• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2018

13:49

VUČIĆ O DIJALOGU: Ne bežim od razgovora sa Prištinom,  ALI HOĆU DA VIDIM REZULTATE!

Politika

VUČIĆ O DIJALOGU: Ne bežim od razgovora sa Prištinom, ALI HOĆU DA VIDIM REZULTATE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Beograd spreman da razgovara sa Prištinom, ali da mora da vidi rezultate tih razgovora, te da građani treba da imaju poverenja da se naš tim bori za interese svoje zemlje i svih svojih građana

Vučić je, u izjavi novinarima nakon centralne manifestacije povodom Dana policije, na pitanje kada će se nastaviti dijalog Beograda i Prištine, rekao da ne beži od razgovora i da ne zna kako će biti nastavljeni.

- Da li u junu, julu ili avgusti ne znamo. Ne bežimo od razgovora - naglasio je on.
Vučić je kazao da više ne može da ide na sastanke i ne ponese Briselski sporazum, i ukaže na ono što je ispunjeno, a šta ne, zbog čega se smučio svima.

- Svaki put postavim pitanje koje ostane bez odgovora. Mi smo spremni da razgovaramo, ali moramo da vidimo rezultate tih razgovora - poručio je on.

(VIDEO) VUČIĆ POLICAJCIMA: NAČIN NA KOJI NAS ŠTITITE JE IMPRESIVAN!

Vučić je kazao da je Beograd ispunio sve svoje obaveze i da nije istina da postoji i jedna neispunjena, dok druga strana nije ispunila jedinu koju je imala.

- Najpre da vidimo da ispune tu svoju jednu obavezu. Ako neće možemo da razgovaramo o kranjem rešenju, ali ono ne može biti da Srbija da sve, a ne dobije ništa, i da se oni saglase da Srbija postoji kao država i da zbog toga budemo srećni - istakao je on.

Vučić je kazao da narod treba da ima poverenje u svoje predstavnike jer se oni bore za interes svoje zemlje i sve svoje građane i nastaviće da takvu politiku vode.

- Nije lako sa nama pregovarati. Spremni smo na kompromise i ustupke, ali mora da postoji takva volja i s druge strane - rekao je on.

(TABELA) SVE O POVEĆANJU PENZIJA: Evo koliko će tačno dobiti srpski penzioneri!


Na pitanje što niko u prošlosti nije reagovao kada je od 2000.UNMIK opozvao srpske zakone na KiM i donosio svoje, Vučić je odgovorio da ne vredi govoriti o tome šta je bilo.

- Niko nije reagovao, gledali su da prećute, ne boreći se ni za šta. Zato se sada mi borimo da pomerimo stanje iz ambisa. Od kuknjave šta smo propustili nema ništa i ostaje na istorijskim analizama da to vide - objasnio je on.
Rekao je da je slika i prilika sada drugačija i da se država ponaša ozbiljnije i odgovornije.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Vučiću jeste teško, on je na prvoj liniji fronta, ali građani Srbije su tu da čuvaju Ustav Repulike Srbije i Miroslavljevo Jevanđelje. Ali ne kao lepu uspomenu na inauguraciju, već na predsednikovu zakletvu. Srećan Dan policije i uspeh u daljem radu.

Andja

pre 5 godina

Mi zelimo razgovore i dogovor, Albanci zele samo dok do tog razgovora ne dodje i bice sve tako dok imaju podrsku Amerikanaca.

Maki

pre 5 godina

Beograd će svakako nastaviti razgovore sa Prištinom ali ako rezultati opet izostanu zahvaljujući Prištini kao i do sada bezbroj puta onda je sve suludo. Za uspeh i nastavak razgovora Priština mora da se uključi 101%. Podrška našem timu i Vladi Srbije na upornosti.

Najbolja

pre 5 godina

Srbija se svakako i nedvosmisleno zalaze za nastavak dijaloga sa Pristinom i za pronalazenje kompromisnog i što boljeg resenja po pitanju KiM.

janko

pre 5 godina

Upravo tako dosta smo cekali na njih,prvo rezultati pa sve ostalo !

ivana

pre 5 godina

Dosad pregovaraci iz Pristine nisu nikakve rezultate prikazali osim odugovlacenja i jakih reci koji na kraju nikad ne ispune !

rade

pre 5 godina

Da bi mogli da nastavimo pregovore mora prvo neki rezultati da bude,jer sa nase strane je sve ispunjeno od zahteva dok suprotna strana ni to malo sto je imala ne moze ispuniti !

GajbexG

pre 5 godina

Ja bi sada malo prestao i da razmisljam o razgovorima sa Pristino dok se oni malo ne unormale.

mala

pre 5 godina

Srbija nikada nije bezala od svoje odgovornosti prema Pristini.

mila

pre 5 godina

Hocemo da vidimo da i Pristina nesto uradi! A ne samo da se trazi od nas!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija