• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

11:47

VULIN SA RUMUNSKIM MINISTROM ODBRANE: Rumunija podržava politiku vojne neutralnosti koju vode Srbija i Aleksandar Vučić

Politika

VULIN SA RUMUNSKIM MINISTROM ODBRANE: Rumunija podržava politiku vojne neutralnosti koju vode Srbija i Aleksandar Vučić

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin boravi u zvaničnoj posetu Rumuniji i u Bukureštu je razgovarao sa rumunskim kolegom Mihajom Viorelom Fiforom

Ministri Vulin i Fifor su posle prijateljskog sastanka najavili dalji razvoj i unapređenje i do sada uspešne vojne saradnje dve zemlje i ističu da su Srbija i Rumunija garanti mira i stabilnosti na čitavom Balkanu.
Vulin se rumunskom kolegi zahvalio na ogromnom ličnom naporu i velikom prijateljstvu koje pokazuje prema Srbiji u svakoj prilici. 

- Danas smo razgovarali kako naša ministarstva i vojske treba i mogu da sarađuju. Razgovarali smo i o nastavku naše vojno-ekonomske saradnje, saradnje koja može i treba da bude značajno bolja i zato ćemo razmeniti delegacije naših eksperata koji će videti šta možemo da proizvodimo zajedno, a šta možemo da kupujemo jedni od drugih - rekao je ministar Vulin.

Vulin u RumunijiTanjug

Vulin u Rumuniji
On je istakao da Rumunija podržava politiku vojne neutralnosti koju vode Srbija i vrhovni komandant oružanih snaga, Aleksandar Vučić. Naročito se zahvalio ministru Fiforu na njegovom dubokom razumevanju naše pozicije kada je u pitanju KiM.

- Rumunija ima principijelan stav odbijanja priznavanja tzv. nezavisnosti KiM i daje podršku našoj politici apsolutnog odbijanja prihvatanja formiranja vojske Kosova. Ministar, kao naš prijatelj, veoma dobro razume da bilo koja vojska na KiM ako nije Kfor, ne može i ne sme da postoji - rekao je Vulin.

VULIN POSLE NAPADA NA SRPSKU DECU: Albanci pokušavaju da proteraju i pretekle Srbe sa KiM!


Ministar nacionalne odbrane Fifor je istakao da je Srbija za Rumuniju najbolji i tradicionalni prijatelj ne samo na polju vojne saradnje, već i u oblastima ekonomske i regionalne saradnje. 

Fifor je rekao da će Rumunija nastaviti da podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji, istakavši da je i za EU važno da Srbija postane njen član što pre.

Vulin u RumunijiTanjug

Vulin u Rumuniji
- Razgovarali smo o našoj bilateralnoj saradnji koja je i do sada bila veoma uspešna, kao i nastavku obuka pripadnika naših oružanih snaga i saradnje, naročito u oblastima vojnog obrazovanja i vojne medicine u kojoj Srbija ima veliko iskustvo. Odlučili smo da nastavimo da razvijamo našu saradnju i u oblasti odbrambene industrije i da što pre razmenimo stručnjake koji će odlučiti na kojim projektima možemo zajedno da radimo - rekao je ministar nacionalne odbrane Rumunije.

Prema njegovim rečima, Srbija će u Rumuniji imati prijatelja, a mi ćemo nastaviti da je zastupamo i podržavamo interese politike ne samo na nivou ministarstva odbrane već i na nivou Vlade. 

Ministar Fifor je zaključio da postoji veoma dobra saradnja ministarstava odbrane i da se nada da će u narednom periodu rumunski parlament ratifikovati sporazum o saradnji u oblasti odbrane koji je u decembru potpisan u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
prestolonaslednikovica

pre 5 godina

Zahvalni smo komsijama na principijelnosti.

gorgonia

pre 5 godina

Ma znaju Rumuni odakle vreba opasnost po region.

Olivera

pre 5 godina

Vojna saradnja Srbije i Rumunije samo će unaprediti i svaki drugi vid saradnje dve zemlje koje su povezane i tradicijom i kulturom.

Marija Milićevic

pre 5 godina

Sa Rumunijom, kao i sa svim ostalim susedima treba razvijati što bliže odnose. Naša dva naroda toliko su se kroz istoriju ukrštala, da nas osim teritorijane bliskosti povezuje mnogo toga, što samo treba u budućnosti nadograđivati.

Tijana

pre 5 godina

Jos jedan u nizu elemenata za produbljivanje odnosa izmedju dve zemlje

Dejan

pre 5 godina

Svaka cast na podrsci i nadamo se da ce ostati neutralna!

Miki

pre 5 godina

Najvažnije je da Rumunija poštuje vojnu neutralnost Srbije i da nas podržavaju u tome.

Ivana

pre 5 godina

Pomenute saradnje u vojnoj oblasti i industrijskoj Srbije sa Rumunijom moze doprineti obema zemljama u daljem razvoju.

Ivana

pre 5 godina

Pomenute saradnje u vojnoj oblasti i industrijskoj Srbije sa Rumunijom moze doprineti obema zemljama u daljem razvoju.

srki

pre 5 godina

Rumunija kao naš komšija nas razume i zna šta znači Srbija

sasa

pre 5 godina

Rumunija ima principijelan stav odbijanja priznavanja nezavisnosti KiM i daje podršku našoj politici..

Marko

pre 5 godina

Rumunija i Srbija vode mirnu politiku ekonomskog razvoja i vojne neutralnosti.

Luka

pre 5 godina

Rumunija razume probleme sa kojima je suočena Srbija.

Labuda

pre 5 godina

Nastavlja se svakodnevni razvoj nase vojske.Tako to radi pravi ministar.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija