• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

23.05.2018

19:20

IZBORI ZA NOVOG LIDERA ŽUTIH UŠLI U VELIKO FINALE!  KRSTIĆ: Dragan Đilas sa Miškovićem gura svoje kandidate I OTIMA DS!

Politika

IZBORI ZA NOVOG LIDERA ŽUTIH UŠLI U VELIKO FINALE! KRSTIĆ: Dragan Đilas sa Miškovićem gura svoje kandidate I OTIMA DS!

Podeli vest

Bivši gradonačelnik Beograda sa gazdom 'Delte' pokušava da demokrate stavi pod svoju kontrolu tako što će na predstojećim izborima progurati svoje kandidate, kaže Nebojša Krstić

Bivši gradonačelnik Beograda, tajkun Dragan Đilas ponovo pokušava da sa gazdom 'Delte' Miroslavom Miškovićem preuzme Demokratsku stranku i stavi je pod svoju kontrolu! Ovo u razgovoru za Informer kaže Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, nekada istaknuti član DS i savetnik bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Krstić navodi da je kao čovek koji je bio u samom vrhu DS odlično upoznat sa mehanizmima funkcionisanja ove stranke.

Nema tu tajni

U najnovijim previranjima oko izbora budućeg lidera demokrata, Krstić vidi upravo Miškovićeve i Đilasove prste. Naš sagovornik podseća da je o tome otvoreno govorio još 2012. i sam Boris Tadić, koji je poručio "da su se tajkuni udružili protiv njega" .

čekajtebre!

SAŠA JANKOVIĆ
LIDER PSG
Rukovodiocima PSG u Vojvodini vrata su uvek otvorena za razgovor. Želim im sve najbolje u političkim karijerama. Vreme je preteško, varljivo, a naš pokret smelo i mukotrpno krči novi, a ispravan put za Srbiju.

- Suština izbora za novog predsednika Demokratske stranke jeste to da li će DS voditi svoju politiku samostalno ili će biti kontrolisana od strane Đilasa, tačnije, Miškovića. O toj opasnosti javno je govorio Boris Tadić u vreme kad ga je Đilas smenjivao. Nije to nikakva tajna... - objašnjava Krstić za Informer i dodaje da je ovu spregu uočio i lider PSG Saša Janković zbog čega je, odmah nakon beogradskih izbora, napustio Đilasa:
- Janković je na vreme uočio problem i zato se potpuno distancirao od Đilasa, koji sada pokušava da i njemu otme stranku i infrastrukturu - navodi Krstić.

Da u ovoj priči i te kako ima istine, govori i vest da je Jankovićev PSG početkom nedelje napustio gotov čitav vojvođanski odbor, a funkcioner PSG Rade Veljanovski naveo je da su to učinili upravo zbog želje za saradnjom sa Đilasom.

ĐILASOV SINDIKALAC OPLEO PO JANKOVIĆU: Ko neće s nama mora da propadne!

Peđa Milosavljević/tanjug

Istovremeno, Đilas se poslednjih nedelja intenzivno viđa sa dvojicom kandidata za novog predsednika Demokratske stranke - Zoranom Lutovcem i Branislavom Lečićem. Izbori za novog šefa DS zakazani su za 2. jun, a na njima je svoju kandidaturu iznela i aktuelna potpredsednica stranke Gordana Čomić. Naš izvor iz vrha DS objašnjava da su ovi kontakti pažljivo tempirani.- Đilas, Lutovac i Lečić pokušavaju da sve to predstave kao uobičajene prijateljske razgovore bivših stranačkih saboraca, ali Đilas ih nije slučajno tempirao baš pred unutarstranačke izbore u DS. On je pokušao da napravi sopstvenu političku organizaciju Savez za Srbiju i da u njega uključi i Jankovića i Jeremića i DS, ali mu to nije pošlo za rukom jer su ga svi glatko odbili. Posao oko izgradnje infrastrukture Saveza ide jako sporo i zato su mu demokrate idealan plen - objašnjava naš sagovornik.Premda ne govori za Informer, Đilas je za druge medije tvrdio da nema nameru da preuzme DS, niti da se meša u unutarstranačke izbore, ali je primetio "da su Lutovcu i Lečiću otvorena vrata njegovog Saveza".

Očekivani dil

S druge strane, potpredsednika SNS Milenka Jovanova ni malo ne čudi ovakav dil.
- DS je omogućila da u jednom trenutku Đilas i Mišković postanu multimilioneri, gospodari svih privrednih tokova i najmoćniji ljudi u Srbiji. Od dolaska Vučića na vlast, njihova moć je bitno smanjena jer njega niti mogu da zaplaše niti mogu da kupe. Zato im je potrebna poluga kojom bi se ponovo dokopali mogućnosti da da narodne pare trpaju u svoje džepove, a nema ništa logičnije od toga da ta poluga bude DS. Već su zajedno sarađivali u svoju korist, a na nemerljivu štetu Srbije - ističe Jovanov.

ĐILASOVCI BI SAMO DA DIVLJAJU I RUŠE! Sergej Trifunović Pašića nazvao zlotvorom, HOĆE DA RUŠI NJEGOV SPOMENIK!

Tadić: Đilas i Mišković su me zajedno rušili u DS

O povezanosti Đilasa i Miškovića prvi put je još septembra 2012. javno progovorio tadašnji lider DS Boris Tadić. Tada je uoči unutarstranačkih izbora u stranci Tadić doslovno poručio da su krupni kapital i Mišković zainteresovani da uđu u politiku i DS.
- Protiv mene je vođena prljava kampanja kroz medije od strane Dragana Đilasa i Vuka Jeremića. U toj kampanji su učestvovali i vlasnici krupnog kapitala koji imaju političke ambicije. Drago mi je da sam s Miškovićem na suprotnim stranama - otvoreno je poručio Tadić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
helena

pre 5 godina

Srecom po gradjane Srbije, ds je pred katancem koji treba da se stavi na vrata prostorija ove stranke, kada se pogase sva svetla.

Danijela

pre 5 godina

Zaista je upitno oko cega se to Djilas bori, oko stranke koja je propala,koju je zajedno sa Sutanovcem unistio. Pokusava da ispadne neki spasoc.

renata

pre 5 godina

Ali koliko sam cula u ds i nece svi da glasaju, zele da se povuku sa mesta delegata, kako kazu "sramota ih je"!

Tina

pre 5 godina

Džaba se mlate oko izbora. To je odavno propala stvar.

mile

pre 5 godina

Код неких људи љубав према новцу је јача од свега. Јуде продане.

www

pre 5 godina

Ko god bude lider demagoske stranke isto im se pise,zasluzeno su na dnu i tu ce ostati.

Nada

pre 5 godina

Gospodin Dilas je opet napravio racun bez krcmara,jer ni svi ovi predsednicki kandidati zajedno ne mogu da pomognu DS-u!

Nemanja

pre 5 godina

Djilas svuda gura nos, I za sve želi on da se pita.

Dana

pre 5 godina

To ne treba da nas cudi.Gde god moze da se izvuce neka licna korist budite sigurni da cete tu videti i Djilasa.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

MNa kraju će biti kao u maratoncima , hoću moj deo nećete da me prevarite.

Alhemičar

pre 5 godina

Šta im vredi i da preuzmu DS , kada su oni otpisani.

goran

pre 5 godina

Ko god a pobedi to ostaje banana stranka za koju samo rodbina moze da glasa.

Matijevic

pre 5 godina

ДС као и цела опозиција распадају се као кула од карата.Ускоро ће сви заједно да се боре за цензус.

Zoran

pre 5 godina

DS je oduvek bila stranka kojom su upravljali raznorazni tajkuni.

Jovana

pre 5 godina

Tu se, ocigledno, ne zna ko sta otima i ko se vise bori da zadovolji svoje interese. Totalno rasulo.

Jovan

pre 5 godina

Taj tandem je i predvodio DS dok mu je Đilas bio prva violina

Nena

pre 5 godina

Malo je bilo Đilasu sve što je do sada pokrao dok je bio na vlasti već ima želju da sa tim i nastavi . Sreća je samo što je Demokratska stranka zamrla i nema joj oporavka pa ni Đilas neće imati prilike da se ponovo dočepa neke pozicije.

Sale

pre 5 godina

DS odavno ne nudi svoj program, a sada vidimo da ne nudi ni kandidate, svi budući funkcioneri DS ko god da bude bio izabran radiće po nalogu drugih!

Sale

pre 5 godina

Ko god da bude bio izabran za predsednika DS radiće po nalogu Đilasa i Miškovića, i sprovoditi interese tajkuna!

Olja

pre 5 godina

DS-ovci haoticni kao i uvek, ne zna se ko je gori od goreg.

Danka

pre 5 godina

Izbori nista nece promeniti u DS-u, DS je odavno proslost za gradjane Srbije, odvratna proslost.

Sasa

pre 5 godina

Demokrate su davna proslost u Srbiji a sami izbori su cista lakrdija koju ce djilas izmanipulistai kako bi ojacao svoju politicku ideju.

Miroslav

pre 5 godina

Djilas probao sam, video da ne ide, pa se sad nameracio na DS.

Jana

pre 5 godina

Opet kreće sistem uzimanja narodu pare iz džepova!

Igor

pre 5 godina

Dobra prilika da jedni kazu sta znaju o drugima, i jos vise umanje podrsku biraca..

STANA

pre 5 godina

Đilas već duže vreme pokušava da nametne svoj uticaj u DS.

giša

pre 5 godina

Od njihovog izbora zavisiće i budućnost stranke.

Miki

pre 5 godina

DS se odavno raspao i ne znam šta će Đilasu DS kada su svi propali. Propašće DS kao Đilasov savez.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija