• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2018

12:50

KANCELARIJA ZA KIM: Zastrašivanje i provociranje kosovskih Srba se otrglo kontroli!

Politika

KANCELARIJA ZA KIM: Zastrašivanje i provociranje kosovskih Srba se otrglo kontroli!

Podeli vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da novi napadi na srpsku imovinu koji su se dogodili u Kosovskom Pomoravlju, predstavljaju "pojačana nastojanja da se Srbi zastraše i isprovociraju kako bi se situacija otrgla kontroli i dobio alibi za širu akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji"

U saopštenju Kancelarija navodi da je talas napada na Srbe i njihovu imovinu nastavljen sinoć pravom poharom u Klokotu, u Kosovskom Pomoravlju, gde su ukradeni krava i automobil "fijat punto", a trećoj porodici lopovi su pokušali da odvedu bika.

ŠIPTARSKI ZULUM NE PRESTAJE: Posle stoke, kradu i automobile, OPLJAČKANI SRBI U VITINI!

- Činjenica da je ovo samo poslednji u nizu incidenata koji se u poslednjih mesec dana događaju gotovo svakodnevno izaziva dodatnu zabrinutost i opravdanu sumnju da nije reč samo o deliktima iz koristoljublja, već da je reč o nečemu mnogo zlonamernijem i opasnijem - ocenjuje se u saopštenju Kancelarije za KIM.
Ukoliko političke i bezbednosne strukture u Prištini ne stoje iza ovih provokacija, očekujemo da nadležni organi odlučnom akcijom utvrde ko je odgovoran i da počinioce privedu pravdi kako bi se ekstremistima uputila jasna poruka da je ugrožavanje stabilnosti i mira nedopustivo, navodi se u saopštenju.

NOVA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Sprečili srpsku decu iz Raniluga da odu na ekskurziju!

- Najoštrije osuđujemo sve pokušaje destabilizacije situacije na Kosovu i Metohiji i naglašavamo da svako nastojanje da se rešavanje problema sa terena politike i diplomatije zameni nasiljem kao sredstvom za ostvarivanje ciljeva ne može nikome doneti dobro - ističe se u saopštenju Kancelarije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cica

pre 5 godina

Iz dana u dan je situacija sve gora. Naravno, Amerika koja stoji iza svega to dozvoljava, a na ruku im idu i sve zastrasene zemlje koje ne smeju da iznesu svoj stav.

mala

pre 5 godina

Takvo ponasanje je od samog pocetka, nasi Srbi nemaju mira na KIM.

pavle

pre 5 godina

Život Srba na Kosovu je težak, ali oni su hrabri i neodustaju

Nebojsa

pre 5 godina

Neverovatno je koliku zastitu i kolike povlastice imaju Albanci na KiM. Pocinjem da mislim kako ce Evropa uvek zmureti kada bi trebali da ostro sankcionisu i kazne Albance.

Sanja

pre 5 godina

Srbi na KiM znaju da Vlada i predsednik rade sve da bi ih zastitili!

Jelena

pre 5 godina

Moramo reagovati kod medjunarodnih zajednica da bi sto vise zastitili Srbe! Nasa vlada cini sve da im pomogne, ali moramo imati pomoc i sa strane!

Aleksandar Minic

pre 5 godina

To je opasna namera i ustaljeno ponasanje albanaca moze dovesti do velikih nevolja na obe strane

Maki

pre 5 godina

Dok zlocinci Taci ,Haradinaj i ostali tvrde da su Srbi bezbedni ,u praksi se desava sve suprotno,prema Srbima se ispoljava netrpeljivost i daje im se na znanje da su nepozeljni! Albanci postaju sve nervozniji ,a napadi i provokacije sve ucestalije!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija