• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

23.05.2018

17:58

EKSKLUZIVNO! AMERI DODIKU OVO NEĆE OPROSTITI: Lider Srpske otkriva o čemu će u petak RAZGOVARATI S PUTINOM!

Politika

EKSKLUZIVNO! AMERI DODIKU OVO NEĆE OPROSTITI: Lider Srpske otkriva o čemu će u petak RAZGOVARATI S PUTINOM!

Podeli vest

Uz pomoć američke ambasade uloženo je šest miliona dolara za smanjenje ruskog uticaja u Bosni i Hercegovini, a još 12 miliona iz američkih izvora da bi se podržali njima podobni mediji u Republici Srpskoj, tvrdi predsednik RS Milorad Dodik pred odlazak na Peterburški ekonomski forum, gde će se u petak sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom

Zahvalan je, kaže, što Rusija bitno doprinosi ukupnom ekonomskom stanju u Republici Srpskoj, a kroz angažman u rafineriji nafte i ulja podigla je čitav energetski sektor u Srpskoj na viši nivo. Kako dodaje, to je, između ostalog, i rezultat napora koji je od početka ulagao ruski predsednik da to bude uspešan projekat.

Prema rečima Dodika, sa ruskim predsednikom će i ovog puta razgovarati o ekonomskoj saradnji, ali i razmeniti mišljenja o regionalnim dešavanjima.

- Ovde se oseća ozbiljan pritisak zapadnih zemalja predvođenih pre svega SAD u pogledu lažne predstave o tome da je ovde prisutan negativni ruski uticaj. Tog negativnog ruskog uticaja, naravno, nema. Ali neki tamo mislioci koji su na Zapadu kreirali takav pristup samo u BiH imaju šest miliona dolara preko američke ambasade da bi uticali na smanjenje ruskog uticaja, plus 12 miliona dolara iz američkih izvora da bi se podržali njima podobni mediji u RS - precizira Dodik. 

SI PORUČIO VUČIĆU: Naše partnerstvo je sve čvršće - JAČAĆEMO I VOJNU I EKONOMSKU SARADNJU!

Prema njegovoj oceni, takva situacija kreirana je u izbornoj godini s ciljem da se utiče na same izbore. S druge strane, dodaje on, Rusija se uopšte ne angažuje u tim pitanjima, „a oni koji ovde žele da kreiraju izbore, optužuju Rusiju za takvo delovanje".

Na podsećanje da je svojevremeno morao da objašnjava kako nije sa predsednikom Putinom razgovarao o secesiji Srpske, Dodik navodi da mu je čast da se sastane s ruskim predsednikom i da svaku priliku koja mu se pruži za to rado koristi, ali da tu nema nikakve tajne:

- Osnovni akcent svih razgovora je vezan za potrebu poštovanja međunarodnog prava, i to je ono što Rusija dosledno promoviše. Naravno da ruska strana ima interesa za stabilnost ovde i da je veoma upućena jer je i sama učestvovala u kreiranju i potpisivanju Dejtonskih sporazuma. I u tom pogledu, politika koju promoviše ruska strana je politika poštovanja međunarodnih sporazuma. To je i naša politika - kaže on.

ŠIPTARI UZ POMOĆ NATO OTIMAJU SEVER KIM! Pakleni plan Prištine pripremljen u Bondstilu! 

S druge strane, podseća, Zapad je učinio sve da se ne poštuje međunarodni sporazum. 

- Ukinuli su značajne odredbe Dejtonskog sporazuma, sve pod plaštom potpuno lažne priče o izgradnji BiH kao države na neki drugi način -  upozorava Dodik, ističući da poštovanje "Dejtona" podrazumeva poštovanje svega što u njemu stoji, a to je da je BiH međunarodno priznata zemlja, a da je čine entiteti.

Tanjug/Reuters/Fotomontaža

Rusija je, za razliku od zapadnih zemalja, dosledna u tom pogledu, i to je stav koji mi delimo, naglašava Dodik, uz opasku da nema nameru da se odriče dobre saradnje i razmene mišljenja sa ruskom stranom. On dodaje da će jedna od tema razgovora s Putinom biti i vojna neutralnost Republike Srpske.

(FOTO) JE*AT ĆEMO SRPSKU DECU: U Đakovu osvanuli JEZIVI USTAŠKI GRAFITI protiv Srba!

- Upoznaću predsednika Putina sa našim opredeljenjem i odlukom koju je parlament doneo o vojnoj neutralnosti RS. Želim da mu do detalja predočim naše mišljenje o tome. Mi smo odlučili da u vojnoj neutralnosti pratimo Srbiju. Ne želimo uključivanje ni u kakve vojne saveze i NATO nije opcija u tom pogledu - zaključuje Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dmitar

pre 5 godina

Bravo Milorade samo napred i nedaj Amerima i Zapadu na RS bori se svim silama. Pozdrav.

mostarac

pre 5 godina

Moj medij su htjeli kupiti, ali nisam dao. Moje je moje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija