• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.05.2018

13:42

SI PORUČIO VUČIĆU: Naše partnerstvo je sve čvršće - JAČAĆEMO I VOJNU I EKONOMSKU SARADNJU!

Politika

SI PORUČIO VUČIĆU: Naše partnerstvo je sve čvršće - JAČAĆEMO I VOJNU I EKONOMSKU SARADNJU!

Podeli vest

Pridajem veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i spreman sam da sa Vama uložim napor da naše državne odnose podignemo na novi nivo, poručio je predsednik Kine Si Đinping u odgovoru na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping odgovorio je na pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je tražio blisku saradnju sa Pekingom u svim oblastima od obostranog značaja.

"Vaše pismo me je mnogo odbradovalo. Veoma cenim to što Vi poklanjate veliku pažnju razvoju odnosa sa Kinom i aktivno se zalažete za unapređenje praktične saradnje naših dveju zemalja", naveo je Si u pismu, koje je prenela Služba za saradnju s medijima Predsednika.

Kineski predsednik je istakao da se sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije odlično razvija, da se učvršćuje međusobno političko poverenje i da intenzivno napreduje praktična saradnja u oblastima energetske i saobraćajne infrastrukture, kao i u drugim oblastima, što predstavlja konkretne interese naroda naših dve zemalje.

"Saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije. Kineska strana je spremna da sa srpskom stranom razgovara o produbljivanju razmene i saradnje u oblasti vojne industrije i trgovine, kao i saradnje u drugim oblastima, neprekidno obogaćujući sadržaj Sveobuhvatnog strateškog partnerstva dveju zemalja. Kineska strana izražava dobrodošlicu srpskoj delegaciji, koja bi došla u posetu Kini na razgovor o konkretnim temama, u terminu koji će dogovoriti naše resorne institucije", navedeno je u pismu.

Si je ukazao da pridaje "veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa" i da je spreman da sa Vučićem uloži napor kako bi se odnosi podigli na novi nivo.

"Želim Vam veliki uspeh u radu i dobro zdravlje", navodi se u pismu predsednika Narodne Republike Kine Sija Đinpinga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dule

pre 5 godina

Naš veliki prijatelj, Si Đinping, daje svoj puni doprinos politici Srbije i staje rame uz rame sa građanima Srbije.

Zoran

pre 5 godina

Kina je nas veliki prijatelj, vazno je da jacamo odnose.

aca

pre 5 godina

Kina poštuje Srbiju i jača sa njom vojnu i ekonomsku saradnju.

Nata

pre 5 godina

Podrska i pomoc Kine su od velikog znacaja za Srbiju.

CANE SERMAC 54

pre 5 godina

Jos jedan dokaz da nase prijateljstvo sa Kinom je obostrano iskreno i posteno. Ono nam mnogo znaci, oni se izuzetno brzo razvijaju i pokazali su da su spremni da saradjuju sa nama na mnogim projektima.Ovo je svakako odlicna vest, koja raduje gradjane Srbije.

Dora

pre 5 godina

Saradnja sa Kinom veoma je važna za Srbiju i zbog toga treba da održavamo dobre i prijateljske odnose sa Kinom.

kića

pre 5 godina

Ako saradnja donosi dobrobit treba je nastaviti i razvijati.

Ivana

pre 5 godina

Saradnja sa Kinom kako vojna tako i ekonomska je znacajna za razvoj Srpske privrede i ekonomije, s obzirom da je Kina velika vojna sila verujem da ima mnogo toga u saradnji da ponudi Srbiji.

vikica

pre 5 godina

Dobri odnosi odnosi sa Kinom šansa za napredak u privrednim oblastima.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Кинеска војна база...!! Кад већ " касни"... - Руска...!!

Kosara

pre 5 godina

Pametan covek...posebno ohrabrenje u delu vojne saradnje..mada i ekonomiju ne treba zanemariti. Lepo, nema sta !

Goca

pre 5 godina

Svako normalan zna da on negativnih odnosa niko nema korist

cveta

pre 5 godina

Ovako se vide rezultati koliko Vucic naporno radi . Radujemo se jos boljim odnosima i saradnjom

Nikola

pre 5 godina

Srbija i Kina će podići saradnju na još viši nivo i unaprediti ekonomsku i vojnu saradnju i ovo su lepe vesti za Srbiju.

IlijaSU

pre 5 godina

Kina je jaka zemlja, njihova podrska nam je od velike vaznosti!

Uros

pre 5 godina

Drago mi je sto vidim da se prijateljstvo Srbije i Kine razvija! Od toga mozemo imati samo koristi!

ime

pre 5 godina

Do sada mnogo pozitivnih stvari je bilo i očekuje sa sa Kinom.

Nena

pre 5 godina

Vidi se da nas je Kina odlicno prihvatila kao svog partnera.

kornjacarade

pre 5 godina

SVAKA DRŽAVE BI POŽELELA DA IMA PRIJATELJSTVO KAKVO IMAJU KINA I SRBIJA

eclipse

pre 5 godina

Nisam ni političar niti stručnjak ali sam za neposredne i čvršće veze Srbije i Kine.

BELINDA

pre 5 godina

Sa Kinom i Rusijom uz sebe Srbija ne sme da ustukne pred Zapadnim ucenama.

Irena

pre 5 godina

Mi i kinezi imamo slicne poglede na svet, obe su nam zemlje bile komunisticke. Kina to jos uvek jeste jer imaju 50togodisnji plan za prelazak u kapitalizam, a mi smo imali jednodnevni plan za isti proces.

Davor

pre 5 godina

Kinezi su naši dragi prijatelji, tako da svaka nova saradnja to prijateljstvo podiže na još veći nivo.

Maki

pre 5 godina

Prijateljstvo sa Kinom nam mnogo znaci, oni se izuzetno brzo razvijaju i pokazali su da su spremni da saradjuju sa nama na mnogim projektima.

kornjacarade

pre 5 godina

jačanje vojne i ekonomske saradnje srbije i kine će biti sve jače

Fudbaler

pre 5 godina

Saradnja u oblasti vojne industrije i trgovine predstavlja važan izraz visokog nivoa međusobnog političkog poverenja i strateškog karaktera bilateralnih odnosa Kine i Srbije.Kina mnogo uvažava našeg predsednika Vučića i želi da pomogne u izgradnju infrastrukture.

Zoran

pre 5 godina

Ovo partnerstvo je jako dobro i drago nam je zbog toga da ostaje jos cvrsce.

Nenad

pre 5 godina

Srbija sa Kinom treba da izgradi čelično prijateljstvo!

Posmatrac

pre 5 godina

Ko nama sada sta moze .Kineza, rusa i nas - koliko je to samo miliona ljudi. Posle 2000-te amerikanci su dali milijardu dolara ekipi iz DOS-a za demokratske promene a to je bila maska tj. mito kako se ratna steta i tuzba protiv Nato-a ne bi spominjala. Vreme je da se nase tuzilastvo pripremi ,podnese tuzbu i kontaktira Stejt Department. Italijasko tuzilastvo je pre desetak godina podnelo tuzbu protiv Nato-a jer su se skoro svi italijanski vojnici koji su bili u misiji na Kosovu za vreme bombardovaja Srbije razboleli od malignih bolesti a veliki broj je preminuo. Ratna stetu su italijani naplatili.

Nikolina

pre 5 godina

Otvaranje "Bank of China" u Beogradu je najbolji pokazatelj izuzetnih odnosa Srbije i Kine kao svetskog ekonomskog i finansijskog giganta.

gorana

pre 5 godina

Sa Kinom na polju ekonomije će nam biti dosta lakše...

Duki

pre 5 godina

Kinezi su nam kljucni za razvoj,dobro je sto partnerstvo jaca.

Viki

pre 5 godina

Saradnja sa Kinom je od velikog znacaja,za obe strane.

Nada

pre 5 godina

Sve pohvale predsedniku Vucicu za spoljnu politiku koju vodi na pravi nacin!Potrebno je iskoristiti sve mogucnosti za unapredenje odnosa sa Kinom,na obostrano zadovoljstvo!

jovana

pre 5 godina

Nasi verni prijatelji koji nam pokazuju podrsku i zastitu!

maki

pre 5 godina

Prijateljski odnosi i odlicna privredno ekonomska saradnja, izmedju Srbije i Kine, za Srbiju su od ogromnog znacaja. Kina je jedna od najmocnijih ekonomija sveta i dobro je da je nasla interes da ulaze u Srbiju i neguje prijateljske odnose sa nama.

slađa

pre 5 godina

Prijateljstvo predsednika Vučića sa predsednikom Si Đinpingom, donosi radost i Srbiji i Kini. Kada god je naša zemlja pod nerazumnim pritiskom, uvek je tu čelična ruka kineskog predsednika da prijateljski pomogne i raščisti oblake nad Srbijom. Ovo je prosto magično. Velika zahvalnost što ovakav odnos, redak u međunarodnoj zajednici, postoji i cveta na zadovoljstvo obe strane.

Arsa

pre 5 godina

Dobro je to sto Vucic ekonomski jaca Srbiju. Nije sve u Americi.

Miki

pre 5 godina

Dobro je sto ce Kina biti vrlo brzo ekonomski najmocnija drzava sveta. Vrlo je vazno da sa njima izgradimo jos bolje odnose, posebno ekonomske, sto se za sada cini vrlo pametno. Politicki odnosi su odlicni i za primer.

Jovana

pre 5 godina

Kada tako lepo misli predsednik jedne tako velike zemlje to znači da je Srbija na pravom putu. Gradimo iskrena prijateljstva i našu zemlju da bude sve bolja za život.

Slavka

pre 5 godina

Kina je veliki prijatelj Srbije, ovakav tok je samim tim normalan, obe zemlje zele da intenzivnije saradjuju i da saradnju dovedu na najvisi nivo.

kop

pre 5 godina

Mi gajimo iskreno prijateljstvo sa Republikom Kinom,na stranu toga sto ona postaje sve jaca ekonomska sila i sto nam njihova podrska izuzetno znaci.

Petar Pan123

pre 5 godina

Vidim da Kina ima ozbiljne namere da finansiski ulaze u Srbiju! Super stavr i ideja!

mala

pre 5 godina

Srbija treba da radi na odrzavanju i jacanju kako vojne pa tako i ekonomske saradnje sa Kinom.

mala

pre 5 godina

Danas nasa drzava zna ko joj je priljatelj i na koga uvek moze da racuna.

Boki

pre 5 godina

Svakako da odnosi Srbije i Kine su na veoma visokom nivou i treba održati i nastaviti sa odličnim bilateralnim odnosima i pospešiti strateško partnerstvo u svim mogućim segmentima.

Beki

pre 5 godina

Kina veoma poštuje Srbiju i čini sve da ojača saradnju i strateško partnerstvo u kome je veoma bitna stavka vojne saradnje. Srbija ima pouzdaog prijatelja u svakom slučaju i saveznika.

Nada

pre 5 godina

Ovakve reči Si Đinpinga nam daju veliku podršku i pridaju značaj našem prijateljstvu.

Milica

pre 5 godina

Predsednik Vucic aktivno se zalaže za unapređenje praktične saradnje Srbije i Kine.

bole

pre 5 godina

AMERIKO MARS IZ SRBIJE, KINO I RUSIJO DOBRO DOSLI!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija