• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Embargo.rs

03.06.2018

16:46

(FOTO) EMBARGO: Nebojša, zbog ovoga ćeš završiti u zatvoru!

Politika

(FOTO) EMBARGO: Nebojša, zbog ovoga ćeš završiti u zatvoru!

Podeli vest

Dragan Ninković, direktor JKP “Stari grad” gardonačelniku Nebojši Zelenoviću je “ sve skresao u četiri oka, u lice”, a povodom njegovog zaključka da se “povodom izbora 2016.” seoskim domaćinstvima na teritoriji opštine Šabac ne ispostavljaju računi za odvoz smeća, piše portal Embargo.rs

Prema rečima sagovornika antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo, direktor Ninković nije hteo da popusti, da odustane i nefakturiše račune za odvoz smeća, što je samo još više ražestilo gradonačelnika, mada je pred njim vešto sakrivao gnev i ljutnju. Kiselo se smeškao i kad mu je, na kraju, ni malo prijatnog razgovora “Nine” rekao sledeće:

Embargo.rs

- Moraš da znaš da je i podstrekivanje na krivično delo, takođe krivično delo i da se i za to odgovara!

Embargo.rs

I nije direktor JKP Ninković popuštao. Trpeo je pritiske sa svih strana, pa i iz svoje stranke SPO! Doduše, odoleo je samo delimično. Nije odustao od fakturisanja za odvoženje smeća, ali umesto žiteljima seoskih područja, fakture su otišle na Grad, da budu plaćene iz gradskog budžeta!? Nije to hteo Zelenović, ali je to bilo iznuđeno kompromisno rešenje, navodi Embargo.

Embargo.rs

Kako piše ovaj portal, posle zvaničnog pisma koje je poslao Gradskom Veću i potom razgovora u četiri oka, shvatio je da gardonačelnik neće popustiti. Verovatno blizina izbora su bili više nego jak razlog za ovakav potez Zelenovića!? Mnogo jači od bilo kakvog krivičnog progona? Ili je bio toliko siguran “da će ga savetnik sačuvati”, baš kao što ga je izgleda i uvalio u ovu nevolju, zbog koje je i dobio Krivičnu prijavu…

Embargo.rs

U vremenu tadašnjih velikih tenzija ( prva polovina 2016.), Ninković je čuo, da je “Zelenovićev savetnik Dušan Petrović bio isključiv sa odlukom da se neposlušni direktor smeni”, navodi portal Embargo.rs.

U međuvremenu Dragan Ninković je pobedio na gradskim izborima SPO u Šapcu. Nije ni sanjao da će gradonačelnik baš to navesti kao razlog smene. Pri tome, nije vodio računa, bar o moralnom kodeksu kada je kao gradonačelnik prihvatio da bude predsednik stranke Zajedno za Srbiju, dok je dotadašnji lider stranke, Dušan Petrović postao njegov lični savetnik sa kancelarijom u zgradi Arhiva, pored njegove, piše Embargo.

Embargo.rs

Ovaj portal navodi da se početkom novembra to se i obistinilo. Naknadno je za Sednicu ubačena dopunska tačka dnevnog reda, smena direktora JKP “Stari grad”!

- Teško je bilo slušati, kako je lično smenu obrazlagao gradonačelnik Nebojša Zelenović, lijući “krokodilske suze nad sudbinom Nineta”, govoreći, da eto, ne može da bude direktor neko ko je predsednik Gradskog odbora stranke u vlasti (SPO) – objašnjava sagovornik Embarga kompletnu gradonačelnikovu farsu, nameštaljku sa elementima “produženog krivičnog dela”. 

Iako je bio na sednici, nije dozvoljeno Ninkoviću da išta kaže u svoju odbranu. Nisu mu dali reč, piše ovaj portal.

Embargo.rs

Kako se dalje navodi na portalu Embargo.rs, i sve ono što se potom dešavalo “ smrdelo je istom farsom”! Iako je po Zakonu imao rok od 20 dana da odgovori Ninković je sklonjen za dva dana! Gradonačelniku i savetniku se baš mnogo žurilo, pa su time samo dodatno upali u nove nevolje?! Samo dan ili dva, posle Sednice Skupštine grada, “izmislili su “ da je održana i sednica Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, odnosno razrešenje Dragana Ninkovića!? A, nije?! Na najgrublji način su prekršili zakonsku procedure, jer se osnovano sumnja da niti je sednica održana, niti su bili prisutni njeni članovi… Potpisi su sakupljani naknadno… Onako usput!? Neke su “ucenili”, a neki ih nikada nisu ni dali, pa je i ova afera tema jedne sasvim druge Krivične prijave koja je podneta protiv dr Zorana Markovića, predsednika Komisije Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu, 28.11.2016.godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija