• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2018

15:14

STEFANOVIĆ: PRIŠTINA NEZAINTERESOVANA ZA RAZREŠENJE UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA. Nema istrage, rezultata, snimaka, NEMA NIČEGA!

Politika

STEFANOVIĆ: PRIŠTINA NEZAINTERESOVANA ZA RAZREŠENJE UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA. Nema istrage, rezultata, snimaka, NEMA NIČEGA!

Podeli vest

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija zainteresovana da se reši ubistvo Olivera Ivanovića, ali da ne vidi i spremnost prištinskih vlasti

On je ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time i apelovao na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje tog slučaja.

Upitan ima li rezultata istrage o ubistvu Ivanovića, Stefanović je rekao da je to tužilačka istraga, ali da se Srbija trudila da pozove Euleks, Kosovsku policijsku službu i međunarodnu zajednicu da izvrse pritisak da istraga ide brže, kao i da se intenzivnije razmenjuju podaci kako bi se otkrile ubice i organizatori što, kaže, nije slučaj.

- Srbija je zainteresovana da se ovo ubistvo reši i nemamo prepreku da u tome učestvujemo, šta god treba da uradimo da do toga dođe, međutim, ne vidim želju druge strane - rekao je Stefanović novinarima.

STEFANOVIĆ: SRPSKA POLICIJA SPREMNIJA NEGO IKAD, nove uniforme za sve pripadnike MUP-a


On je dodao da su se u prvim danima posle ubistva, iz Prištine čule političke floskule i insinuacije, kako bi se loptica prebacila na Beograd.

- Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane - rekao je ministar.
Stefanović je apelovao na Euleks da ozbiljno shvati ulogu koji ima na KiM i da se na najozbiljniji način uključi u rešavanje tog slučaja.

- Mi ćemo prihvatiti svaki poziv, učestvovati na svakom sastanku, da pokažemo da su naša policija i tužilaštvo, koje vodi istragu, zaniteresovani da se ubistvo reši. Nažalost, spremnost druge strane ne vidim i nisam siguran da li će je biti - rekao je Stefanović.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marina

pre 5 godina

Nema ni naznaka želje od strane Prištine da se ovo ubistvo rasvetli!

Stefi

pre 5 godina

Ako se Srbija ne umeša, bojim se da se neće rasvetliti ovaj slučaj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija