• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2018

08:28

DAČIĆ: Više nego ikad POTREBNI SU NAM LOBISTI!

Politika

DAČIĆ: Više nego ikad POTREBNI SU NAM LOBISTI!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da su u ovom momentu Srbiji više nego ikada potrebni lobisti koji bi u međunarodnoj zajednici radili u korist Srbije.

- Cilj mora biti pristup do onih koji odlučuju, odnosno do predsednika SAD Donalda Trampa, kako bi imali njihovu podršku za trajno rešavanje Kosova. I sa to su nam potrebni oni koji mogu dotle da dobace - kazao je Dačić za Blic.

- Sada čak 173 zemlje imaju potpisane lobističke ugovore sa američkim agencijama, jasno je da u savremenom dobu države funkcionišu na taj način. Poenta je da sve to bude transparantno, a rekao sam Aleksandru Vučiću da je greška što nemamo nekog da lobira za nas - naveo je Dačić.

On podseća da su ranije vlade potpisale ugovor o lobiranju sa "Podesta grupom" za 100.000 dolara mesečno, na osnovu odluke Vlade, ali da je onda "Podesta" počela da radi i za Albance.

- To su zvanični ugovori. "Grupi 30 strateških tačaka" isplaćena su 1,4 miliona dolara, a "Podesta grupi" 900.000 dolara, s tim što su oni ispali nepošteni - rekao je Dačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pereee

pre 5 godina

Kad su nam pocetkom devedesetih najvise trebali lobisti onda je bilo koka kola malboro suzuki i lova u dzep i gle nakon skoro 3 decenije lobisti!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija