• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/informer.rs

21.05.2018

14:22

VUČIĆ IZ BAKUA: Pokazano nam je ogromno poštovanje - POZVAO SAM ALIJEVA DA DOĐE U SRBIJU!

Politika

VUČIĆ IZ BAKUA: Pokazano nam je ogromno poštovanje - POZVAO SAM ALIJEVA DA DOĐE U SRBIJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je veoma ponosan na zemlju iz koje dolazi, jer je u Azerbejdžanu pokazano ogromno poštovanje i istakao da je predsednika Ilhama Alijeva pozvao da poseti Srbiju i očekuje ga u martu ili aprilu iduće godine

- Veoma sam ponosan na zemlju iz koje dolazim, što je na ovakav način pokazano poštovanje prema njoj, našim građanima. Naši domaćini su do svakog detalja brinuli da poštovanje pokažu, od predsednikovog automobila, koji su dobili do sada samo predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin I Redžep Tajip Erdogan, preko potpuno od svakog saobraćaja očišćenih ulica, do toga da samo imali veoma dug razgovor u četiri oka sa predsednikom Ilhamom Alijevim - rekao je on u izjavi novinarima u Bakuu.

Tanjug

Vučić je preneo da je sa Alijevim razovarao o saradnji u različitim oblastima, podsećajući da se dobrim pokazala saradnja sa azerbejdžanskim kompanijama na autoputu Ljig-Čačak.

Rekao je da ćemo promptno da krenemo u izgradnju obilaznice Ostružnica-Bubanj Potok u dužini od 19 kilometara i da tu postoji mogućnost za saradnju.

Takođe, kako je dodao, razgovarano je i o energetskom sektoru, zdravstvu, pa sve do saradnje u sportu i kulturi.

Vučić: Crkva treba da ima mišljenje, ali ne i da donosi političke odluke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas ocene da se država ponaša kao da joj je SPC kriva po pitanju Kosova i Metohije, ali je istakao da ne misli da ključne političke odluke treba da donosi crkva.

- Ne treba crkva da donosi ključne političke odluke, a svakako ima pravo da iznosi svoje mišljenje - rekao je predsednik Srbije na pitanje da prokomentariše pisanje medija da je državi samo crkva kriva za Kosovo.

Podvukao je da njemu crkva nije ni za šta kriva.

Istakao je da se crkvi ne osporava pravo da iznosi svoje mišljenje, ali da on ne mora da se sa svakom izjavom predstavnika crkve saglasi.

- Mi smo sekularna država i veoma poštujem crkvu. Nisam veliki vernik, ali jesam vernik. Ne mislim da sam malo učinio i lično, i kao predsednik vlade i države... Teško da će se pronaći neko da je više napravio za srpsku crkvu - poručio je on u izjavi novinarima u Bakuu.

- Razgovarali smo kako da razmenjujemo znanje iz oblasti sporta, posebno imajući u vidu da je Azerbejdžan velesila u borilačkim veštinama - rekao je Vučić dodajući da su razgovori bili dobri i sadržajni.

Upitan o potencijalnim višemilionskim investicijama Azerbejdžana u Srbiji, Vučić je rekao da je Azerbejdžan "mnogo snažniji" od više miliona evra i da će o tome razgovarati večeras sa predsednikom Alijevim.

Vučić je istakao da Srbiji po pitanju Kosova i Metohije mnogo znači podrška zemalja poput Azerbejdžana, koje ne priznaju kosovsku nezavisnost, i koje veoma drže do nezavisnosti i slobode u odlučivanju i do odbrane prava na takvu poziciju u međunarodnim odnosima.

Vučić je to rekao odgovarajući na konstataciju da je posle upadljivo velike serije razgovora sa zapadnim zvaničnicima o rešavanju KiM sada u zemlji koja razume poziciju Srbije i ne priznaje nezavisno Kosovo, te pitanje šta za Srbiju znači ta podršska, koliko ga ohrabruje i koliki može biti njen uticaj na konačno rešenje.

printscreen

Uz opasku da ga je iznenadilo takvo pitanje, odnosno pristup, jer, kaže, gotovo da nikoga ne interesuje odakle nam dolazi podrška i koliko nam znači, istakao je da je za nas veoma važna podrška zemalja poput Azerbejdžana.

Ne može da kaže, dodao je, da se stvara blok, ali počinje da se stvara blok poštovanja među zemalja koje drže do svoje nezavisnosti i slobode.
Kako je rekao, treba videti kako predsednik Azerbejdžana Alijev pametno vodi svoju zemlju, pravi trilateralne sastanke, Rusija - Iran - Azerbejdžan, Turska - Iran Azerbejdžan..i gleda kako da sačuva slobodu i nezavisnost u odlučivanju.

Vučić je rekao da se tu razumemo, poštujemo i pronalazimo zajednički jezik.

Ukazao je i da je Azerbejdžan čclanica Organizacije islamskih zemalja i pomaže nam i podvukao da je veoma važno da je Azerbejdžan na našoj strani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tara

pre 5 godina

Bice nam cast da ugostimo bilo koga iz Azerbejdzana, da nam dodje u posetu.

kristinad

pre 5 godina

Alijevu će biti ukazana čast u Srbiji, kao što je Vučiću u Azerbejdžanu.

Maja

pre 5 godina

Nasa drzva je postala jedna od cenjenijih zemalja u okolini, i to stvarno lepe vesti.Samo napred!

Dejan

pre 5 godina

Nasa saradnja sa Azerbejdzanom je svakim danom sve jaca i bolja.

Tirke

pre 5 godina

Србија је постала земља коју сви желе за партнера јер поштујемо дату реч што је јако битно

Laza

pre 5 godina

Србији и председнику Вучићу се свуда указују највише државне почасти што значи да је оно што радимо цењено у свету

goga

pre 5 godina

Bilo bi lepo da uzvrate posetu, da upoznaju nasu kulturu i tradiciju

Markoni

pre 5 godina

Velika čast i poštovanje ukazano je danas našem predsedniku! Ali tako nešto on i zaslužuje.

Tara

pre 5 godina

Dobrodošao kao i svako kome je interes u pravnim vrednostima

Kiki

pre 5 godina

Hvala Azerbejdzanu koji su nam pokazali veliko postovanje prema nasoj zemlji i nasem predsedniku.

buba

pre 5 godina

Svako ko je prijatelj Srbije dobro je dosao tako I Azerbejdzan ukazacemo mu postovanje I pocasti.

Noa

pre 5 godina

Predsednik Vucic je jedan od retkih koji je docakan uz sve predsednicke pocasti i zaista smo zahvalni predsrdniku Azerbejdzana na ovome. I iskreno se nadamo zajednickoj saradnji.

Cica

pre 5 godina

Lepo sto ga je pozvao,imamo i mi puno toga da pokazemo i da se pohvalimo.

ana

pre 5 godina

Srbija je veoma gostoljubiva zemlja tako da verujem da ćemo lepo ugostiti svakog ako odluči da poseti našu zemlju.

Lenka

pre 5 godina

Stara i iskrena prijateljstava treba negovati, pogresan stav da sve muslimanske zemlje podrzavaju KIM u procesu nezavisnosti,Azerbejdzan je primer.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59