• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

02.06.2018

09:39

RAZOTKRIVENA TAJNA OPERACIJA "ZLATNA SABLJA"! Tači uz pomoć Amerike hoće da upadne na sever KiM!

Politika

RAZOTKRIVENA TAJNA OPERACIJA "ZLATNA SABLJA"! Tači uz pomoć Amerike hoće da upadne na sever KiM!

Podeli vest

Ruski obaveštajci informisali naše službe da Albanci uz podršku sad pripremaju akciju. Bez znanja ostalih iz NATO, obuka u "Film sitiju" i "Pomazatinu"

Bezbednosne snage lažne države Kosovo uz logističku podršku Amerikanaca spremaju u septembru upad na sever Kosova i Metohije, a ova operacija priprema se u tajnosti pod kodnim imenom "Zlatna sablja".

Kako Novosti saznaju, o ovim opasnim namerama vlasti u Prištini, naše službe su informisali ruski obaveštajci, a cilj je da se zaokruži "suverenitet" lažne države na celoj njenoj teritoriji.

RUSI UPOZORAVAJU! NA KOSOVU SLEDI KRVAVO LETO: Krah pregovora Beograda i Prištine vodi u ETNIČKO ČIŠĆENJE NA SEVERU KiM

Prema informacijama ruskih bezbednjaka, obuka pripadnika KBS obavlja se u bazama "Film siti" u Prištini i "Pomazatin" nadomak Kosova Polja, a zanimljivo je da Amerikanci sve drže u strogoj tajnosti i nikakve informacije o ovome nemaju čak ni partnerske države iz kontingenta Kfora i NATO.

Tanjug

Bondstil

Pošto je očigledno da za pregovaračkim stolom, voljom Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, a uz prećutan blagoslov EU, nema nikakvog napretka, Albanci se okreću uhodanoj taktici da nasiljem suspenduju sve dosadašnje dogovore i postignu jedini cilj kojem su od početka posvećeni - nezavisnost tzv. Kosova i uspostavljanje faktičke vlasti na celoj teritoriji.

Kupuju "armbruste" i helikoptere

Bez obzira na moćnog zaštitnika, Albanci, ipak, zebu od moguće reakcije Vojske Srbije. Zato su požurili da nabave 12.000 komada lakog raketnog bacača marke "armbrust". Reč je o oružju namenjenom za uništavanje oklopnih vozila i taj aranžman iz ugla Prištine ima logiku. Jer, procenjuje se da bi u slučaju eskalacije nasilja naše snage ka Administrativnoj liniji krenule tenkovima, pa bi Albanci imali odgovor na tu vrstu manevra. Takođe, Priština pregovara o kupovini pet savremenih helikoptera zasad nepoznatog proizvođača. Obuka pilota već se sprovodi u Turskoj.

Rusi upozoravaju da KBS planira zauzimanje rejona na severu u pravcu administrativne linije prelaza Jarinje i Brnjak, kao i zelenog pojasa oko naseljenih mesta. Prema njihovim saznanjima, Kfor bi pomagao u izviđanju teritorije, a policijske jedinice i Euleks bi bili odgovorni za zauzimanje naseljenih mesta ako dođe do otpora lokanog stanovništva. Osnovna ideja ovog plana je da se proizvede panika i osećaj defetizma kod našeg naroda na severu KiM, jer bi tokom sprovođenja akcije praktično bili odsečeni od centralne Srbije.

Da se privremene institucije u južnoj pokrajini spremaju na crni scenario, u petak je nagovestio i predsednik Srbije:

- Albanci beže od Briselskog sporazuma, a nažalost, sporazuma se ne pridržavaju ni oni pod čijem okriljem je sklopljen. Smisao priče albanskih predstavnika o energetskom sistemu je da uzmu sever pod kontrolu i kako da ga okupiraju.

Tanjug

Film siti

Šef države je istovremeno uputio javnu molbu međunarodnim predstavnicima da dobro slušaju i razumeju poruke Albanaca i spreče njihov eventualni pokušaj upada na sever i dalje napade na srpsko stanovništvo.

- Svet mora da razume da ne može da se dogodi nova "Oluja"!

VUČIĆ O KOSOVSKOM PROBLEMU: Očigledno je da Albance uopšte ne zanima Briselski sporazum!

Vučić je pojasnio da ne postoji nikakav sporazum o energetici, već da se o njemu laže, a da postoji namera da se "uzme naša elektroprenosna mreža":

- Oni misle da zbog pritiska koji postoji od dve ju zapadnih zemalja moramo brže-bolje da damo Gazivode i Valač. Nuđeno im je i zajedničko upravljanje, ali su odbili.

Predsednik je podsetio da se Gazivode nalaze na teritoriji centralne Srbije i delom na teritoriji Zubinog Potoka, i da prištinske vlasti s tim u vezi nikada nisu bili zainteresovane da čuju argumente srpske strane. Kako je rekao, brine ga to što Haradinaj i drugi političari govore da ZSO ne treba da se formira dok se ne završi priča o energetici, jer je uveren da to ne govore sami već da u njihovo ime to govori neko drugi.

RTS printscreen

Vučić je podsetio da se već 20. aprila, kada su u Prištini, navodno otpočeli primenu postignutih dogovora, čulo kako ih to ne zanima:

- Znaju to i njihovi zapadni mentori i zajedno sa njima ih baš briga što nisu ispunili. Priče da su zabrinuti i da obe strane moraju da ispune sporazum, čuvene sintagme koje predstavljaju eufemizam za sopstvenu neodgovornost, više ne mogu da slušam.

Ni Haradinaj, ni Arifi, ni Hodžaj nikada ne govore ništa sami, već kako je naveo Vučić, "neki drugi govore kroz njih i preko njih":

- Zato me brinu incidenti koje nismo imali u tom obimu u poslednjih pet godina. Plašim se da će biti još oštrijih i žešćih napada, a Srbiji su, ne zahvaljujući državi koju danas vodim, već ranijim vladama, prilično uskraćene mogućnosti da na bilo koji način reaguje na KiM.

Predsednik je podsetio na matricu koja postoji još od 2003, kada je na snazi bila priča "standardi pre statusa", a, kako je zaključio, standarda nije bilo ni tada kao ni danas. On je rekao i da su okidač za davanje nekakve nezavisnosti bili nemiri i neredi 2004. kada Albanci preuzimaju stvar u svoje ruke, i to uvek uz direktnu podršku pojedinih zapadnih zemalja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Đubrad Američka,na svetoj Srbiji,zemlji natopljenoj krvlju Kosovskih junaka,Lazarovih. Ovde ste došli da betonirate baze,uranijumskim bombama. Oteto je prokleto i Šiptarima i Slugama njihovim. Amerikanci su Šiptarske=satanine sluge.

ivan

pre 5 godina

Ako je istina da to planiraju sprovesce sa manjim ili vecim problemima ali jedno je sigurno planirano bice i sprovedeno naravno uz kuknjavu nasih politicara ustaljenih fraza koje su vec vidjene to je to...bedno je i zabrinjavajuce ako su ovo naznake i informacije hvala informeru sta bi moglo da se desi neadekvatan odgovor kao i reakcija drzave Srbije.

Miki

pre 5 godina

Nas Predsednik, u tom slucaju, mora zatraziti pomoc od Rusa jer i Albancima pomaze sad !

Dejan

pre 5 godina

Samo sila nad Albancima u Presevu i Bujanovcu, sve raseliti u slucaju eskalacije na Severu Kosova

Ivan

pre 5 godina

Kralju, mislim da je krajnje vreme za pravu rusku bazu na severu KiM. Eto ako mozemo amerima da damo bazu mozemo i Rusima i to nazovimo vojna neutralnost i ravnopravost. I istok i zapad. Sve dok to ne uradimo lesinari se nece smiriti.

Dida

pre 5 godina

Hahahaha cuvaj te se tacija dosao je u posjed kacavandine I Irinejove svete vodice Sam sebe prsce polampirio se od silne svete vodice sve ce da vas pokoka

Mile

pre 5 godina

Pa ti prijatelju ako imas m.da onda spremi Vojsku i policiju i nemoj vise da pricas u prazno vec kad oni krenu da krenemo i mi. I pusti me samo one price da cemo mi sve lepo mirnim putem. E necemo. Mora se jednom za uvek ovo resiti. Ili oni ili mi. U protivnom eto njih stvarno kod Nisa.

sasa

pre 5 godina

lazu rusi srbin je komandir u bosni kazu kad su turcima ruke krvave poturicama su i laktovi pa razmislite

Sibke

pre 5 godina

Nasa vojska ima 7000-9000 vojnika pod oruzijem,mi cemo s nekim ratovati...

Dragojlo

pre 5 godina

Kako to da pukovnik Ducic to ne zna ili ne sme da zna????

Petar Golemi

pre 5 godina

a kada dodju i kada ih poceramo preko Prokletija ka Jonskom moru........Samo da ne bude kao kod Vukovara..Umesto da su nasi panciri nagazili ka zagrebiji , mi sko se skocentrisali na osvajanje Vukovara.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija