• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2018

11:44

ZLIKOVAC KLARK NEĆE DA NAS OSTAVI NA MIRU: Stane sile na Balkanu kreiraju stres, samo NATO može osigurati sigurnost!

Politika

ZLIKOVAC KLARK NEĆE DA NAS OSTAVI NA MIRU: Stane sile na Balkanu kreiraju stres, samo NATO može osigurati sigurnost!

Podeli vest

Balkan je na tektonskoj ploči ljudske rase, to je područje gde su se civilizacije istorijski sukobljavale i sukobljavaju se ponovo. Tako da je ispravna procena da mi treba da koristimo NATO da osiguramo vojnu sigurnost, poručuje Vesli Klark, glavnokomandujući tokom zločinačke agresije NATO na Srbiju i Crnu Goru

Penzionisani američki general, koji je nedavno u autorskom tekstu za Vašington post ocenio da bi Balkan mogao ponovo da postane krizno tlo, zbog čega SAD i EU moraju hitno da reaguju, danas kaže da ne misli da ima mnogo šansi za konflikt, ali da misli da su u regionu prisutne strane sile koje kreiraju stres i ono što znamo iz istorije da su Bosna i Zapadni Balkan veoma krhki. 

U intervjuu za sarajevsku N1 tv, Klark kaže da "ljutite reči i agresivna dela mogu dovesti do konflikta na Balkanu brže nego bilo gde drugo u svetu". 

- Da, treba biti zabrinut. Treba uvesti Zapadni Balkan napred u Zapadnu civilizaciju i transatlansku civilizaciju što brže. Prošle su 23 godine otkad smo potpisali Dejtonski sporazum, ostaje nam da uradimo još mnogo na razvoju u Bosni i Hercegovini, a mislim da to ide prilično teško -  naveo je Klark, koji je bio komandant NATO snaga u Evropi tokom bombardovanja Srbije.

Govoreći o geopolitičkoj sceni na Balkanu i ulozi koju u regionu imaju Rusija, Turska i Kina, s posebnim osvrtom na nedavni predizborni miting koji je u Sarajevu održao turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, Klark kaže:

- Mislim da kada strani lideri idu u kampanju u drugim zemljama kao u ovom slučaju to dovodi do podizanja tenzija. Turska i Rusija se dosta sukobljavaju međusobno na Balkanu. To se ne dešava samo u Bosni i Hercegovini, dešava se i drugde. Dešava se u Bugarskoj, Rumuniji i drugde - ističe on. 

BRISEL NAM SMESTIO, SRBIJA I DEFINITIVNO TAMPON ZONA ZA MIGRANTE: Crno nam se piše, postali smo poslednja granica ka EU!

Što se uticaja Kine tiče, Klark kaže da ona na Balkan dolazi sa investicionim fondovima i da, kako je rekao, ne treba biti iznenađen ako ti investicioni fondovi dolaze "sa političkim vezama prikačenim uz njih".

Kada donesete kineski novac, dobijete i kineski uticaj, kaže Klark i pojašnjava da sve tri zemlje, Rusija, Turska i Kina, "igraju igru" i to je, kaže "balkanska igra".

(VIDEO) TAKO TO RADI S-500! NATO U ŠOKU, RUSI OBORILI RAKETU NA 500 KILOMETARA: SAD nemo posmatrale šta čini Putinovo superoružje!

- Balkan je na tektonskoj ploči ljudske rase, to je područje gde su se civilizacije istorijski sukobljavale i sukobljavaju se ponovo. Tako da je ispravna procena da mi treba da koristimo NATO da osiguramo vojnu sigurnost - rekao je penzionisani američki general.

Dodao je se mora raditi veoma snažno na borbi protiv korupcije u vlasti.

(VIDEO) I NEMCI SU UKAPIRALI, PUTIN KRIM UČINIO NEOSVOJIVIM: Svako ko bi ga napao bio bi PRETVOREN U PRAH I PEPEO!

- To znači da članovi vlasti i oni izabrani i oni imenovani moraju živeti skromno, moraju od njihovih plata, plata koje moraju biti onoliko velike da žive od njih, ali niko ne treba očekivati da će biti milijarder - upozorava Klark.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Ne treba nam vaša sigurnost , hvala lepo , gde ste se vi pojavili tu je nastao haos .

paramonte

pre 5 godina

Klark je toliko pokvaren,da zasluzuje kasikaru u glavu.

Andrijana

pre 5 godina

On smatra da moze da dodje do sukoba zato sto podrzavaju ponasanje Pristinske vlasti i nagovaraju je na ugrozavanje polozaja Srba na Kosovu.Predsednik Srbije nece to dozvoliti i verujem da ce se boriti svim diplomatskim silama da omoguci mir i bezbednost u regionu.

paramonte

pre 5 godina

Neka nas vec jednom ostavi na miru,pokvareni zlikovac.

Nena

pre 5 godina

A Vesli Klark, jel' on sirotinja? Sve se bojim da jeste. Stvarno mi je dosta NATO-a i SAD.

prestolonaslednikovica

pre 5 godina

Da,samo nato moze da obezbedi i uranijum!

kiki

pre 5 godina

Smatram fda nas predsednik kao i nasa zemlja znaju sta je najbolje za nas i nasu zemlju i da se tu niko ne treba mesati niti govoriti sta treba da radimo.

Branko

pre 5 godina

Mi bi ipak radije da nas Rusi cuvaju, posto znamo kako izgleda za Srve vase "CUVANJE-OTIMANJE" Srpskog teritorija!!!!????? Do sad ste nam oteli sve sto ste mogli , a sad su na sceni vasi poltroni, Siptari, Hrvati i Crnogorci koji nam cak i veru otimaju!!!!??????? Bajbolje vi Ameri nas zaobidjite i idite nekim svojim putem, nikome niste nista dobro doneli na ovom svetu!!!!????????????

Adam

pre 5 godina

Gde god su se Amerikanci umešali, tu je bilo krvi do kolena.

Branko

pre 5 godina

Zlikovci Ameri misle da smo mi Srbi maloumni i da ne shvatamk situaciju sta oni rade!!!??? Cim se toliko brinu , nesto im neite po plani i neko im mtsi racune ( Vucic, Dodik, Putin ) oni su naucili da imaju svoje poslusnike kao Hrvate, Crnogorce, Siptare, Bosnjake itd...ovi samo vicu " JA VOL " (RAZUMEM )

kornjacarade

pre 5 godina

klark i nato su pokazali kako su osigurali mir i stabilnost kad su nas bombardovali

deda Raša

pre 5 godina

Ajde mudonja izadji iz jazbine i svrati u Beograd. Mnogo si jak na recima, dodjo da ti postavimo samo par pitanja.

Miloš

pre 5 godina

Dovoljno je zlodela učinio. Jedan od najvećih srbomrzaca.

Sale

pre 5 godina

Kada bi mi koristili NATO, može se reći da smo svi sebi pljunuli u lice.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija