• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

30.05.2018

23:01

SKANDALOZNA PORUKA AMERIČKOG AMBASADORA! Skot: Srbi, priznajte Kosovo, pa vas Šiptari neće napadati!

Politika

SKANDALOZNA PORUKA AMERIČKOG AMBASADORA! Skot: Srbi, priznajte Kosovo, pa vas Šiptari neće napadati!

Podeli vest

Ambasador SAD Kajl Skot kaže da incident u Petriču, kada su Albanci kamenovali Srbe, 'dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine'

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot poručio je da Srbija mora pod hitno da prizna Kosovo ukoliko želi da prestanu napadi šiptarskih ekstremista na Srbe u južnoj pokrajini!?!

Komentarišući divljačko kamenovanje i prebijanje ljudi koji su na praznik Svete Trojice pokušali da obiđu lokalno groblje i crkvu u selu Petrič kod Kline, Skot je ocenio da 'incident dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine'! Američki diplomata poručuje, dakle, da je priznanje lažne države jedini način da Srbi sačuvaju glave!?!

Licemerna poruka

Prema Skotovim rečima, sporazum između Srbije i lažne države Kosovo treba da obezbedi sigurnost.

Tišina govori više od reči

Čekamo da se neko iz međunarodne zajednice oglasi i kaže da je ovo varvarstvo, divljaštvo. Ali, imamo tišinu koja govori više od reči

Aleksandar Vulin, ministar odbraneržave Kosovo treba da obezbedi sigurnost.


- Incident u Petriču dodatno naglašava potrebu za radom na sporazumu o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, koji mora osigurati srpskom stanovništvu slobodu da učestvuje u političkom, društvenom i verskom životu na Kosovu bez straha za sopstvenu bezbednost - napisao je Skot na Tviteru.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, na drugoj strani, kaže da Albanci imaju fašistički projekat - oni žele zemlju, ali ne i Srbe na toj zemlji.

- Priština će učiniti sve da se Srbi ne vrate na svoju zemlju. Međunarodna zajednica, iako je u skladu sa Rezolucijom 1244 preuzela odgovornost da obezbedi nesmetan povratak svima koji su otišli sa Kosova, sve vreme ćuti. Srbi su kamenovani i po ko zna koji put im je zabranjeno da na praznik odu do crkve, zapale sveću i obiđu grobove koji su uglavnom srušeni. Dva dana čekamo da se neko iz me

mojugao

MILAN PETRIĆBEZBEDNOSNI STRUČNJAK

Umesto da osudi agresiju, Skot koristi situaciju za pritisak na Srbe da nastave dijalog. Američka pristrasnost i podrška separatistima ne vodi stabilnosti. Skotova poruka glasi: prihvatite ultimatume da vas ne bi tukli. To se zove jezik siledžija!

đunarodne zajednice oglasi i kaže da je ovo varvarstvo, divljaštvo, da je ovo ponašanje kriminalaca koji moraju biti kažnjeni. Dva dana, međutim, imamo tišinu koja govori više od reči. Izgleda da za Srbe nema ni pravde, ni prava. Nadamo se da će neko u EU smoći hrabrosti da progovori i kaže da za Srbe moraju da važe ista pravila kao i za bilo koga drugog. Nije valjda dozvoljeno ubijati Srbe ni na Kosovu ili bilo gde drugde?! - podvlači Vulin.

Otkazati gostoprimstvo

Politikolog Aleksandar Pavić upozorava na činjenicu da se američki ambasador svrstao na stranu islamista i terorista radi iznuđivanja priznanja lažne države.

"Dojče vele": Euleks izbegavao istrage

Nemački javni medijski servis "Dojče vele" prenosi da će se sredinom juna ostvariti ono što moćnici na Kosovu priželjkuju godinama, a to je okončanje misije Euleks.

"Jasno se ispostavilo da od početnih nada u pravednije i na zakonu zasnovano društvo neće biti ništa jer je zarad političke stabilnosti Euleks izbegavao da istražuje slučajeve korupcije u vrhu vlasti i države. Ubrzo je došla i optužba da je i sam Euleks korumpiran", piše "Dojče vele".

- Umesto bezuslovne osude jednog nasilnog, terorističkog, antihrišćanskog i anticivilizacijskog čina, Skot zapravo postaje deo Al Kaide, koja zastrašuje hrišćane dok ne postanu raja u terorističkoj državi. Skotu bi trebalo otkazati gostoprimstvo - zaključuje Pavić.

AMERIČKI AMBASADOR POVODOM NAPADA NA SRBE U PETRIČU: Povratnici slobodno da putuju, nasilje nije odgovor!

EPILOG ŠIPTARSKOG DIVLJANJA: Jedan Srbin uhapšen, jedan završio u bolnici TEŠKO POVREĐEN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Flavie Felix IV

pre 5 godina

Neka krene vojska dole idemo i mi za njima.Dosta vise ove siptarske gamadi

Stojan

pre 5 godina

A opni neka vrate Aljasku jer nece dugo proci pa ce doci to vreme kad ce im biti oduzeta.

Saradžogla

pre 5 godina

Браћо срби,блокирајмо путеве који албанци и шиптари користе да преко Србије иду у Европу.Не препрекама већ се путеви реновирају.Мостови се поправљају ... А најефикасније ће бити жестока вишемесечна акција упознавања света ДА СУ ШИПТАРИ СРПСКОГА РОДА и да живе као робови албанске нарко мафије.Тита је намерно пустио најезду албанаца на наш Комет и тиме спречио да се шиптари врате своме српскоме роду.Ко би то покушао оде му живот.ХАШИМ ТАЧИ ЈЕ СРБИН ИЗ ФАМИЛИЈЕ ДАНИЛОВИЋ СА СЛАВОМ МИТРОВДАН КОЈУ ОН ОБЕЛЕЖАВА.

Ljube

pre 5 godina

Koliko god i vrapcima na grni bilo jasno da šiptari ništa ne rade bez blagoslova Amerike ovaj Kajl Skot je odavno zaslužio da mu se otkaže gostoprimstvo u Srbiji. Pitam se samo šta Vučić i Dačić čekaju?

Peca

pre 5 godina

A kako bi bolo da Srbi kamenuju Americku Ambasadu I zaposlene dok oni ne poviku nelegalno progalasenje I dok nam nw plate odstetu za bardovanje sa osiromasenim uramijumom. To bi valjda bolo uredu.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Ameri - ne "čačkajte" druge pa vam neće rušiti "Bliznakinje", Pentagon i obećavam - neće biti požara ! Kratko i jasno !

nene

pre 5 godina

Ime ti je Skot.Na srpskom jeziku proveri Skote sta znaci skot i onda ce ti sve biti jasno.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija