• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2018

14:41

STEFANOVIĆ: SRPSKA POLICIJA SPREMNIJA NEGO IKAD, nove uniforme za sve pripadnike MUP-a

Politika

STEFANOVIĆ: SRPSKA POLICIJA SPREMNIJA NEGO IKAD, nove uniforme za sve pripadnike MUP-a

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je srpska policija u potpunosti spremna, kada je reč o sprečavanju ilegalne migracije i pozvao na zajedničke patrole

On je, u izjavi novinarima, kazao da niko ne može da kaže kakva će ova godina biti u tom pogledu i dodao da Srbija prati razvoj situacije.

Stefanović he ukazao da vraćanje migranata prema Bugarskoj dobro funkcioniše, ali ne i na najbolji način sa Makedonijom, za šta se nada da će se poboljšati narednih meseci.

Migratorni talas, prema njegovim rečima, oscilira.

- Što se tiče prelaza migranata u zemlje koje su zapadno od nas, postoji takav tok, ali nije prevelik. Nastavljamo da pratimo situaciju i jačamo naše mere zajedno sa tim zemljama - rekao je on.

Stefanović i VučićTanjug

Stefanović i Vučić

Stefanović je pozvao na zajedničke patrole, podsećajući da je to obaveza Hrvatske da bi ušla u zonu Šengena, a nama jedan od uslova iz Poglavlja 24.Kazao je da je direktor policije u stalnoj komunikaciji, s tim u vezi, sa hrvatskim kolegama.

- Srpska policija je potpuno spremna i sarađuje sa Fronteksom, koji redovno dolaze i prisutni su na našim prelazima - objasnio je Stefanović.

Ukazao je da i nova oprema pomaže u efikasnijoj borbi protiv ilegalne migracije.

- Jedan deo ljudi svakako će ilegalno ulaziti i dalje u zemlju, ali postoje zakoni i mere za rešavanje tih problema - naglasio je on.

Stefanović je ponovio da je za rešenja problema ilegalne migracije neophodno da EU donese celovitu politiku kojom će se obratiti ne samo članicama, već svim zemljama Evrope.

NOVE UNIFORME ZA PRIPADNIKA MUPA

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su svi pripadnici policije dobili nove uniforme, a da je manifestacija kojom je obeležen Dan MUP-a i Dan policije koštala kao i prethodnih godina.


Na pitanje da li su nove uniforme dobili svi pripadnici policije ili će ih tek dobiti, Stefanović je rekao da su nove uniforme dobili svi pripadnici policije.

On je naveo da su unifomre dobili kompletan sastav Žandarmerije, redovne jedinice policije, granična, saobraćajna policija, interventna jedinica, dok je SAJ dobio dva kompleta uniformi, uz svečanu uniformu za Žandarmeriju i Policijsku akademiju, uz novu zaštitnu opremu, vozila.

Stefanović je istakao i da će ove godine biti nabavljena nova obuća za policiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kornjacarade

pre 5 godina

sadašnja vlast misli i trudi se da pripadnicma policije obezbedi sve što je potrebno

Sale

pre 5 godina

Srpskoj policiji je trebala čvrsta ruka poput Stefanovićeve.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija