• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kliks.ba

19.05.2018

19:47

ERDOGAN ŽESTOKO RAZOČARAO BOSANCE: Mislili su da najviše voli BiH, a njemu je SRBIJA VAŽNIJA!

Politika

ERDOGAN ŽESTOKO RAZOČARAO BOSANCE: Mislili su da najviše voli BiH, a njemu je SRBIJA VAŽNIJA!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razočarao je deo državljana BiH koji veruju u mit kako je BiH najvažnija zemlja Turskoj na Balkanu, kada je izjavio da je to ipak Srbija, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Erdogan je rekao i da je trgovinska razmena Turske i Srbije u prošloj godini iznosila više od milijardu dolara, kao i da je trenutni cilj povećanje na dve milijarde dolara.
Kako se navodi, sve više u BiH se mogu čuti komentari kako Turska samo politički podržava BiH, dok novac direktno investira u susednu Srbiju.

Brojni državljani BiH smatraju da BiH nema nikakve direktne koristi od političke podrške Turske, odnosno da niko ne živi bolje, jer zvanična Ankara podržava teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

U Spoljnotrgovinskoj komori BiH saopštili su da je u 2017. godini obim razmene sa Turskom iznosio blizu 1,08 milijardi konvertibilnih maraka, kao i da je u takozvanim "ostalim tržištima" ili "trećim zemljama" Turska najznačajniji spoljnotrgovinski partner BiH, a zatim Ruska Federacija.

(FOTO) BAKIR U SOFIJI SAM KAO LIST NA VETRU! Bosanski mediji kritikuju Izetbegovića: ZAŠTO NISI KAO VUČIĆ!

VUČIĆ POSLE SASTANKA S ERDOGANOM: U Turskoj prepoznajemo partnera, Turska u Srbiji ima prijatelja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Kako i da ne bude otvorili smo svima mogucnost da investiraju u Srbiju i vlada Srbije radi odlican posao!

vanja

pre 5 godina

Nema sta on da voli ni Srbiju ni Bosnu ali je svestan da saradnja sa Srbijom moze mnpogo da mu doprinese isto kao i nama i covek zeli dobro za svoju drzavu

Mario

pre 5 godina

Srbija je danas jaka, poštovana i stabilna zemlja, koja će u budućnosti privući jos više kako turskih, tako i drugih investicija.

Pik

pre 5 godina

Ne brini te turci bi i vas i nas za saku dolari izdali sve je politika i svi gledaju samo svoj interes. Ne mozev oni vama da budu blizi nego mi.

Gogi

pre 5 godina

Љубав је љубав, а бизнис је бизнис, и наравно онај ко је нормалнији у међусобним односима у региону са њиме се и може сарађивати!

Sofija

pre 5 godina

Srbija i Turska imaju odličnu ekonomsku saradnju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija