• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2018

15:54

VULIN SA KONGRESMENOM SAD: Srbija ne prihvata Kosovske snage bezbednosti

Politika

VULIN SA KONGRESMENOM SAD: Srbija ne prihvata Kosovske snage bezbednosti

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa kongresmenom SAD, brigadnim generalom Stivenom Stajversom iz Nacionalne garde Ohajo, kome je rekao da bi transformacija "Kosovskih snaga bezbednosti" u "Oružane snage Kosova" negativno uticala na regionalnu stabilnost

Vulin je naglasio da Srbija ne prihvata, niti će ubuduće prihvatiti, transformaciju "Kosovskih snaga bezbednosti" u „Oružane snage Kosova", što predstavlja jedan od elemenata koji sasvim sigurno vode u negativnom pravcu, predstavljaju grubo kršenje svih dosadašnjih sporazuma i imaju izrazito negativan uticaj na regionalnu stabilnost.

Ministar je zahvalio kongresmenu Stajversu za lični angažman na rešavanju svih otvorenih pitanja, kao i za zalaganje u okviru Srpskog kokusa u Kongresu SAD, saopšteno je iz ministarstva.
Vulin je izrazio očekivanja da će se Stajvers, ukoliko stupi na dužnost predsedavajućeg Srpskog kokusa, maskimalno zalagati za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i SAD u svim segmentima. 

VulinPrintscreen (YouTube)

Vulin

Zahvalio je i na pomoći koju Nacionalna garda Ohajo pruža Srbiji kroz obuku i razmenu iskustva pripadnika oružanih snaga. Razgovarano je i o nastavku razvoja bilateralne vojne saradnje.Naglasak je bio na saradnji u okviru Programa državnog partnerstva Srbije i Nacionalne garde Ohajo koji traje više od 11 godina.

Ministar odbrane i kongresmen SAD zaključili su da saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo značajno doprinosi unapređenju operativnih i funcionalnih sposobnosti oružanih snaga dveju zemalja i da će obe strane nastaviti da unapređuju kapacitete kroz zajedničke vežbe i obuku.

Tema razgovora bila je i političko-bezbednosna situacija u regionu, a ministar Vulin istakao je principijelni stav Srbije politici vojne neutralnosti, razvoju saradnje sa svim ključnim akterima međunarodne zajednice i razvoju regionalne saradnje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mare

pre 5 godina

Srbija nikada nece priznati KiM i dozvoliti da se formira ta nakaradna vojska.

Siki

pre 5 godina

Бити чврстог става и свима јасно ставити до знања да се противимо том чину јер ће лоше утицати на цео регион који је већ трусан

kornjacarade

pre 5 godina

srbija ima dobru bileterarnu vojnu saradnju sa Nacionalnom gardom Ohajo

miljana

pre 5 godina

Davanjem oruzija teroristima u ruke, dovelo bi samo do destabilizacije odnosa u regionu. Sva sreca da barem mi rayžzmisljamo normalno i da smo glavni propovednici mira u regionu.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Срби су били АНТИФАШИСТИ и једини се борили 1941-44 против Хитлера на Косову...!! Албанци су почпинили ГЕНОЦИД над Србима у то време рата, верно служећи Хитлера и Мусолинија, и тако после Другог светског рата - постали Већина на Косову ( до 1939 били су апсолутна мањина на Косову! ) Зашто светска међународна заједница - данас кажњава Србију и Србе, одузимајући им државност на Косову...? Зашто међународна заједница - признаје ГЕНОЦИД над Србима извршен на Косову 1091 - 1945...? То је требало да му каже...Зашто дајете данас награду ... - Фашистима и потомцима српских злотвора....

Pjer

pre 5 godina

Ako se oformi vojska Prištine ,ući če,na "sever", 999 vojnika VS po rezoluciji 1244 !!!

Drago

pre 5 godina

Ne smemo dozvoliti formiranje snaga tzv.vojske KIM.Trebamo insistirati na rezoluciji 1244 i Briselskim sporazumima.

darko

pre 5 godina

Priština se i ponaša tako što ima podršku SAD,

Marko

pre 5 godina

Naravno da nikad nećemo prihvatiti tzv oružane snage tzv države

Ivan

pre 5 godina

Formiranje ovakvih oružanih snaga nije u interesu mira i stabilnosti u regionu. U interesu je onima kojima nije dosta ubijanja i nasilja.

Dalibor

pre 5 godina

Naravno da ne prihvatamo,ali trebamo da budemo svesni da oni vec imaju samo sto nije formalna a svi znamo ko njih finansira.

Stanko

pre 5 godina

Verujem da cemo uspeti u nameri da im ne dozvolimo formirati svoje bezbedonosne snage!

Pera

pre 5 godina

Receno je jasno i glasno, Srbija nece nikada dozvoliti nikakvu paravojsku na KIM.

Tula

pre 5 godina

Van svake pameti je da se Kosovu dozvoli da se osnuje vojske.To bi u mnogome ugrozilo stabilnost granica, nase ljude koji zive na Kosovu i Metohiji i uticalo bi na pregovore.

Melita

pre 5 godina

Medjunarodna arbitraza je najbolje resenje do okoncanja konflikta.

Mija

pre 5 godina

Moramo da zadrzim cvrst stav po pitanju vojske KIM,to se protivi i sporazumu iz Brisela.

Biljana

pre 5 godina

Kosovska vojska za nas nikad nece postojati! Maksimalno cemo se boriti da do toga ne dodje!

Pedja

pre 5 godina

Formiranje vojske Kosova bi vise nego ikad destabilizovalo region! Boricemo se protiv toga!

Petar Pan

pre 5 godina

Ne treba nikad yo da prihvati...Sve ima svoje granice! Ne mogu da nas toliko ponize!

aca

pre 5 godina

Srbija ne sme nikako i ni po koju cenu da prihvati formiranje šiptarske vojske.

Dare

pre 5 godina

Dok je na snazi rezolucija 1244 nema šiptarske vojske.

Najbolja

pre 5 godina

Formiranje ovakvih suludih i nepotrebnih oružanih snaga nije u interesu mira i stabilnosti u regionu i svakako protivu rezolucije 1244. Svima je jasno da je samo u interesu onih kojima nije dosta ubijanja i nasilja.

mala

pre 5 godina

Srbija ce se truditi da do zadnje sanse se bori za KIM.

mala

pre 5 godina

Moraju obe strane spustiti loptu i pokusati mirnim putem doci do resenja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59