• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: happy.tv/informer.rs

22.05.2018

08:16

DAČIĆ O MISTERIJI NA NEBU IZNAD ŠVAJCARSKE: Oko nas su kružili BORBENI AVIONI, nisu nam rekli zašto!

Politika

DAČIĆ O MISTERIJI NA NEBU IZNAD ŠVAJCARSKE: Oko nas su kružili BORBENI AVIONI, nisu nam rekli zašto!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić otkrio je jedan detalj sa nedavnog puta, kada se vraćao iz Francuske. Naime, nenajavljeno, oko aviona u kome se nalazio kružili su švajcarski vojni avioni 

- Nisu nas obavestili o tome, znam da nije deo protokola jer nije najavljeno, pa je ostala misterija otkud oni tu pored našeg državnog aviona - rekao je Dačić u emisiji "Ćirilica".

Dačić se emisiji osvrnuo i na drugi neprijatni događaj na frankufurtskom aerodromu, kada je trebalo da leti za SAD.

- Već sam govorio o situaciji sa frankfurtskog aerodroma na putu za Ameriku i njihovo maltretiranje, koje verujem nije bilo slučajno. Mislim da treba uvesti recipročne mere, kako oni nas dočekuju tako i mi njih. Ali nažalost desilo se da je kolega iz Kenije, naše prijateljske zemlje, imao neprijatnost na aerodromu, dok se ovi iz Amerike i drugih zemalja ponašaju kao da su plave krvi - kazao je šef srpske diplomatije.

Printscreeen


On je preneo i detalje sa nedavne sednice Sveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

- Albancima sve smeta u vezi s međunarodnom zajednicom, jer misle da je posao oko nezavisnosti gotov. Tako su protiv UNMIK-a, protiv sednica SB UN na svaka tri meseca kao i da ne budu otvorene za javnost itd... Za nas je to veoma važno i protivno interesima Srbije. Nedavno je Britanac u UN rekao kako je srećan što je nedavno proslavljeno 10 nezavisnosti Kosova, a ja sam se javio za reč i poručio mu: Nadam se da ste srećni i što smo nedavno proslavili 180 godina naših diplomatskih odnosa. Slično sam poručio Amerikancima, Rusima i drugima rekavši da ne zaborave koliko dugo sarađujemo - istakao je Dačić.

DAČIĆ NA MINISTARSKOJ SEDNICI SAVETA EVROPE: Srbija odlučno protiv pokušaja prijema tzv. Kosova u SE!

Napomenuo je da je neophodno lobirati za srpsku stvar u međunarodnoj zajednici.

- Rekao sam Vučiću da je greška što nemamo nekoga da lobira za nas. Pa to je u Americi normalna stvar. Treba nam neko u Trampovoj administraciji. Nema tajni, mi znamo kako su koje zemlje glasale u kom telu i ko za koga lobira. Ma moraju da znaju da nisu oni za Kosovo nego protiv nas. Šta Stejt department zanima ko će kako da glasa u UNESKO? To sam i njima rekao i neki me ne vole zbog toga, ali briga me, zanima me da li će me narod voleti - rekao je Dačić.

Printscreeen


Neizbežno pitanje ticalo se novih sukoba na relaciji Srbija-Hrvatska.

- Pa ja Hrvatima kažem ono što svi znaju, što su istorijske činjenice, a ne šta ja mislim. Pa Hitler je već bio mrtav a oni su se i dalje borili. Oni su nemačku vojsku dočekali cvećem, a mi? Da budem jasan - nisam ja protiv Hrvata nego protiv ustaša. Isto sam govorio i po pitanju rehabilitacije Milana Nedića - kazao je Dačić.

On je prokomentarisao i to što Srbija i dalje plaća dugove Kosova:

- Ti kreditori smatraju da smo mi ti koji treba da plaćamo dugove jer govorimo kako je to deo naše teritorije.

Na konstataciju novinara da je je teško poverovati kao su nekadašnji saveznici postali naši protivnici, Dačić kaže ne može da nađe vezu Amerike i Engleske sa antisrpskim interesima.

- Jasno mi je za Nemačku i Austriju, prvi su svojevremeno priznali Sloveniju i Hrvatsku. Verovatno smo krivi što ih nismo ubedili da smo na istoj strani, možda je to deo našeg mentaliteta. Neodlučnost međunarodne zajednice pri raspadu SFRJ je mnogo uticala na to. Dozvolili su da pojedinci odmah priznaju nezavisnost nekih bivših republika - napomenuo je ministar spoljnih poslova.

Printscreeen


Dačić je otkrio koliko je težak bio početak pregovora sa prištinskim vlastima:

- Vučić i ja smo iskreno pristupili pregovorima u Briselu verujući u međunarodne institucije. Pet godina kasnije izigrano je naše poverenje i nije ispunjeno mnogo toga sa druge strane. Zapadne sile su gluvoneme za naše probleme na Kosovu, te misle da ćemo pristati na sve kako bi ušli u EU. Oni ne znaju da u srpskom narodu "sutra" znači nikad!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija