• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

12:42

ĐURIĆ: Onaj ko misli da može sa Srbijom da razgovara sa batinom u ruci, pogrešno nas je procenio!

Politika

ĐURIĆ: Onaj ko misli da može sa Srbijom da razgovara sa batinom u ruci, pogrešno nas je procenio!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić istakao je danas, povodom brojnih incidenata nad srpskim narodnom u južnoj srpskoj pokrajini, da je poslednji trenutak da međunarodna zajednica ispuni svoje obaveze i zaštiti nedužnu nejač od sistematskog nasilja

Ðurić je na konferenciji za novinare naglasio da smo suočeni sa nizom incidenata protiv srpskog naroda, što predstavlja opasno ugrožavanje stabilnosti i opstanak srpske zajednice na KiM.

Samo u maju zabeležen je veliki broj incidenata, naveo je Ðurić prenevši brojne primere sistematskog nasilja nad Srbima.

Ukazao je na krađu stoke porodicama koje žive od stočarstva, kamenovanje medicinskih ustanova u srpskim sredinama, ali i slučaj kamenovanja povratnika koji su u 28.maja u selu Petrič došli da proslave praznik Svete Trojice, ali i poslednji slučaj, od sinoć, gde su Albanci napali Srbe i naneli povrede čak petomesečnoj bebi.

(FOTO) MUČKI NAPAD NA SRPSKU DECU NA KIM! Grupa Albanaca ih tukla na igralištu, umesto da zaštiti napadnute, POLICIJA SRBE ISPRSKALA BIBER SPREJOM!

Kao poslednju informaciju koju je dobio preneo je da je našem reditelju i autoru koji se bavi pitanjem srpskog nasledna na KiM, Borisu Malagurskom, koji je trebalo da prisustvuje projekciji svog filma, uručena zabrana ulaska u pokrajinu.

- Srbija postavlja pitanje međunarodnoj zajednici šta je to što je potrebno da se desi da dođe do organizovane reakcije hiljade predstavnika međunarodnih misija koje imaju jasan mandat, nalog  i misiju da spreče ovakve događaje i kampanju nasilja, koja je očiglendo sistematska, i direktna posledica političke negativne klime koju separatisti stvaraju naspram srpskog stanovništva - kazao je Ðurić.
On je istakao da Beograd zahteva ne samo od Kfora, UNMIK-a i Euleksa već i najuticajnijih evropskih i svetskih država, da učine što je njihova odgovornost a to je da se na KiM osigura mir za sve građane. 

NASTAVLJE SE NASILJE NAD SRBIMA NA KiM: Tokom noći srpskim domaćinima pokrali stoku iz štale!


- Ćutanje u situaciji da imamo dokazanu i nedvosmislenu akciju sa ciljem zastrašivanja je isto što i saučesništvo. Za ovo nasilje nema nikakvog opravdanja -proučio je direktor Kancelarije za KiM.
Ukazao je na činjenicu da izjave najviših zvaničnika u Prišine, koji su prethodnih dana ponavljale, kako se protive postizanju kompromisa i dogovora, koji bi podrazumevao da obe strane zadovolje svoje interese, zajedno s ovim nasiljem, koje nema osudu Prištine i reakcije na terenu, predstavlja ozbiljan korak nazad u procesu normalizacije odnosa.

- Onaj ko misli da sa Srbijom može da razgovara sa batinom u ruci pogrešno procenjuje situaciju na terenu, kao i oni koji misle da će Srbija prihvatiti da se ovakve stvari guraju pod tepih - podvukao je Ðurić.

Marko ĐurićTanjug

Marko Đurić

ZAŠTITIĆEMO TREPČU

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da će Srbija zaštiti Trepču i da radnici nemaju razloga da brinu za egzistenciju.

- Onaj ko dira u Trepču udara na temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiju - rekao je Ðurić na konferenciji za novinare.
On je poručio da će država Srbija, kao što je u prethodnom periodu štitila Trepču, tako reagovati svaki put kada se nađe pred izazovom da se otima srpska imovina na KiM.

Kako je rekao, i prethodni put, Srbija je širokom međunarodnom akcijom sprečila pokušaj otimanja Trepče, kao i ski centar Brezovice.

- Srbija će nastaviti sa trudom i naporom, a radnici Trepče nemaju razloga da brinu za svoju egzistenciju - zaključio je Ðurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 5 godina

Treba im objasniti da batina uvek ima dva kraja.

Bojan

pre 5 godina

Потпуно се слажем са господином Ђурићем! Претерали су, сви редом, странци и Албанци!

Dejan

pre 5 godina

Mnogo je pogresno procenio mi imamo strpljenja ali to strpljenje ima svoje granice!

Nikola

pre 5 godina

Niko ne može da razgovara nasiljem i da nas stalno plaši i napada. Loše su nas procenili.Mnogo loše. Ne predaje se Srbija tako lako.

Nole

pre 5 godina

Upravu je kada pita ste treba da se desi na KIM da bi neko reagovao? Zar uvek neko mora da srada da bi se jake drzave angazovale i sprecile prolivanje krvi i otimanje egzistencijalnih stvari neduznim ljudima!

Zeljka

pre 5 godina

Pa oni su na to navikli. Misle da sve mogu resiti nasilnim ponasanjem!

Andrijana

pre 5 godina

Slazem se sa izjavom Djurica samo sto mislim da je potrebno i sluzbeno da se obrati nadleznima koji su zaduzeni za mir i bezbednost kao i ostalu zastitu Srba na Kosovu.

milica

pre 5 godina

Imamo i mi batinu ali nismo više za rat i sukobe

srki

pre 5 godina

Opasno se varaju moglo bi im se od glavu odlomiti

milica

pre 5 godina

Onaj ko misli da sa Srbijom može da razgovara sa batinom u ruci pogrešno procenjuje situaciju na terenu.

peraciganin

pre 5 godina

Terorizam se nastavlja .Nasilju siptara nema kraja. Da li ce neko vise iz SU da reaguje ili od Srba treba jos neko da izgubi zivot.

paramonte

pre 5 godina

Medjunarodna zajednica vec dugo ne obavlja svoj posao na Kosovu.

paramonte

pre 5 godina

Dokle ce vise da se izivljavaju nad srbima.

kristinad

pre 5 godina

Izgleda, da je to jedini način komunikacije, za koji znaju Albanci.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija