14 - Ceremonija venčanja princa Harija i Megan Markl je završena, a mladenci su nakon njega seli u kočiju koja će ih 25 minuta voditi kroz Vindzor.

Par je prethodno razmenio zavete i venčano prstenje pred kraljicom i 600 zvanica u kapeli Svetog Ðorđa.

Ceremonija venčanja je trajala oko sat vremena.

14:05 - Prvi poljubac princa Harija i njegove supruge Megan

Tanjug/AP

Prvi poljubac

13:40 - Novopečeni supružnici upravo su razmenili burme

Tanjug/AP

Supružnici raznenjuju burme

Tanjug/AP

Prsten

Arhibiskup od Kenterberija je zvanično proglasio Megan i Hari "muža i ženom".

13:22 - Okupljenima se obratio sveštenik Majkl Kari koji je u svom govoru citirao Martina Lutera Kinga.

Nakon čega je hor zapevao pesmu "Stand by me".

13:38 - Američka glumica Megan Markl, koja se danas udala za britanskog princa Harija, nosi venčanicu britanske dizajnerke Kler Vejt Keler, saopštila je Kensingtonska palata.

Tanjug/AP

Mlada i mladoženja

Tanjug/AP

Hari i Megan

Dugačka bela haljina sa dugim rukavima, "čamac izrezom" i ogromnim velom mesecima je intrigirala fanove kraljevske porodice širom sveta.Vejt Keler je prošle godine postala prvi ženski direktor u čuvenoj francuskoj modnoj kući "Živanši", prenosi Rojters.

13:10 - "DA"

Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl izgovorili su sudbonosno "da".

Treći put "da" uzviknuli su svi u kapeli, nakon što je nadbiskup pitao prisutne da li podžavaju brak Harija i Megan.

Nevestu je prethodno do oltara doveo Harijev otac, princ Čarls.

Tanjug/AP

Megan

Megan Markl je dobila prsten od velškog zlata, koji je poklon engleske kraljice Elizabete, dok je prinčev venčani prsten od platine, preneo je Rojters.

undefinedTanjug/AP

Princ Hari i Megan

Tanjug/AP

Princ Hari i Megan

Tanjug/AP

Princ Hari i Megan

01:17 -Princ Hari je pred oltarom rekao Megan da izgleda prelepo.

Tanjug/AP

Megan Markl

01:16 - Kraljevski par je izgovorio bračne zavete

Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl

01:07 -Megan i Hari pred oltarom

Tanjug/AP

Princ Čarls i Megan

13:03 -Princ Hari je ispred oltara dočekao svoju buduću ženu.

Tanjug/AP

Mlada

Tanjug/AP

Mlada

12:59- Stigla je i kraljica Elizabeta.

Britanska kraljica Elizabeta Druga, u pratnji princa Filipa, i princ Čarls sa vojvotkinjom od Kornvola, Kamilom, stigli su u kapelu crkve Svetog Ðorđa u kompleksu Vindzorskog dvorca, nakon čega je počela ceremonija venčanja princa Harija sa američkom glumicom Megan Markl.

Printscreen (YouTube)

Kraljica

12:53 - Fotografije mlade

Tanjug/AP

Mlada

First glimpse of Meghan! So excitedddd! RP @viktorianovak
@ theoneinwhite је поделио/ла објаву дана 19. Мај 2018. у 3:41 PDT

12:38 - Princ Hari stiže u pratnji svog brata princa Vilijama

Tanjug/AP

Princ Hari i princ Vilijam

Tanjug/AP

Vilijam i Hari

12:23- Stiže mlada!

Tanjug/AP

Megan Markl

Tanjug/AP

Mlada

12:20 - Članovi kraljevske porodice već su stigli u kapelu Svetog Džordža, kao i većina zvanica koja će prisustvovati prvom delu ceremonije.

Tanjug/AP

Tanjug/AP

Tanjug/AP

Tanjug/AP

Pipa Midlton

12:11 - Izgleda da nisu svi oduševljeni današnjim venčanjem. Na Tviteru su se pojavile i fotografije kesa za povraćanje. Na njima piše i "Još jedan vojvoda koji će vas naterati da povraćate".

11:59 - Dve bivše Harijeve devojke stigle su na venčanje. Reč je o Kresidi Bonas, sa kojom je Hari bio u vezi od 2012. do 2014. godine i Čelsi Dejvi sa kojom je princ bio u periodu od 2004. do 2010. godine.

11:50 - Megan Markl stigla je u društvu svoje majke u Vindzor.

11:31 - Stigla je i poznata voditeljka Opra Vinfri. 

Na spisku zvanica je i teniserka Serena Vilijams, bliska prijateljica mlade. Očekuje se da će na današnoj svadbenoj ceremoniji biti prisutne na desetine slavnih ličnosti, navodi AP i dodaje da su među slavnim ličnostima koje su se pojavile Džordž i Amal Kluni, kao i Dejvid i Viktorija Bekam.

Tanjug/AP

Dejvid Bekam

Tanjug/AP

Džordž i Amal Kluni

Tanjug/AP

Dejvid i Viktorija Bekam

11:24 - Na venčanje je stigao glumac Idris Elba i pevač Džejms Blant.

Tanjug/AP

Idris Elba

Tanjug/AP

Džejms Blant

11:21 - Princ Hari i Megan Markl su izabrali kompaniju "Cleave and Company" da napravi njihovo svadbeno prstenje.

Prsten Megan Markl je napravljen od komada velškog zlata, koji joj je poklonila kraljica Elizabeta II. Princ Hari će nositi prsten od platine sa teksturnim završetkom. Prstenje će u kapelu doneti princ Vilijam, koji će biti Harijev kum.

11:04 - Među brojim gostima iz Britanije, ali i iz država širom sveta, na svadbi princa Harija i Megan Markl biće i dve posebne gošće. Na taj način mladi par će odati počast pokojnoj princezi Dajani Spenser. 

10:55- Zavirite u kapelu u kojoj će biti održano venčanje

Kapela svetog Džordža spremna je za ceremoniju koja počinje u podne. U kapeli nalazi se tačno 600 stolica (što je njen maksimalan kapacitet), a kako je ukrašena pogledajte u snimku Bi-Bi-Sija.

10:43 - U ovom automobilu će Megan otići na venčanje

09:38 - Britanska kraljica Elizabeta dodelila je jutros princu Hariju titulu vojvode od Saseksa, saopštila je Bakingemska palata, što znači da će njegovoj izabranici - američkoj glumici Megan Markl, nakon današnjeg venčanja, biti dodeljena titula vojvotkinje od Saseksa.

Tanjug/AP

09:23 - Hiljade obožavalaca okupilo se jutros u cik zore u engleskom gradu Vindzoru, čekajući raskošno kraljevsko venčanje britanskog princa Harija (33) i američke glumice Megan Markl (36), koje je počela u podne.

Tanjug/AP


Uzbuđeni građani su, čim je svanulo iznad kamenih zidina Dvorca Vindzor, rezidencije britanske kraljevske porodice, počeli da se okupljaju iza bezbednosnih barijera, a mnogi su ogrnuti britanskim i američkim zastavama, dok policija patrolira ulicama sa poluatomatskim oružjem i nadzire okolinu sa krovova obližnjih zgrada, prenosi Rojters.

 - Ovo je trenutak kada svi možemo da slavimo preporod kraljevske porodice. Ovo je i trenutak kada cela zemlja može da se ujedini, umesto da bude podeljena. Ovo je dan kada se možete ponositi time što ste Britanac -  kaže Keni Mekinli (60) iz Škotske.

Juče su završene poslednje pripreme, a proba vožnje kočijom privukla je pažnju na stotine ljudi, a kraljvski par je u automobilu prošao rutom u pratnji policije. Mere bezbednosti će biti pojačane oko zamka Vindzor
Tanjug/AP

Policija postvalja barikade kako bi odvratila napadače u vozilima poput onog koji je ušao u gomilu ljudi kod Vestminsterskog mosta prošle godine. Patrolama su se pridružili i psi tragači. Posmatrači su, takođe, zamoljeni da ne bacaju konfete dok kočija bude prolazila, uz obrazloženje da to predstavlja potencijalni rizik, a i teško je za čišćenje. Najviše medijske pažnje poslednjih dana pred venčanje privukla je priča o tome ko će ispratiti Megan do oltara. 

Tanjug/AP

To će, nakon informacije da njen otac zbog bolesti to neće biti u mogućnosti ali i skandala oko fotografija, učini princ Čarls, Harijev otac. 

 - Princu od Velsa biće drago da na ovaj način iskaže dobrodošlicu Megan Markl u kraljevsku porodicu -  navela je Kensingtonska palata. Britanska kraljica Elizabeta II i zvanično je prošle nedelje dala svoj "blagoslov" .

Tanjug/AP

Prema britanskom zakonu, prvih šest u liniji za nasleđivanje prestola moraju da dobiju kraljičinu dozvolu za venčanje. U međuvremenu u London je stigla njena majka Dorija Regland koja se sastala sa kraljicom Elizabetom II tokom jučerašnjeg dana po prvi put u zamku Vindzor u društvu svoje kćerke i budućeg zeta. Pre toga sastala se i sa prinčevima Čarlsom i Vilijemom. 

Tanjug/AP

Princ Hari i američka glumica odsešće u različitim hotelima u području Vindzora noć pred svoje venčanje - princ Hari u Dorčester Kolekšens Kourt parku, a pridružiće mu se kum, vojvoda od Kembridža, saopštila je Kensingtonska palata misleći na Harijevog starijeg brata princa Vilijema. 

Tanjug/AP

Megan Markl će sa svojom majkom Doriom Regland biti smeštena u Klivden Haus hotelu na Nešenal Trast Klivden istejtu. Svadbena torta, koju pravi šestočlani tim, biće od limuna i sirupa zove, a predstavljaće blagi pomak od tradicije. Za recept je upotrebljeno 200 amalfi limunova i 10 boca sirupa zove. 

Među deverušama biće i Šarlot, ćerka Vilijema i Kejt, a devojčicama će se pridružiti i Šarlotin stariji brat Džordž. Među njima će biti i deca jedne od najboljih prijateljica Megan Markl, preneo je Rojters. 

Tanjug/AP

Vreme neće biti ni previše toplo ni previše hladno. Prema prognozi, očekuje se da će najviša temperatura biti oko 18 stepeni i da će dan uglavnom biti sunčan. To je, kako ocenjuju mediji, dobra vest pošto će mladenci posle ceremoniji imati vožnju otvorenom kočijom. 

Prema nekim procenama, svadba će koštati 500.000 funti. 

Britanski kontrolori leta smislili su neobičan svadbeni poklon za princa Harija i Megan Markl - obezbediće im 15 minuta garantovanog mira i tišine tokom ceremonije.

U tom periodu, naime, neće biti preletanja aviona, javio je Rojters. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pedja

pre 5 godina

I sta je tu toliko interesantno?Normalniji su oni sa farme i iz parova

Milos

pre 5 godina

Ne interseujume ti engleski skotovi.Uvek smo im i u ratu i u miru cuvali ledja,kao i njihove vojnike u ratu,a oni nas uvek izdali i bombardovali.Zadnje licemerje nad SRBIMA da nas proglase genocidnim narodom,oni koji su citav svet ugnjetavali i porobljavali i vrsili izivljavanje nad narodom afrike i azije.Zato i ne treba prenosti to.

Nebitni lik

pre 5 godina

Događaj dana u Srbiji: Prenose nam venčanje rezervnog princa nacije koja je ovoj zemlji nanela više zla nego nacisti u WWII. A u isto vreme NE prenose Final4, vrh košarke evropske, koji se igra kod nas u Beogradu. Bezobrazluk. Sramota živa!!!

Ljubo

pre 5 godina

Bas sam nesto zeljan gledati taj " pederluk" ...

danilovic

pre 5 godina

jako bitna vest iz sveta parazita , nemacka nacisticka pordicna svecanost , pratite uzivo .

amigo

pre 5 godina

ako unuce povuce na babu,,eto englezima crnog kralja,,,to ih bog kaznjava za sve one sto su pobili po africi i poljima pamuka u americi,,,princeza im je potomak tih robova,,,

D R A G A N

pre 5 godina

Uz duzno postovanje danu vencanja princa engleske kraljevske porodice i cestitke mladom paru, ne mogu a da se ne prisetim vencanja naseg princa. Naime, razumem ja da Srbija nije monarhija ali ako vec ima kraljevsku porodicu nista manji publicitet nije zasluzilo i to vencanje.Mogu neki i reci da se te dve dinastije ne mogu uporedjivati ali ja na prvom mestu postujem i cenim nasu Srpsku dinastiju i uvek cu davati prioritet nasim pripadnicima kraljevske porodice iako nisam rojalista. Srbija jeste mala drzava ali ima dugu tradiciju na koju treba biti ponosan svaki pripadnik srpskog naroda. Jer ako mi ne cenimo nase vrednosti sta da ocekujemo od drugih.

Ari

pre 5 godina

Zbog čega se pridaje ovolika pažnja ovom događaju. Kakve veze ima sa Srbijom. I Pera iz Milutovca se ženi danas pa niko to ne objavi. Što su ovi važniji od Pere. Čak je Pera važniji jer će se zbog Pere roditi neki Srbin. Zato vas molim vise pažnje posvetite Srbiji i Srbima nego nekim nevaznim englezima

velimir

pre 5 godina

ovo je vec na nivou farme ali u organizaciji nacista .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija