• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

30.05.2018

23:30

BRITANAC KOJI JE HTEO DA UBIJE VUČIĆA U SREBRENICI  SPREMA UKLANJANJE DODIKA: London u Sarajevu formirao operativni centar ZA RUŠENJE SRPSKE!

Politika

BRITANAC KOJI JE HTEO DA UBIJE VUČIĆA U SREBRENICI SPREMA UKLANJANJE DODIKA: London u Sarajevu formirao operativni centar ZA RUŠENJE SRPSKE!

Podeli vest

Britanci pokušavaju da kompromituju i sklone Dodika kako bi BiH ušla u NATO. Glavni operativci za obavljenje ovog prljavog plana su Entoni Monkton i Džordž Bazbi, koji u bezbednosnim krugovima pominjao i kao jedan od kreatora napada na Aleksandra Vučića u Srebrenici jula 2015. godine

Karan: Opasna plan!

I potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan slaže se u oceni da rušenje Dodika predstavlja jedan od glavnih ciljeva britanskih službi na Balkanu:
- Za njih je on ličnost koju žele da po svaku cenu sklone s političke scene. Britanske službe su inače tradicionalno veoma prisutne na Balkanu. Izvesno je da su, makar u novijoj istoriji, njihovi ciljevi uglavnom bili suprotstavljeni našim.

Britanske obaveštajne službe instalirale su logistički i operativni centar u Sarajevu s ciljem da oslabe pozicije Milorad Dodika pred dolazeće izbore, a pojačale su svoje prisustvo i u Srbiji - saznaju Novosti iz diplomatskih krugova.

Dobro obavešteni izvori lista prenose nam da ova ofanziva agenata sa Ostrva ima strateško uporište u težnji da se medijskim i operativnim kompromitovanjem aktuelnog lidera Republike Srpske i njegove ideje vojne neutralnosti stvore uslovi za slabljenje „rusih akcija" u našem regionu i okretanje BiH ka NATO.

Prvu klapu dobro isplaniranog i potmulog udara na Dodika, na šta su zvaničnike RS u petak u Sankt Peterburgu upozorili ruski obaveštajci, gledamo ovih dana, tokom kojih protesti grupe „Pravda za Davida" u Banjaluci diskretno dobijaju političku boju i sve više se udaljavaju od izvornog saosećanja sa ocem tragično nastradalog dečaka.

Rukovodstvo RS i njen predsednik Dodik od ruskih službi su dobili signal da bi upravo pomenuto okupljanje moglo da bude klica dobro izrežiranih protesta protiv aktuelne vlasti koji bi se proširili po svim gradovima u Srpskoj.

Ap phpto

Kako prenose naši sagovornici, ova složena operacija poklapa se sa opredeljenjem Zapada da se suzbije „maligni uticaj Ruske Federacije na Balkanu", a njeni glavni izvođači su Entoni Monkton i Džordž Bazbi, koji su od 5. oktobra do današnjih dana nezaobilazna „mirođija" i u gustoj srpskoj „obaveštajnoj čorbi".

Prema onome što se dosad zna, Monkton je bio jedan od ključnih ljudi koji su početkom devedesetih godina ojačali britansku obaveštajnu mrežu MI6 na Balkanu. 

DODIK ŽESTOKO OPLEO PO BRITANCIMA: London za rat protiv Srba IZDVOJIO 9.000.000 FUNTI, Rusi ne utiču na Balkan!

Otkad je 1987. pristupio MI6, izuzimajući njegovo kratko službovanje u Ženevi, pokušavao je da interese Londona sprovede na jugoistoku Evrope. Od 1996. radio je u Zagrebu, a pred oktobar 2000. stiže u Beograd, gde je ostao do 2004. Poznato je da je imao velikih zasluga za rušenje vlasti Slobodana Miloševića, a javna je tajna da je iz jednog kabineta MUP Srbije rukovodio njegovim hapšenjem i izručenjem u Hag. 

Monkton se indirektno dovodio i u vezu sa atentatom na Zorana Đinđića.

Njegov partner na zadatku podizanja obaveštajnih kapaciteta britanskih službi u BiH je Džordž Bazbi, takođe iskusni obaveštajac, koji ne samo da odlično poznaje, već je bio i direktno uključen u najznačajnije događaje u bivšoj Jugoslaviji još od početka devedesetih.

(VIDEO) PUTIN ZALEDIO PENTAGON, na osnovu ZAROBLJENIH "TOMOHAVKA" IZ SIRIJE pravi sistem za ELEKTRONSKI RAT!

Bazbi je karijeru u MI6 započeo 1989. u Bonu, a u Beograd je došao već 1992. Kasnije je napredovao i postao šef misije MI6 u Beču, koja predstavlja glavni centar za srednju Evropu i Balkan. 

Prema medijskim navodima, dok je devedesetih godina boravio u srpskoj prestonici razvio je dobre odnose sa tadašnjim SPS, ali je, uprkos tome, prema izvorima iz srpski službi, odigrao bitnu ulogu u rušenju Miloševića zajedno sa Monktonom. Navodno, Bazbi je, iz Beča, imao ključnu ulogu u slanju finansijske pomoći tadašnjoj opoziciji i nevladinom sektoru.

SAD OSTAJU BEZ BAZE INDŽIRLIK: Ankari dosta neprijateljske politike VAŠINGTONA PREMA TURSKOJ!

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da je realno očekivati da Britanci pokušaju da pojačaju svoje pozicije na Balkanu i, posebno, u BiH, kao političkom čvorištu.

fotomontaža

- Kratkoročno, verovatno je interes rušenje Dodika, a dugoročno je reč o nastojanju da, u kontekstu „bregzita" i pregovora sa Nemačkom, pokažu Berlinu da su prisutni u ovom regionu i da mogu da prave probleme.

Inače, britanski agenti pojačali su svoje prisustvo i u Srbiji. I naše službe su zasada identifikovale dve lokacije na kojima su operativni štabovi bezbednjaka sa Ostrva.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Flavie Felix IV

pre 5 godina

Crna Guja opet u akciji..Samo pipnite braću preko drine imaćete rat sa nama

Zagor

pre 5 godina

Pa el moze neko da ga smakne?Pustite Legiju na vikend!A moze i na produzeni vikend,zbog Tacija i Haradinaja!!!

Fica

pre 5 godina

Britanske obavestajne sluzbe su uvek rovarile i razarale Srbiju.

Miki

pre 5 godina

Ja Britance (generalno) nikada nisam smatrao za iskrene prijatelje Srbiji, bez obzira na neke saveze u nekim ratovima. Cast izuzecima.

arman

pre 5 godina

A zašto Srbija ne postavi operativni štab u velikoj Britanija za rušenje vlade u Londonu?Šta mi glumimo?Pravednike? Oko za oko...

perun1

pre 5 godina

Vise zla, nesrece i nepravde su nam naneli Britanci nego Nemci ,oni su nam i doveli Tita i komuniste na vlast.

Mostarac

pre 5 godina

Briga nas i za srpsku i za federaciju, pustite nas da disemo.

milica

pre 5 godina

Ovo treba da se shvati ozbiljno jer setimo se da mnogi tvrde da je pokojnog premijera ubijo neko ko je to veče napustio zemlju i uputio se u London, nije Zvezdan ubica

srki

pre 5 godina

Dobro treba da obrate pažnju službe bezbednosti u Republici Srpskoj

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija