• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

26.05.2018

15:06

ĐOKOVIĆ MOŽE BAR DO FINALA RG! Pilić i Obradović veruju u Novakov veliki povratak!

Tenis

ĐOKOVIĆ MOŽE BAR DO FINALA RG! Pilić i Obradović veruju u Novakov veliki povratak!

Podeli vest

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović smatra da je Novaku Đokoviću otvoren put do finala Rolan Garosa, a sa tom konstatacijom je saglasan i Nikola Pilić

Srpski teniser, prema žrebu, pre same završnice ne može da se sastane sa svetskim brojem jedan i prvim favoritom Rafaelom Nadalom.

Đoković je 20. nosilac na grend slemu u Parizu i takmičenje počinje protiv Rožerija Dutre Silve, koji je prošao kroz kvalifikacije. Već u drugom kolu mogao bi na Davida Ferera, pa potom na Roberta Bautistu Aguta (13. nosilac), dvojicu opasnih rivala na šljaci.

Uspon
Novak je u Rimu pokazao da se vraća. To je jasno kada sa 5:2 stignete do 5:5 protiv Nadala na šljaciNikola Pilić, teniski trener

Osetio brzinu

Obradović ipak smatra da će to biti samo pravi izazovi na Đokovićevom putu.

- Novak je u Rimu pokazao da ima dobro "prolazno vreme". Odigrao je odličan meč protiv Rafe, najvećeg tenisera na šljaci. Osetio je brzinu i sad tačno zna koliko mu treba da bi mogao da ga pobedi. Imaće teške rivale i u prvim fazama, ali mora da prođe i takve izazove kako bi osetio da je spreman. Verujem da Novak može do finala u Parizu, posebno što je u suprotnoj polovini žreba od Nadala - istakao je Obradović.

Novakovi rivali u osmini finala mogli bi da budu Grigor Dimitrov (4) i Fernando Verdasko (30), a potom David Gofan (8), Pablo Karenjo Busta (10) ili neko treći...

Mlade nade i Potencijalni Đokovićevi protivnici u polufinalu su Aleksandar Zverev (2) i Dominik Tim (7).

- Zverev i Tim su sve bolji, imaju jake motive, snagu, mladost... Baš kao Novak nekada. Zna da neće biti lako sa njima i mora da bude spreman za to - napomenuo je Obradović.

Legendarni teniski trener Nikola Pilić nije želeo da prognozira domete nekadašnjeg učenika, ali ga Đokovićev proboj do finala ne bi iznenadio.

NOVAK NA ROLAN GAROSU
2005. 2. kolo
2006. četvrtfinale
2007. polufinale
2008. polufinale
2009. 3. kolo
2010. četvrtfinale
2011. polufinale
2012. finale
2013. polufinale
2014. finale
2015. finale
2016. titula
2017. četvrtfinale

- Čestitao sam mu rođendan pre neki dan i poželeo da na Rolan Garosu bude u "šestoj brzini". Žreb mu je taman kakav treba da bude, jer prelak put može da bude koban kada se sastanete sa teniserom koji je četvrtinu klase bolji od prethodnih rivala - rekao je Pilić i dodao:

- Zato će dueli sa Fererom i Agutom biti odličan test koji mora da prođe. Novak je u Rimu pokazao da se vraća. To je jasno kada sa 5:2 stignete do 5:5 protiv Nadala na šljaci. Dugo je pauzirao, sad je blizu i može da odigra dobar turnir - jasan je bio Pilić.

Krajinović odustao

Trenutno 29. svetski teniser Filip Krajinović odustao je zbog povrede pete od Rolan Garosa, a ostali srpski teniseri su u Đokovićevoj polovini žreba.

Laslo Đere (103. na ATP) počinje protiv kvalifikanta, Viktor Troicki (89) protiv Dimitrova, a Dušan Lajović (68) igra sa Jiržijem Veselim (79).


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baki

pre 5 godina

To samo vas dvojica verujete i niko više,čak ni sam Novak ne veruje u to !!!!

prognoza

pre 5 godina

Kad njih dvojica tvrde da Novak može doći do finala RG ,onda Novak sigurno ispada u ranoj fazi takmičenja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija