• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

10:31

NEMA BEZBEDNOSNIH USLOVA ZA OTVARANJE MOSTA NA IBRU: Rekonstrukcija još u toku

Politika

NEMA BEZBEDNOSNIH USLOVA ZA OTVARANJE MOSTA NA IBRU: Rekonstrukcija još u toku

Podeli vest

Otvaranje Glavnog mosta na Ibru nije na dnevnom redu Severne Kosovske Mitrovice, izjavio je za današnju "Politiku" gradonačelnik te opštine Goran Rakić

On ističe da je još u toku rekonstrukcija mosta, a osim toga procena je da se i dalje, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi za otvaranje ovog mosta koji spaja severni, srpski, i južni albanski deo grada.
Revitalizacija ovog objekta počela je pre dve godine, a pitanje je kada bi mogao da bude pušen u saobraćaj, iako je nedavno završen kružni tok na severnoj strani i asfaltirane ulice koje vode ka multietničkim naseljima Bošnjačka mahala i Tri solitera, u Kolašinskoj ulici.

- Ovo pitanje, takođe po Briselskom sporazumu direktno je uslovljeno prethodnim potpisivanjem memoranduma o razgraničenju opština na severu i jugu Kosovske Mitrovice, u selu Suvi Do. Sve najave o kojima govore albanski mediji i gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri koriste se za unutrašnje političke aktivnosti. Siguran sam da i oni dobro znaju šta piše u sporazumu - kaže Rakić.

Most na IbruA. Grbović

Most na Ibru

On je time odgovoriio na izjavu Bahtirija da se "namerno odlaže" otvaranje mosta kako bi se ponovo otvorio dijalog o definisanju granice u selu Suvi Do i da "sever neće moći da dobije ni centimetar više".

Šetalište ostaje kao što je i dogovoreno, u ulici Kralja Petra, i nema nikakvog izmeštanja. Duž cele pešacke zone biće postavljene klupe i ostali mobilijar. 

Ovih dana asfaltiramo Ulicu Lole Ribara, postavljamo trotoare i novu rasvetu, a uređujemo i saobraćajnice, kaže Rakić i tako odgovara na tvrdnje koje su se u Mitrovici pojavile prethodnih dana da će pešačka zona iz ulice kralje Petra biti izmeštena u Lole Ribara.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Срушите га...Јефтиније је...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija