• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.05.2018

11:42

(FOTO) VUČIĆEVA POSETA BAKUU u centru pažnje azerbejdžanskih medija!

Politika

(FOTO) VUČIĆEVA POSETA BAKUU u centru pažnje azerbejdžanskih medija!

Podeli vest

Vodeći azerbejdžanski štampani i elektronski mediji dana su prvi plan ističu zvaničnu posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bakuu

O važnosti Vučićeve posete Azerbejdžanu svedoči i svečani doček koji je srpskom kolegi priredio predsednik te zemlje Ilham Alijev.

Ulice i bulevari u Bakuu ukrašeni su srpskim i azarbejdžanskim zastavama, a uz autoput kojim se od aerodroma stiže do grada postavljeni su bilbordi sa zastavama dve zemlje kao znak prijateljstva i poštovanja.

Posebnu čast srpskom predsedniku ukazao je domaćin, predsedik Azerbejdžana Ilham Alijev, koji je na aerodrom po Vučića poslao predsedničku limuzinu!

Informer

Nakon svečanog dočeka Vučić i Alijev razgovarali su u četiri oka.

Inače, predviđeno je potpisivanje više bilateralnih dokumenata, uključujući Zajednički akcioni plan o strateškom partnerstvu između Srbije i Azerbejdžana na koji će potpis staviti Vučić i Alijev.

Pred toga, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i njegov azerbejdzanski kolega Oktaj Širalijev potpisaće Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zdravstva i medicinske nauke.

Informer


Memorandum o razumevanju i saradnji između Ministarstava pravde dve države potpisaće ministri Kuburović i Fikret Mamadov.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlovoć i ministar poljoprivrede Azerbejdžana Inam Karimov potpisaće Sporazum o saradnji u oblasti karantina i zaštite bilja.

Mihajlović će sa azerbejdžanskim ministrom transporta, komunikacija i visokih tehnologija Raminom Guluzadeom potpisati Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju i Sporazum o vazdušnom saobraćaju.

Informer


Predviđeno je da se potom Vučić i Alijev obrate medijima.

Kasnije tokom dana azerbejdžanski premijer Novruz Mamadov će prirediti svečani ručak za srpsku delegaciju dok će uveče predsednik Ilham Alijev prirediti svečanu večeru.

Informer


Drugog dana posete Vučić će prvo položiti venac na Spomenik lideru nacije Hejdaru Alijevu (ocu aktuelnog predsednika), kao i na Spomenik palim borcima. Zatim će se sastati sa predsednikom Narodne skupštine Azerbejdžana Oktajom Asadovim.

Kako je predviđeno, Vučić će prisustvovati otvaranju "Centra za srpski jezik i kulturu" u Bakuu, gde će mu biti uručen i počasni doktorat.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gorgonia

pre 5 godina

Vucic je iskren u svojim namerama,a to svi dobronamerni prepoznaju.

Aleksandar Makedonski

pre 5 godina

azerbejdzan je pokazao da je veliki prijatelj srbije

Aleks

pre 5 godina

Dokaz ovakvog svečanog dočeka je znak lične zahvalnosti i poštovanja prema svemu do sada ,dobrog i pozitivnog, što radi naše rukovodstvo i što postajemo bitan i pouzdan partner za dalju saradnju

aca

pre 5 godina

Poseta od koje se puno očekuje za budućnost naših država.

Vesnik

pre 5 godina

Vučić je Državnik koji se zalažeza mir i stabilnost i saradnju sa svima koji su za to.

Jovana

pre 5 godina

Jako je važno za Srbija jačanje veza sa državama koje poštuju naš teritorijalni integritet.

mali cime

pre 5 godina

U koju god drzavu da ode predsedniku Vucicu se priredi docek na najvisem nivou ,to samo pokazuje koliko je on postovan i vazan politicar i koliko je njegova politika koju vodi priznata u medjunarodnim krugovima.

mile

pre 5 godina

prelepo kako su naseg predsednika lepo docekali i sa postovanjem prema nasoj zemlji.

Maja

pre 5 godina

Ukazana je velika cast za Aleksandra Vucica i Srbiju!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija