• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

30.05.2018

17:58

VUK I NATAŠA U UN PRAVILI ŽURKE ZA KINESKOG LOPOVA! Lider Narodne stranke, nije žalio para da ugosti tajkuna, UHAPŠENOG ZBOG PLJAČKE 38 MILONA EVRA!

Politika

VUK I NATAŠA U UN PRAVILI ŽURKE ZA KINESKOG LOPOVA! Lider Narodne stranke, nije žalio para da ugosti tajkuna, UHAPŠENOG ZBOG PLJAČKE 38 MILONA EVRA!

Podeli vest

Bivši šef diplomatije Vuk Jeremić organizovao je skupe provode i prijeme po UN za tajkuna Ji Jianminga, koji je nedavno uhapšen zbog pljačke 38 miliona evra

Bivši šef diplomatije i lider Narodne stranke Vuk Jeremić organizovao je i plaćao basnoslovno skupe provode i koktele u UN i Njujorku za kineskog tajkuna Ji Jianminga, koji je nedavno u svojoj zemlji uhapšen zbog pljačke 38 miliona evra državnih para!

Jianming je direktor kineske energetske kompanije CEFC iz Hongkonga, koja je Jeremićevoj organizaciji CIRSD uplatila 1,3 miliona dolara za konsultantske usluge. On se mesecima nalazio pod istragom kineskih vlasti jer je proneverio višemilionske iznose, a početkom maja je i uhapšen pod sumnjom da je oštetio državni budžet.

Ja tebi serdare...

Duguje odgovore srpskoj javnosti
"Međunarodno klupko laži, korupcije i kriminala, u koje je umešan i Jeremić, počelo je da se odmotava. On mora da objasni svoj odnos sa tim lopovima"
Marko Đurić, potpredsednik SNS

O specijalnim vezama Jeremića i uhapšenog tajkuna Jianminga postoje i zvanični dokazi na sajtu kineske kompanje. Tamo se doslovce navodi da je Jeremić aprila 2013. godine, u vreme kada je bio predsedavajući GS UN, sa svojom suprugom Natašom priredio banket za svog prijatelja i njegovu suprugu u Njujorku.

- Na tom prijemu Jeremić i Ji su razgovarali o brojnim temama, između ostalog i o svetskoj političkoj sceni i ekonomiji - navodi se na sajtu CEFC (China Energy Fund Commitee). Istovremeno, u drugoj objavi piše kako je Jeremić uzvratio posetu Jianmingu, koji mu se "zahvalio za njegovu aktivnu podršku kompaniji CEFC".

1,3
MILIONA EVRA DOBIO JE JEREMIĆ OD UHAPŠENOG JIANMINGA

Jianming je samo poslednji u nizu saradnika bivšeg šefa srpske diplomatije koji se našao na udaru zakona zbog milionskih malverzacija! Kako vreme odmiče, sve više isplivavaju sumnjivi poslovni dilovi i veze Jeremića sa belosvetskim kriminalcima i muljatorima (vidite okvire).

Pre Jianminga, iza rešetaka su završili nekadašnji ministar policije Hongkonga Patrik Ho i bivši senegalski šef diplomatije Šeik Tidijan Gadio, obojica bliski Jeremićevi saradnici i poslovni partneri. Takođe, pod lupom su se našle i Jeremićeve bliske veze sa meksičkim ekonomistom i političarem Emilijom Lozojom, za koga su se sumnja da je posredovao u davanju mita "teškog" 10 miliona dolara u predsedničkoj kampanji.

Informer

Informer

Optužnica protiv Hoa: Podmićivao, prao pare, pravio 'šeme'

Informer je došao u posed zvanične optužnice njujorškog tužioca protiv Jeremićevog saradnika i bivšeg ministra policije Hongkonga Patrika Hoa, podignute 18. decembra 2017. U njoj se Ho tereti, po osam različitih tačaka, za pranje novca u Čadu i Ugandi, davanje mita, kao i kršenje američkog "Forin korapt prektisis ekta" (FCPA), odnosno Zakona o zabrani podmićivanja u inostranstvu.
Prema optužnici, Ho je činio ova teška krivična dela od jeseni 2014. do januara 2017. Posebno se ističe da je Ho uplaćivao novac još jednom saradniku Jeremićevog CIRSD-a Šeiku Gadiou, nekadašnjem šefu senegalske diplomatije.


Nema para "na lepe oči"

Potpredsednik SNS Marko Đurić očekuje da Srbija pomogne stranim istražiteljima da se do kraja rasvetle sva nepočinstva i nezakonite radnje Vuka Jeremića.

Pohapšeni Vukovi pajtaši

* Patrik Ho, optužen za podmićivanje
* Tidijan Gadijo, osumnjičen za korupciju
* Emilio Lozoja, pod istragom zbog davanja mita
* Ji Jianming, osumnjičen za proneveru

- Međunarodno klupko laži, korupcije i kriminala, u koje je, kako se čini, umešan i Vuk Jeremić, počelo je da se odmotava. Negiranjima, pravdanjima i njegovim agresivnim napadima na vladu i predsednika Srbije ne može da spreči da istina ispliva na videlo. Vuk Jeremić duguje javnosti odgovore na pitanja o prirodi njegovih odnosa sa međunarodnim korupcionaškim lancem koji se ovih dana suočava sa postupkom pred američkim pravosuđem - naveo je Đurić.

mojugao

ORHAN DRAGAŠ

INSTITUT ZA BEZBEDNOST

Skandalozno je da je Jeremić zloupotrebljavao međunarodne donacije za ličnu promociju. Domaći pravosudni organi moraju time da se pozabave.

On je podsetio da srpskoj javnosti Jeremić pre svega duguje objašnjenje o poreklu novca kojim je finansirana njegova basnoslovno skupa kampanja uoči poslednjih predsedničkih izbora.

- Dužan je da objasni i kakve je usluge obećao svojim finansijerima, jer se milioni nigde na svetu ne dobijaju "na lepe oči" - podvukao je Đurić.


(FOTO) OPET SE BAHATE PO ŠAPCU! Jeremić parkirao limuzinu na PEŠAČKOM PRELAZU I MESTU ZA INVALIDE!!

HO ŠALJE VUKA JEREMIĆA U ZATVOR?! Zbog suđenja u SAD, bivši šef srpske diplomatije U STRAŠNOJ PANICI!

SVETSKI LOPOVI VUKU JEREMIĆU DALI 5.300.000 DOLARA: Tužilaštvo hitno mora da proveri SUMNJIVE FINANSIJE SRPSKOG POLITIČARA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Karla

pre 5 godina

Sada ce Vuk Jeremic da zazali sto je pravio ove skupe zurke i razmetao se novcem gradjana Srbije. Posle je trosio pare njgovih finansijera. Samo je pitanje ko ce ga sad cascavati.

Mila

pre 5 godina

Hajde da vidimo kako ce se Jeremic izvuci iz svega ovoga, koga ce sada da okrivi za svoju halapljivost i bahatost.

Vujadinn

pre 5 godina

Sundjer bi da samo upija pare. Ne interesuje ga sta mora zbog toga lose da uradi. Narod ga ne interesuje

Ana

pre 5 godina

Lako je razbacivati se i bahatiti kad je od tudjih para, je li?!

Alhemičar

pre 5 godina

Svi bliski Jeremićevi saradnici su završili iza rešetaka, očekujem da i on takođe završi iza rešetaka.

Lela

pre 5 godina

U svemu ovoma mora da je umešan i Jeremić , inače zašto bi neko uplatio 1,3 miliona dolara za ništa :

Vanja

pre 5 godina

Prvenstveno treba da objasni za šta je dobio pare,za koje malverzacije ili prodaje po Srbiji.

Marko

pre 5 godina

Kakva bruka za naš narod , bivši diplomata pajtaš sa kriminalcima.

Iva

pre 5 godina

Ne verujem da se samo družio sa njima a da nije znao ništa o njihovim radnjama.

natalija

pre 5 godina

A odakle pare?I kako ovakav jedan bahat covek da razume prosecnog gradjanina Srbije?

Nikolina

pre 5 godina

Čovek prestaje biti čovekom onda kada izgubi osećaj stida. U Vuka i Nataše nema ni trunke stida i srama.

Mia

pre 5 godina

Kod njih vlada parola "ima se,moze se"!Puni su para ,a nisu se potrudili da ih na posten nacin steknu i to dovoljno govori o njima!

Goran

pre 5 godina

1,3 miliona evrica za njegove konsultantske usluge? Pa verovatno ga je konsultovao kako da pljacka, a da ga ne uhvate. Medjutim Kinezi nisu Srbi i kod njih nema cekanja kao kod nas jer oni hapse odmah.

Markoni

pre 5 godina

Strašno je šta ovaj čovek radi i kako se ponaša. Za svaku osudu.

boki

pre 5 godina

Јеремић је отишао у Америку да буде у врху УН али испаде да је само био у врху са кримосима

Mare

pre 5 godina

Ja mislim da je Jeremic iz licnog iskustva naucio Ji Jianminga da bude los covek jer Jeremic negativno utice svojim lazima i prevarama na ljude.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija