• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

25.05.2018

22:19

ŠIPTARSKI BEZOBRAZLUK NEMA GRANICA: Traže Gazivode i Trepču u zamenu za ZSO, CILJ NATERATI SRBIJU DA PREKINE DIJALOG!

Politika

ŠIPTARSKI BEZOBRAZLUK NEMA GRANICA: Traže Gazivode i Trepču u zamenu za ZSO, CILJ NATERATI SRBIJU DA PREKINE DIJALOG!

Podeli vest

Kosovski Albanci od Beograda traže Gazivode i Trepču u zamenu za ZSO. To je uobičajena provokacija, a cilj je da se natera Beograd da prvi ustane od pregovaračkog stola

Priština ponovo ucenjuje! Samo dva dana, piše Sputnjik, pošto je Hašim Tači najavio nastavak dijaloga sa Beogradom u Briselu, šef prištinskog pregovaračkog tima Avni Arifi izjavio je da se daljim razgovorom o Zajednici srpskih opština - gubi vreme. Bivša šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri otišla je i korak dalje, ističući da je ZSO "opasna za Kosovo".

Ako je za Prištinu ZSO gubljenje vremena, o čemu će onda Srbija da razgovara u Briselu? Gubi li sve, zaista, smisao? 

Aleksandar Stojanović, politikolog sa Kosova, podseća da Albanci ni pre potpisivanja Briselskog sporazuma 2013. nisu bili voljni za ovaj dogovor, ali da ih je međunarodna zajednica naterala na to.

- Briselski sporazum i ZSO imali su za cilj da ujedine Srbe na Kosovu i da im omoguće institucionalno funkcionisanje. Priština to ne želi i sada pokušavaju ovakvim opstrukcijama da nateraju Beograd da prvi kaže - "odustajemo"! Više puta sam ponovio da Beograd ne treba da srlja, niti da žuri, ali i da ne odustaje od pregovora, jer bi to onda Prištini dalo alibi za potpuni prekid razgovora. Stvari se moraju rešavati tačku po tačku - navodi Stojanović.

NATO NAS JOŠ UBIJA! DR MILAN IVANOVIĆ: Srbi na Kosovu, pet puta više nego pre 1999. DOBIJAJU RAK!

On objašnjava da taj strah koji postoji kod Prištine, nije ništa drugo nego strah od organizovane zajednice Srba na Kosovu, kao što je to predviđeno Briselskim sporazumom. To proističe iz činjenice da bi Srbi preko ZSO bili povezani, kako na međunarodnom planu, tako i sa Beogradom, iako za to nema razloga, jer i na samom Kosovu postoje Asocijacije opština, ali i u evropskim državama.

Tanjug

Komentarišući natpise u kosovskim medijima, da bi Srbi mogli da dobiju ZSO, ali da Prištini prepuste Trepču i Gazivode, Stojanović kaže da je to mešanje baba i žaba.

(VIDEO) SRPSKI GENERAL KOJI JE RASTURIO NATO NA KOSMETU OTIŠAO U DONBAS: Srbi će VAS uvek podržavati, MORATE POBEDITI!

- U srpsko-albanskim odnosima postoje razne teme i svaka od njih ima svoje posebno mesto. Imovinska prava su posebna kategorija, a ako govorimo o energetici i o nečemu u šta je Srbija godinama ulagala, to je potpuno druga forma. Takva vrsta kompenzacije je apsolutno besmislena i ne postoji utemeljenje za tako nešto - objašnjava Stojanović. 

ŠIPTARI PRAVE PUTEVE, ALI PO SRPSKOJ ZEMLJI: Novi plan da oteraju naš narod sa Kosova i Metohije!

Ukoliko bi se na Kosmetu održali novi vanredni izbori, ocena je da sadašnja garnitura nikako ne bi bila u vlasti, već da bi glavnu reč preuzelo "Samoopredeljenje". To bi automatski značilo i da bi se otvorila mogućnost da se Briselski sporazum koji je potpisao Hašim Tači - poništi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivan

pre 5 godina

Pa da, zato lete NATO dronovi po jugu Srbije ,Siptarima mora biti jasno gde je sve locirana vojska Srbije kada budu pokusavali da zauzmu sever Kosova.Tu je NATO da ih stiti i EULEKS da ih savetuje(sada je jasno zasto su se nasi povukli sa severa i to greskom).Ali sta je tu je. Mozda im se osladi pa krenu i na jug Srbije pa kad su vec osmotrili taj deo Srbije ,s teta bi bilo. Izvinite gde bi oni to smeli kad imaju NATO iza sebe.

argamedon

pre 5 godina

americke dzukele , kad im gazda kaze da laju , oni laju pa onda dobiju bonbonu .

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija