• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2018

13:13

MINISTAR STEFANOVIĆ na obuci 15. klase COPO

Politika

MINISTAR STEFANOVIĆ na obuci 15. klase COPO

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Nastavnom centru Mitrovo polje terenskoj obuci polaznika 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i ocenio da je ova klasa spremna da već od septembra stupi u redove policije

- Drago mi je da sam mogao da vidim da su polaznici uspešno savladali sve ono što su učili prethodne godine, obuke vezane za naoružanje, strojeve radnje, taktičku obuku i sve ostalo što je važno u svakodnevnom radu policije. Isto tako savladali su važne životne stvari zajedništvo i jedinstvo - istakao je Stefanović na Goču nakon vežbe.

Ministar je ocenio da je važno da obuka polaznika COPO svake godine bude sve složenija i da obuhvata sve više radnji koje će polaznicima biti potrebne kada budu stupili u svoje prve policijske činove i kada počnu svakodnevne aktivnosti, jer će stečene veštine i znanje štiti njihove živote i živote građana Srbije.

- Veoma je važno da takva vrsta obuke bude nastavljena dalje tokom njihovog rada i obavljanja redovnih policijskih aktivnosti. Hoćemo policiju koja je apsolutno spremna da obavi svaki zadatak koji Srbija pred nju postavi, koja je spremna da građanima osigura mirne ulice, bezbednost i slobodu - poručio je Stefanović.

Polaznici 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku prikazali su veštine i znanja koje su naučili tokom školovanja u situacijama patrolne delatnosti u ruralnim uslovima i hapšenja počinilaca krivičnog dela, kao i segmente strojeve obuke. U okviru obuke izvedno je i takmičenje u brzom rasklapanju i sklapanju oružja, navedeno je u saopštnju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija