• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

22.05.2018

11:52

VUČIĆ: Srbija neće menjati spoljnu politiku - AKO HOĆE DRUGAČIJE MORAĆE DA ME SKLONE!

Politika

VUČIĆ: Srbija neće menjati spoljnu politiku - AKO HOĆE DRUGAČIJE MORAĆE DA ME SKLONE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nakon sastanka sa privrednicima u Biznis centru u Bakuu obratio novinarima i poručio da su azerbejdžanske kompanije danas pokazale interes za lokacije ulaganja i najavio važan zadatak za septembar: veliki poslovni forum u Beogradu

 

- Ovo su važne vesti za nas. Važno je i to što sam danas sa velikim ponosom otvorio Centar srpskog jezika i kulture u Bakuu i divno je kada uđete u učionice i vidite fotografije svih važnih i značajnih Srba - rekao je predsednik novinarima.

Kako kaže, težnja za napretkom vidljiva je i u oblasti sporta i organizovanju takmičenja.

- Sve smo bolji i bolji na Olimpijskim igrama i očekujem sve bolje rezultate - kaže predsednik, dodajući da ovo zavisi od ulaganja u sport i zainteresovanosti države.

On je istakao da je političko prijateljstvo Srbije i Azerbejdžana njegovom posetom učvršćeno i po prvi put su otvoreni stvarni vidici kada je ekonomska saradnja u pitanju. Kako kaže nada se međusobnim ulaganjima srpskih i azerbejdžanskih privrednika.

Srbiji je, kako kaže, najzanimljiviji hemijski kompleks.

- Trebaju nam partneri za Petrohemiju, ali nam je važan i dodatni dolazak turista. Sledeće nedelje njihova delegacija dolazi u Beograd, žele da vide lokacije, pa ćemo videti - kaže predsednik.

pink.rs

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je, polažući zakletvu za predsednika, istakao i koja je to njegova politika.

- Srbija je izložena pritiscima, ali se nalazi na evropskom putu i to je njena politika. Srbija želi EU, ali i održavanje prijateljstava sa tradicionalnim prijateljima i saveznicima kakve su Rusija i Kina. Ta politika se neće menja ti zbog izjava pojedinih izjava i želje bilo kog političara u Srbiji - kaže Vučić.

Govoreći o izjavi šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija da je Kosovo ključni, ali ne i jedini element za pristupanje Srbije EU, Vučić kaže da smo to znali, sviđalo se to nama ili ne.

- Šta nije tačno rekao? Da su Kosovo i odnosi sa Prištinom prepreka na putu ka EU? Pa, to je tačno. Nisu reforme nikako teže, već kosovsko-metohijski čvor. Ništa sporno nisam video u njegovom govoru - rekao je predsednik.

Predsednik se ponovo osvrnuo na promenu spoljne politike i istakao da je neće biti.

- Ko god želi da menja spoljnu politiku Srbije, prvo mora da promeni mene i većinu u Skupštini Srbije. Nisam lagao i obmanjivao narod, rekao sam mu šta je politika Srbije o kojoj sam razmišljao, promišljao, jer imam iskustva i malo je političkih veterana kao ja. A, onda dođemo u Azerbejdžan, planiramo nove investicije, najlepše hotele i nova radna mesta i bude vam jasno da je to promišljena i mudra politika - kaže Vučić.

On ističe da svako nezadovoljstvo naroda dolazi na njegova leđa, ali da je ova politika jedina moguća za Srbiju i jedina koja donosi rezultate. Interes Srbije je, kaže, najvažnija stvar i onima koji podcenjuju ulogu EU poručuje da je to dobar put.

pink.rs

Politika se, kako kaže, ne donosi i ne menja za dan.

- 2014. smo krenuli u smanjenje plata i penzija i mislili su da sam lud i da sam prevarant koji žele da uzme i bogati se. Nisam se obogatio, plate su danas mnogo veće nego što su bile i biće još veće. Penzioneri će imati veće penzije nego što su je imali. I tu se vide rezultati! Govorio sam vam da će od 2018. do 2022. godine biti zlatno doba Srbije ukoliko sačuvamo mir i stabilnost. Biće novca više nego ikada, ali imamo užasno težak uslov - da sačuvamo mir i stabilnost. Verujem da ćemo uspeti uz pamet, mudrost i trpeljivost građana Srbije - kaže Vučić.

Govoreći o pisanju da će Priština kosovske snage bezbednosti transformiše u vojsku, predsednik kaže da im za to treba glas Srba, što je i po njihovom pravilu tako, te da ne bi bio prvi put da pogaze i svoje propise, međunarodno pravo i da pokazuju kako su silni i jaki.

- Brinem zbog svega što čine, ali nismo previše uplašeni. Bilo bi dobro da njihovi nalogodavci utiču na njih da se ponašaju ozbiljnije i odgovornije. Rekao sam vam više puta da je Srbija svojim greškama, lošom politikom i nečinjenjem dozvolila brojne teške zločine protiv svog naroda, a ja sam više puta rekao da se takve stvari neće ponoviti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Mi ćemo nastaviti naš evropski put uz dobre odnose sa Rusijom.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Ne trebamo da menjamo spoljnu politiku , ovako je najbolje za nas .

cobi

pre 5 godina

dosadasnja spoljna politika se pokazala kao veoma uspesna...ne menjamo je

Nikolina

pre 5 godina

Principijelnost, stabilnost i karakter su odlike zbog kojih se stiču novi prijatelji, a iz novih prijateljstava među zemljama i narodima gradi se bolje sutra i tih zemalja i sveta u celini.

Nena

pre 5 godina

Srbija vodu ispravnu politiku i takvu politiku neteeba menjati.

Nena

pre 5 godina

Srbija vodu ispravnu politiku i takvu politiku netreba menjati.

kiki

pre 5 godina

Ponosan sto zivi u Srbiji i sto imam ovakvog predsednika koji je bori za nasu zemlju

MISA

pre 5 godina

MA NEK PRICAJU STA HOCE,ALI ALEKSANDAR VUCIC JEDINI RADI SVOJ POSAO IZVANREDNO I SVE U KORIST SRBIJE I SVOG NARODA.

Pera

pre 5 godina

Srbija nastavlja dalje svojim trasiranim putem. Naš cilj je EU.

Teodora Lektora

pre 5 godina

Zašto su "silni" i "jaki" dve reči za isto značenje? To je kao da je predsednik rekao, kako inače ima običaj da kaže, da je nešto "fer" i "korektno". Opet pleonazam. Isto kao i kada kaže "kako" i "na koji način". Još jedan pleonazam. Zar niko da mu skrene pažnju na to?

Goga

pre 5 godina

Imaju priliku na svakom izboru. Ako nekada dodje njihovih pet minuta na vlasti neka pokusaju drugacije. Dotle...Narod je izabrao Vucica i hvala mu sto tako ostro brani stavi zelju gradjana.

cilika

pre 5 godina

I da hoce,nema te politicke snage u Srbiji koja bi smenila predsednika.

klara

pre 5 godina

Politika koju vodi Vučić je politika stabilnosti i napretka i ne treba ništa menjati.

deda Raša

pre 5 godina

Uzaluna je diakusija sa zlonamernim ljudima. Podrzavam te, ali mislim da si mnogo tolerantan. Tvoja tolerantnost im daje vreme za razne manipulacije. Treba im staviti do znanja da Srbija moze vrlo lako vojnu neutralnost prevoriti u savez sa Rusijom. Znaju oni to da mi vilimo Ruse, ali ovo odugovlacenje oko prijema u EU i postavljanje neresivih ultimatuma je bas mnogo. Idite na ISTOK i samo ISTOK. A sto se tice tvog sklanjanja, to nije njihov posao, to je na biracima Srbije. Pa to je valjda demokratija.

taske

pre 5 godina

Sa politikom koju vodi Vučić Srbija ima sve bolje pozicije na političkoj sceni.

aca

pre 5 godina

Srbija ne odustaje od miroljubive i vojno neutralne poliike!

Miloš

pre 5 godina

SNS vodi najbolju moguću spoljnu politiku, nama je potrebna i EU i Rusija, ali i saradnja sa azijskim zemljama. Vučić na pravi način upravlja našom zemljom!

Suzana

pre 5 godina

Predednik Vučić vodi sasvim dobru spoljnu politiku i ne treba da je menja.

Suzana

pre 5 godina

Spoljna politika naše zemlje je napredovala zahvaljujući Vučiću i njegovim saradnicima.

Zoran

pre 5 godina

Hitno treba promeniti sve nesposobne ministre, najuriti ratne hiškače, ima toliko sposobnih koji vole ovu zemlju i mir.

Goran

pre 5 godina

Zašto menjati ono što valja? Treba samo nadograđivati.

Dejan

pre 5 godina

Spoljna politika nam je veoma uspešna i trebamo ništa dirati.

Karan

pre 5 godina

EU nije jedini put za Srbiju postoji ceo svet koji želi da sarađuje bez uslovljavanja

slađa

pre 5 godina

Strateški put Srbije jeste evropski, ali uvek treba oslušnuti šta nam to partneri iz EU poručuju. Potrebno je bolje razumevanje i njihove situacije. Nemačka je danas ponovo dala podršku inicijativi Srbije za povezivanje zemalja Zapadnog Balkana. To nije zamena za članstvo u EU, već posebna faza u kojoj će se usaglasiti politike i razvojni projekti država na Balkanu. Mali intermeco, pre velikog finala u kome će svako pojedinačno dobiti ocenu za rad i uloženu energiju. Srbija je lider i to se vidi po tome sa kakvim počastima je predsednik Aleksandar Vučić dočekan u prijateljskom Azerbejdžanu. Srbiji je i to dovoljno, ali ako se saradnja kruniše i rešavanjem hemijskog kompleksa, najavljenim ulaganjima, to će biti nezaboravno. Jer je u korist njenih građana, njenog naroda. Aleksandar Vučić vodi mudru politiku.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija