• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2018

13:04

SRPSKA LISTA: Reč je o smišljenim napadima na Srbe sa Kim, uz poruku NISTE POŽELJNI!

Politika

SRPSKA LISTA: Reč je o smišljenim napadima na Srbe sa Kim, uz poruku NISTE POŽELJNI!

Podeli vest

Nakon 16 etnički motivisanih napada nad Srbima i njihovom imovinom prošlog meseca, sinoć su u opštini Klokot izvršene dve i pokušana jedna krađa, saopštila je Srpska lista i najavila da će o svim napadima upoznati predstavnike zemalja Kvinte

Srpska lista, kako se navodi u saopštenju, smatra da je reč o smišljenim provokacijama i napadima na Srbe i njihovu imovinu. 

Ono što zabrinjava je to što, ako se analitički sagledaju ove kriminalne radnje čije su žrtve Srbi, dolazi se do zaključka da ovo nisu napadi koji za cilj imaju protivpravno sticanje imovinske koristi, već slanje političke poruke da Srbi nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, navode u Srpskoj listi i dodaju da želja Srba da u miru žive na svojim ognjištima očito nije u skladu sa planovima nekih krugova u Prištini. 

KANCELARIJA ZA KIM: Zastrašivanje i provociranje kosovskih Srba se otrglo kontroli!

Srpska lista zahteva da se odgovorni najhitnije pronađu i kazne, umesto što ostaju nepoznati ili se posle protkolarnog uzimanja izjave puštaju na slobodu. 

O ovim napadima poslanici Srpske liste će početkom nedelje upoznati i predstavnike zemalja Kvinte na Kosovu i Metohiji i zatražiti od međunarodnih snaga da stave u funkciju kapacitete svojih misija i osiguraju bezbednost Srba na KiM, što im je jedan od primarnih zadataka. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Luka

pre 5 godina

Ne mozemo mi u svojoj zemlji biti nepozeljni. Ovo su posledice lose politike prethodnika sadasnje vlasti koji su pogubili konce i nestali, nazalost verovatno je kasno za ispravljanje krivih Drina, ali bar normalan zivot tim ljudima mora da bude moguc.

aca

pre 5 godina

Dok sa jedne strane Abanci i njihovi lideri pregovaraju o miru i saradnji,sa druge strane nastavljaju se napadi na Srbe i srbsku imovinu od strane tih istih Albanaca!Pred očima celog sveta događa se etničko čišćenje ,koje na žalost niko od međunarodne zajednice,ništa ozbiljnije ne preduzima?

mala

pre 5 godina

Nasi Srbi znaju da tamo nisu pozeljni ali njima je tamo dom.

sasko

pre 5 godina

Albanci su jasno stavili do znanja da ne zele pregovore i da ne zele Srbe na KiM !

ivana

pre 5 godina

Bezuspesnim pokusajima zastrasivanja Srba na KiM,Albanci su pokazali slabost i da im je to jedini preostali nacin pre nego sto skroz napuste KiM!

janko

pre 5 godina

Ovako bezuspesni pokusaji zastrasivanja Srba na KiM ,Albanci su samo pokazali poslednji trzaj i nemoc da bilo sta drugo mogu !

Beki

pre 5 godina

Provokacije se nastavljaju, zastrasivanje je i dalje u toku. Kakvu to Pristina salje poruku EU da je tu da zastiti Srbe? Mozemo samo da zamislimo kako bi se ponasali da nema Eleksa na KiM.

Maki

pre 5 godina

Ovim zastrašivanjem Priština želi da stigne do viseg cilja i gotove nezavisnosti južne srpske pokrajine, treba sprečiti širenje talasa nasilja i vandalizma nad Srbima i njihovom imovinom.

Nada

pre 5 godina

Bez obzira na sve pokušaje zastrašivanja, Srbi sa Kosova i Metohije otići neće!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija