• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

25.05.2018

19:07

DODIK: AMERIKA DAJE 18.000.000 DOLARA DA ME SRUŠI! TRAŽIĆU ZAŠTITU OD PUTINA: Predsednik RS tvrdi da mu rade o glavi!

Politika

DODIK: AMERIKA DAJE 18.000.000 DOLARA DA ME SRUŠI! TRAŽIĆU ZAŠTITU OD PUTINA: Predsednik RS tvrdi da mu rade o glavi!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da su Sjedinjene Američke Države, uoči oktobarskih izbora, spremile čak 18 miliona dolara za njegovo rušenje sa vlasti!

Dodik precizira da je preko Ambasade SAD u prozapadne političke partije i NVO sektor već uloženo šest miliona dolara za 'smanjenje ruskog uticaja u BiH', dok je još 12 miliona dolara dato podobnim medijima u Banjaluci. Cilj Vašingtona jeste da utiče na predstojeće izbore za članove Predsedništva BiH. Zbog ozbiljnog pritiska Zapada Dodik će, kaže, tražiti zaštitu od ruskog lidera Vladimira Vladimiroviča Putina.

Strašna propaganda

Uoči puta u Sankt Peterburg, Dodik je rekao da se u Banjaluci oseća strašan pritisak i nikad jača propaganda Zapada.

Dali 'zeleno svetlo'
da uhapse Dodika?

Kako smo objavili, Vašington je izdao nalog vlastima u Sarajevu da kriminalizuju Milorada Dodika zbog navodne korupcije.
Amerika je dala "zeleno svetlo" Tužilaštvu BiH da opet aktivira aferu "Vila", u kojoj Dodika optužuju da je na nezakonit način kupio kuću na Dedinju u Beogradu.
Ovaj slučaj, međutim, iako je nekoliko puta bio predmet istrage sarajevskih tužilaca, nije dokazan.

- Preko američke ambasade uloženo je šest miliona dolara za smanjenje ruskog uticaja u BiH, a još 12 miliona iz američkih izvora dato je njima podobnim medijima u RS. Ovde se oseća ozbiljan pritisak zapadnih zemalja, predvođenih SAD. Oni prave lažnu predstavu o negativnom ruskom uticaju. Takva situacija kreirana je u izbornoj godini sa ciljem da na izborima pobedi njihov čovek - rekao je Dodik za ruski 'Sputnjik'. Prema njegovim rečima, Rusija se uopšte ne angažuje u tim pitanjima.

- Oni koji žele da kreiraju izbore optužuju Rusiju za nekakvo mešanje, a istina je sasvim suprotna. Meni je velika čast da se sastanem sa predsednikom Putinom. Osnovni akcenat razgovora biće vezan za potrebu poštovanja međunarodnog prava. Naravno da ruska strana ima interesa za stabilnost i da je upućena u prilike u BiH jer je Ruska Federacija jedan od garanata Dejtonskog sporazuma - ističe Dodik.

Komentarišući ove navode, Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci, kaže da je Dodik 'dobro obavešten čovek'.

RUSKI HELIKOPTERI STIŽU U BIJELJINU: Dodik: Razgovaramo sa Srbijom da zajednički uđemo U VLASNIŠTVO ZAVODA "ORAO"!

- Nedavno je američka fondacija USAID samo u jednoj tranši podelila 620.000 dolara medijima. Portalu 'Buka' iz Banjaluke dodeljeno je 81.396 dolara. Taj portal i drugi finansirani mediji objavljuju neproverene i tendenciozne informacije o ruskom uticaju u BiH, a institucije RS su njihove redovne mete. Cilj je kriminalizacija i diskreditacija institucija RS, odnosno promena vlasti kako bi se na ključne pozicije dovele probosanske snage - podvlači Ćeranić.

Puna istina

Analitičar Anđelko Kozomara smatra da Dodik nije otkrio nikakvu senzaciju, već punu istinu.

NATO SPREMA ŽESTOK UDAR NA PUTINA: Oružje i resurse u borbi protiv terorizma PREUSMERITI NA RUSIJU!

- SAD decenijama na ovim prostorima ulažu milione u medije. To su radile čak i kad Rusi nisu u toj meri bili prisutni na Balkanu. Amerikanci su odmah posle rata uložili tri miliona dolara u 'Nezavisne novine', napravili su ATV, a sad izdašno finansiraju TVBN, portal 'Buka' i druge. Za to vreme, Rusi nisu uložili ni rublju za svoju promociju... - navodi Kozomara.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

Mile cuvaj se, neka ti bog pomogne kao pravom Srbinu!!!

Lala iz Banata

pre 5 godina

Dajte Vi meni 9.000.000 i otići ću ... - sam...!! I Uštedeli ste 50%...!! Na današnje vreme...?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija