• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

20.05.2018

09:40

NE MOGU BEZ HRTKOVACA, UBI ME NOSTALGIJA! Šešelj otkrio zašto je kupio kuću u selu zbog kojeg ga je Hag osudio!

Politika

NE MOGU BEZ HRTKOVACA, UBI ME NOSTALGIJA! Šešelj otkrio zašto je kupio kuću u selu zbog kojeg ga je Hag osudio!

Podeli vest

Lider radikala Vojislav Šešelj potvrdio da je kupio kuću u sremskom selu Hrtkovci i da će u njoj biti štab za odbranu. Komšije oduševljene zbog mog dolaska. Nekretninu sam platio 40.000, a ne 20.000-30.000 evra, kako se priča

- Kupio sam kuću u Hrtkovcima zato što mnogo volim taj kraj. Kupio sam je zbog nostalgije za mladošću - potvrdio je juče, za "Novosti", Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

Vest da je Šešelj kupio kuću u mestu u kojem je, prema presudi Haškog tribunala, počinio zločine protiv čovečnosti, zbog kojih je osuđen na deset godina zatvora, izazvala je burne reakcije, ali se lider radikala na njih ne osvrće.

- Komšije u Hrtkovcima su oduševljene zbog mog dolaska - tvrdi Šešelj, i naglašava da će se tim povodom sutra obratiti novinarima u Skupštini Srbije.

Kuća koju je kupio Šešelj nalazi se u Školskoj ulici, u centru Hrtkovaca, na svega 300 metara od katoličke crkve Svetog Klimenta. Povodom spekulacija medija o sumi koju je izdvojio za kuću kaže:

- Nije tačno da sam je platio između 20.000 i 30.000 evra. Dao sam za nju 40.000 evra.

Kako saznajemo, lider radikala kuću u mirnom sremskom selu kupio je da mu tu bude štab za sudske procese koje planira da pokrene protiv Haškog tribunala. Šešelj je i ranije najavljivao da namerava da se žali na osuđujuću presudu pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove u Hagu.

Lider radikala je nedavno, na Đurđevdan, hteo da održi miting u Hrtkovcima, a potom su kontramiting najavili DS, LVS, LDP, pa je policija zabranila sve skupove, zbog mogućnosti da izbiju incidenti. Šešelj je stigao do sela u blizini - Jarka, kratko se obratio okupljenima, a potom vratio u Beograd.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija