• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I. M.

23.05.2018

19:29

MALA JANA POD LUPOM PSIHOLOGA: Tužilaštvo traži veštačenje ćerke SVIREPO UBIJENE JELENE MARJANOVIĆ!

Vesti

MALA JANA POD LUPOM PSIHOLOGA: Tužilaštvo traži veštačenje ćerke SVIREPO UBIJENE JELENE MARJANOVIĆ!

Podeli vest

Više tužilaštvo u Beogradu naredilo je psihološko veštačenje male Jane Marjanović (7), kako bi se utvrdilo da li je ona sposobna da svedoči o danu kad je ubijena njena majka Jelena Marjanović (33) pre dve godine na nasipu u Borči

Delikatno ispitivanje

Naš izvor iz istrage kaže da bi stručnjaci tek tada mogli da procenjuju Janinu mogućnost da shvati šta se zaista dogodilo 2. aprila 2016. godine, kao i da se utvrdi da li je ona uopšte videla nešto što bi moglo pomoći u istrazi protiv njenog oca Zorana Marjanovića.

Odveli je deda i čika?!

Zorica Krsmanović, majka ubijene Jelene, pre smrti je izjavila da joj je unuka rekla da je na dan zločina sa roditeljima došla automobilom do nasipa i "da je sedela u tatinom krilu, dok je majka vozila":
- Kada smo se parkirali, ja sam ostala sa tatom, a mama je rekla da ide da trči i mahnula mi. Tata je krenuo da je traži i doziva. Ja sam se uplašila i nisam mogla da ga stignem, jer je bio ispred mene. Došli smo do druge rampe, ali mame nije bilo. Onda su došli deda i čika po mene i odveli me kući, a tata je ostao.

- U konkretnom slučaju, trebalo bi da se utvrdi da li je mala Jana sklona konfabulacijama (popunjavanjem izgubljenih sećanja izmišljenim, prim. aut.) i manipulacijama od strane oca i njegove porodice, sa kojima živi. Mišljenje psihologa i socijalnih radnika biće ključna odrednica veštacima, koji treba da ustanove da li devojčica može biti saslušana pred tužiocem o danu kada je njena majka nestala - objašnjava naš sagovornik.

Ova naredba za veštačenje Jane usledila je posle dva meseca od momenta kada je Viši sud u Beogradu naložio dopunu optužnice protiv Zorana Marjanovića, za sada jedinog okrivljenog da je ubio suprugu.

Prema mišljenju Zoranovih branilaca, u pitanju je "neopravdano i sumnjivo odugovlačenje" istrage, s obzirom da je u pitanju pritvorski predmet koji zahteva hitnost postupanja. Tužilaštvo, pak, tvrdi da do zastoja nije došlo zbog njih, već zbog dugotrajne formalne procedure, koja ima svoj redosled.

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Nema materijalnih dokaza da je ZORAN UBIO JELENU na nasipu, svedočenje male Jane neće biti od koristi!

U brojnim člancima o jednom od najmisterioznijih zločina, procureli su podaci o tome da je policija u prisustvu stručnih osoba do sada više puta saslušala malu Janu. Ti iskazi su, međutim, uspeli da se sačuvaju u strogoj tajnosti, pa čak ni Zoranovi branioci nisu imali uvid u njihovu sadržinu.

O tome da je Jana nešto ipak znala o majčinom nestanku, svedočila je tokom istrage njena vaspitačica Lenka Đorđević, koja je čuvala dete tokom potrage za pevačicom "Granda" 2. aprila 2016. Đorđevićeva je navela da je devojčica iste noći, kada se Jeleni izgubio svaki trag, rekla da je "njena majka nestala u travi!"

- Sećam se da je dete crtalo travu i da smo zajedno makazama seckali tu travu, kada je rekla: 'To je trava gde se moja mama izgubila' - posvedočila je vaspitačica.

To je, očigledno, bila prva spontana reakcija deteta koje je, bez sumnje, ipak nešto videlo ili čulo. Posle toga je Jana, navodno, još par puta saslušavana u prisustvu psihologa kada im je još rekla da se "desilo nešto strašno" i da je "njen tata bio zadihan".

Ko je bio na nasipu?

Branioci Marjanovića su tražili da se u sklopu istrage Jana i zvanično sasluša, ali je nadležni tužilac to odbio uz objašnjenje da ne želi dodatno da viktimizuje dete. Potom je podignuta optužnica protiv Zorana, 19. februara. Advokati su podneli odgovor na optužnicu i ukazali na niz nelogičnosti, što je Viši sud delimično usvojio i 20. marta vratio optužnicu na dopunu.

Informer

Sud je odobrio saslušanje maloletne ćerkice Marjanovića i naložio još da se proverom baznih stanica utvrdi ko se sve nalazio na nasipu u Borči na dan i u vreme kada je Jelena ubijena. Branioci tvrde da ni po tom nalogu zamenik tužioca još ništa nije preduzeo.

UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: KFOR i PRIŠTINA GADNO MUTE, tvrde da su kamere bile ugašene, pa proradile 10 minuta posle ubistva!

Podsetimo, Zoran je uhapšen 15. septembra prošle godine zbog sumnje da je 2. aprila 2016. ubio Jelenu. Prema optužnici, Zoran je tog dana došao do nasipa sa suprugom i ćerkom, da bi Jelena džogirala. Zoran je, kako se navodi u tom dokumentu, u jednom trenutku ostavio Janu, otrčao do Jelene, nasmrt je pretukao u kanalu, pa se vratio po dete i rođacima i prijateljima javio da je ona nestala. Jelena je narednog dana nađena mrtva u kanalu. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 5 godina

Зоран је није убио, можда зна ко је али није он. Све је нестручно фингирано у полицији. Исто као и Веља Невоља, Беков покушај убиства, лоше одрађено. И Татоново пребијање са смртном последицом је скандал у који су умешане све државне структуре, не ваља ништа правосуђе и полиција.

Nena

pre 5 godina

Ovde se dobro zna Vladimir, Milos, Zoran, kumovi, Zokica varikuna sve u zatvor dok ne kazu koje ubio JELENU.

Nemanja

pre 5 godina

Za Tatona se dobro secam da su izasle novine odmah sutradan i pisalo je da su ga napali navijaci partizana i da je bezeci skocio sam ali nije znao u sta skace, Ne umanjujem njegovu smrt ali nije ga niko napao sa namerom da ga ubije, mada svaki napad na drugog coveka bih ja zakonom tretirao kao pokusaj ubistva....A kod nas takvi setaju ulicom sasvim normalno....

Opet i opet i opet

pre 5 godina

Opet, po ko zna koji put, podsećate nas na temu naslova i time povecavate obim teksta, da izgleda "bogatiji". Dokle ćete to da radite i da nas izludjujete. Ne znam, kao i mnogi drugi, zasto vas iopste i citam?

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija