• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2018

12:14

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA ORICIOM o učešću OEBS-a u izradi medijske strategije!

Politika

(FOTO) VUČIĆ RAZGOVARAO SA ORICIOM o učešću OEBS-a u izradi medijske strategije!

Podeli vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem o većem učešću misije u reformskim procesima u Srbiji i nastavku saradnje u oblasti medija i slobode izražavanja

Vučić je pozdravio spremnost Misije OEBS da učestvuje u izradi medijske strategije i naglasio da je važno sarađivati sa Misijom OEBS čija su iskustva dragocena za unapređenje reformskih procesa u Srbiji. 

Tanjug


- Važno je da radimo u skladu sa primerima iz evropskih demokratija kako bi stvorili drugačiju atmosferu u društvu. Medijska strategija je od ključne važnosti, jer bi taj dokument trebalo da osigura pluralizam medija u Srbiji -

 istakao je predsednik Vučić.

Tanjug

On je zahvalio Misiji OEBS na pružanju saveta prilikom izrade i tokom primene zakona, kao i u podržavanju demokratskih institucija, podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou i pružanju podrške civilnom sektoru.

Tanjug

Ambasador Oricio je istakao da Misija OEBS, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi da deli svoje iskustvo i znanje sa srpskim institucijama, kao i da upotrebi najbolju praksu iz drugih evropskih zemalja, kada je u pitanju izrada medijske strategije i primena medijskih zakona.

Tanjug

On je naglasio da će Misija OEBS pomoći da radna grupa za medijsku strategiju dođe do dobrog proizvoda i izrazio spremnost Misije da učestvuje u organizaciji inkluzivnih javnih rasprava, jer će više konsultacija o Medijskoj strategiji doneti i veću legitimnost tom dokumentu, koji ima ključni značaj za budućnost medijskog sektora u Srbiji.

Tanjug

On je istakao da Misija OEBS u Srbiji pomaže i u procesu digitalizacije, kao i obuke pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde za komunikaciju sa medijima, navodi se u saopšetnju Pre službe predsednika Republike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
misa

pre 5 godina

Važno je da radimo u skladu sa primerima iz evropskih demokratija

Ivan

pre 5 godina

Dokaz da je Srbija otvorena država za dijalog sa svim međunarodnim organizacijama.

Koao

pre 5 godina

Priblizavamo se EU pa zato i mediji treba da napredaju!

Una

pre 5 godina

Bice uspesno reseno i reforme oko medija kao sto su vise nego uspesno reseni i ekonomski problemi.

Dragan

pre 5 godina

Saradnja sa misiom OEBS-a je vazna za unapredjenje reformskih procesa u Srbiji.

milena

pre 5 godina

Srbija je primer demokratije i slobode medija.Nema vise medijskog mraka i diktature kakav je bio u vreme vlasti DS i njenih satelita!

kornjacarade

pre 5 godina

MISIJA OEBSA SA SVOJIM ISKUSTVOM MOŽE POMOĆI SRBIJI U CILJU POBOLJŠANJA KOMUNIKACIJE U MEDIJIMA

MISA

pre 5 godina

SRBIJA JE UVEK ZA DOBAR DIJALOG I ZATO JE POSTOVANA U SVETU.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija