• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/sputnik

31.05.2018

17:18

HARADINAJ POKAZAO PRAVO LICE:  Prekidamo dijalog s Beogradom, JER JE BESMISLEN!

Politika

HARADINAJ POKAZAO PRAVO LICE: Prekidamo dijalog s Beogradom, JER JE BESMISLEN!

Podeli vest

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je tehnički dijalog prekinut jer Priština smatra da je on besmislen ako prva tačka nije energetika. Kako kaže, Beograd i Brisel traže da se najpre razgovara o osnivanju Zajednice/Asocijaciji srpskih opština

Odgovarajući poslanici opozicionog Demokratskog saveza Kosova Hikmeti Bajrami, Haradinaj je rekao da su saglasni da tehnički dijalog nema smisla ako se ne poštuje energetika, preneo je „RTK Lajv“.

- Već smo stigli u ovu fazu, nažalost ne našom voljom. Već neko vreme se ne vodi tehnički dijalog upravo zbog ove situacije. Smatrali smo da je besmisleno sedati za sto kada prva tačka nije energetika. Ne odbijamo druge teme, ali ta treba da bude prva, a srpska strana pomera dnevni red, tako da prva tačka bude Asocijacija. Nažalost, to misle i Evropljani - kazao je Haradinaj u kosovskom parlamentu.

On je dodao i da je Priština imala „ne tako prijatnu komunikaciju sa posrednicima u dijalogu“, ali je dodao da se čeka na dalji razvoj situacije.

Haradinaj je istakao da misli da je skupština u pravu kada kaže da nema smisla baviti se drugim temama pogrešnim redosledom, a ne baviti se ozbiljno pitanjem energetike.

Prema njegovim rečima, vlada je izdvojila milion evra za energetiku, ali to neće večno trajati jer će po njemu ili biti pronađeno rešenje ili će „Kosovo delovati jednostrano na tržištu“.

Inače, druga runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu je prekinuta 16. januara, kada je u Kosovskoj Mitrovici ubijen srpski političar Oliver Ivanović. Treća runda tehničkog dijaloga je bila zakazana za 21. mart, ali ona nije održana jer su predstavnici prištinskog tima u Brisel došli nespremni za razgovor o formiranju ZSO.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je tada da delegacija Srbije odlučno zahteva i od Prištine i od EU osnivanje i donošenje statuta ZSO.

- Samo usvajanjem statuta ZSO Priština bi pokazala da je spremna da se i dalje dogovara. Rezolutno zahtevamo donošenje statuta ZSO u neizmenjenoj formi, na onaj način na koji je to dogovoreno, ne obazirući se na odluke prištinskih sudova i slične interne akte - kazao je tada Đurić.

On je ocenio i da su predstavnici Prištine u Brisel došli nespremni da sprovode dogovoreno u vezi sa formiranjem ZSO, očekujući da im „Srbija dâ sve“.

ŠIPTARI PRESRELI SVEŠTENIKA, MALTRETIRALI GA PRED DECOM, JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU! Iživljavanje nad kosovskim Srbima ne jenjava!

(FOTO) MUČKI NAPAD NA SRPSKU DECU NA KIM! Grupa Albanaca ih tukla na igralištu, umesto da zaštiti napadnute, POLICIJA SRBE ISPRSKALA BIBER SPREJOM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pavle

pre 5 godina

Tebi je mesto un zatvoru a ne za pregovaračkim stolom.

MISA

pre 5 godina

STA PAMETNIJE I OCEKIVATI OD OVOG UBICE HARADINAJA.

Nikolina

pre 5 godina

Ko želi nađe razlog, ko neće nađe izgovor. Ceo dijalog o KiM se svodi na albansko traženje razloga i izgovora da ga prekinu.

mima

pre 5 godina

Siptari su zagrizen kukavicki narod koji se sili samo nad nejakima sramota da niko ne vidi sta Siptari rade.

provincijalka

pre 5 godina

Haradinaj je besmislena figura u pregovorima.

mimika

pre 5 godina

Nisu ni poceli, a vec prekidaju...Krajnje kukavicki...

Bojan

pre 5 godina

Ти си бесмислен Рамуше и место ти је иза решетака а не на слободи.

Andrija

pre 5 godina

Запад да смени овог Рамуша , најбоље ће то урадити ако што пре формира специјални суд за ратне злочине ОВК.

Maja

pre 5 godina

HAradinaj je pokazao svoje pravo lice po ko zna koji put!

Luka

pre 5 godina

Sve sto nije po njgovom je besmisleno. Smisleno je samo sto on kaze i kako on uradi, a svako odstupanje od toga je nenormalno i razlog za prekid dijaloga.

Bojan

pre 5 godina

Tehnički dijalog prekinut jer Priština smatra da je on besmislen ako prva tačka nije energetika a za napade nad srpskim stanovništvom proteklih dana šta reći, ni slova... Beograd potpuno može bez pardona da prekine dijalog a ne Priština.

Pavle

pre 5 godina

Samo što Haradinaj se ne pita ništa. Oni koji su nas bombardovali, nato zločinci, oni ako mu već sutra kažu da istog trena mora da ide na dijalog ići će sa osmehom na licu.Haradinaj je samo obična marioneta u rukama onih koji nam ne žele dobro.

Aleksandar

pre 5 godina

Koliko ste naivni i nedosledni te vas albanci vuku za nos i ucenjuju vas kao da smo mi izvršili zločin nad njima i vadili im organe ( dokaz ne školovano društvo sudija ili korumpirano) jer ne mogu da napišu ni jedan predmet pored toliko dokaza) Jer naše školovanje uravnih službi sastoji se u nepoštovanja USTAVA SRBIJE i traženje rupe u zakona, pored toga ćerupanje sirotinje, od strane sudija i sudskih privatnih izvršitelja i policije koji rade za privatne tajkune a protiv nanoda.

Vlah alija

pre 5 godina

Ma ne vredi pregovart srbi još misle da su u srednjem veku,to što se situacija promenila u 1000 godina ne razumeju isto bi bilo kad bi grci tražili istambul smešno bre

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17