• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: siniša kostić

29.05.2018

21:44

MARKO ĐURIĆ NA TRIBINI U NOVOM SADU:  Ono što je za Jevreje Jerusalim, to je ZA SRBE KOSOVO I METOHIJA!

Politika

MARKO ĐURIĆ NA TRIBINI U NOVOM SADU: Ono što je za Jevreje Jerusalim, to je ZA SRBE KOSOVO I METOHIJA!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras u Novom Sadu da Srbi na Kosmetu nemaju adekvatnu bezbednost koju su dužni da im obezbede predstavnici lokalnih institucija i međunarodnih mirovnih misija, a svi oni su juče zakazali kada su Albanci  kamenjem napali Srbe povratnike prilikom posete Crkvi Svete Trojice u Petriču i kada je povređeno troje njih.

- Srbima na Kosovu i Metohiji je poslata jedna izuzetno loša poruka – da njihova bezbednost jeste ugrožena. I tu se ne radi samo o dva ili tri izolovana incidenta. Radi se o jednoj kampanji koja traje mesecima, u kojoj se pljačkaju srpska domaćinstva, odvodi stoka, napadaju napuštene kuće, povratnicima zabranjuje da obiđu svoja ognjišta – rekao je  Đurić.

 Đurić je istakao i da to ni na koji način ne poboljšava povezivanje teme bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji, sa temom dijaloga Beograda i Prištine.

 - Bezbednost mora da bude svetinja i neupitna i ništa i niko ne sme da je dovodi u pitanje. Srbi na Kosovu i Metohiji ni bilo ko drugi, nema nameru, niti mogućnost da razgovara pod pritiskom, ucenama ili bilo kakvim oblikom nasilja. Jedini put za postizanje dogovora i napretka u razgovorima je za pregovaračkim stolom, a ne sa kamenom u ruci ili sa prstom na obaraču – naglasio je Marko Đurić u izjavi za Radio-televiziju Vojvodine.

Inače, Đurić je pre toga učestvovao na Tribini "Srbi i Jevreji - uvezane sudbine", koja je održana  u Kulturnom centru Novi Sad. Đurić je na toj tribini kazao da postoji apsolutna paralela u navodima da ono što je Jerusalim za Jevreje, to je za Srbe Kosovo i Metohija i dodao:

 - Za srpski narod prostor Stare Srbije predstavlja takođe deo kolektivnog sećanja i kohezioni je faktor za sve Srbe ma gde da žive.

 Ambasadorka Izraela u Srbiji, Alona Fišer Kam rekla je  da je drugačije tumačenje Holokausta opasno i da u državama regiona ima mnogo više manifestacija antisemitizma nego što je to slučaj u Srbiji.

 - Pored zajedničkog stradanja u Drugom svetskom ratu , veze Srba i Jevreja su višestruke. Srbija je  među prvima priznala pravo Jevreja na svoju državu podržavši Balfurovu deklaraciju pre jednog veka, a neki od od osnivača modernog Izraela poreklom su sa prostora Srbije – rekla je izraelska ambasadorka.

 Marko Đurić se izraleskoj ambasadorki  zahvalio i zbog podrške te zemlje u borbi Srbije u vezi sa očuvanjem Kosova i Metohije, naglasivši da se prilikom zvaničnih poseta predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i državne delegacije toj zemlji uverio da su odnosi na najvišem političkom nivou odlični, a da je na celom društvu da ih dalje unapređujemo ekonomski i kulturno.

DVE NOĆI ZAREDOM ŠIPTARI KAMENUJU BOLNICU KOD KOSOVSKE MITROVICE: KFOR baš briga, nije čak ni osudio napad!

EPILOG ŠIPTARSKOG DIVLJANJA: Jedan Srbin uhapšen, jedan završio u bolnici TEŠKO POVREĐEN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kornjacarade

pre 5 godina

mudar govor marka djurica, on se svim srcem bori za kosovo i metohiju i srbe iz juzne nam pokrajine

Nikolina

pre 5 godina

Kosovo sa svojim manastirima i srpskom kulturnom i istorijskom baštinom je i srpska Sveta gora.

Joka

pre 5 godina

Marko Djuric je upravu, Kosovo jeste nasa svetinja i zato verujem da ce predsednik Vucic i Vlada Srbije naci resenje za nase svetinje i ljude na Kosovu.

Jelena

pre 5 godina

A oni koji sluze za bezbednost na KiM, uopste nista ne rade.

Marina

pre 5 godina

A sto je najgore, bezbednosne snage na Kosovu nista ne preduzimaju.

Sandra

pre 5 godina

To je nasa svetinja! Ne diramo tudje, nedamo nase

milica

pre 5 godina

Kosovo je srce Srbije to je naša sveta zemlja

srki

pre 5 godina

Za razliku od predhodne vlasti vi se borite za svetu zemlju

Filip

pre 5 godina

Ovo je prava definicija šta je KiM za Srbe. Đurić je to lepo rekao, valjda će sad svako u svetu shvatiti zašto nikad nećemo priznati nezavisnost Kosova.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija