• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

04.06.2018

18:08

 ĐILAS OPET GAZDA DS! "Žuti" za novog lidera izabrali tajkunovog potrčka!

Politika

ĐILAS OPET GAZDA DS! "Žuti" za novog lidera izabrali tajkunovog potrčka!

Podeli vest

Zoran Lutovac pobedio na stranačkim izborima i odmah požurio da proslavi sa svojim šefom. Đilas i ne krije da je preko Lutovca preuzeo stranku

Tajkun i propali kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas ponovo je, posle četiri godine, postao gazda Demokratske stranke.

Zoran Lutovac, glavni Đilasov favorit, pobedio je proteklog vikenda na unutarstranačkim izborima i tako na mestu predsednika zamenio Dragana Šutanovca. Lutovac je, odmah posle izbora, požurio da svoj najveći politički uspeh proslavi sa svojim šefom Đilasom (vidite sliku). Da tajkun zaista stoji iza Lutovca, svedoče javna čestitanja i međusobni komplimenti, ali i momentalan poziv Lutovcu da se DS pridruži Savezu za Srbiju.

Treba mu infrastruktura

"Čestitam Zoranu Lutovcu i Demokratskoj stranci! Čekamo vas u Savezu za Srbiju", napisao je Đilas na Tviteru čim su objavljeni rezultati glasanja. Ovu poruku odmah je retvitovala nova potpredsednica DS Aleksandra Jerkov. Đilas više, dakle, i ne pokušava da sakrije da je preko Lutovca preuzeo kontrolu nad DS.

mojugao

Bojan Pajtić

bivši lider DS

Mislite dobro je - botovi ne napadaju rukovodstvo DS. Grešite. Znači da su izabrali (za nas lošu) taktiku ignorisanja i guranja u anonimnost.

Postojanje pakta Đilasa i Lutovca potvrđuje i Đorđe Vukadinović, politički analitičar i bliski saradnik lidera Narodne stranke, Đilasovog koalicionog partnera Vuka Jeremića.

- Iskreno, mnogo manje me je iznenadila Lutovčeva i Đilasova pobeda (to je bilo očekivano posle martovske beogradske katastrofe demokrata) nego to što je Kena propao. Sad ponovo imaju neku šansu, ali biće to dug i težak oporavak... - rekao je Vukadinović.

da se ja pitam

GORAN JEŠIĆ

FUNKCIONER DS
Veću sramotu od ove video nisam, a sada nema izgovora da stvari čuvamo u kući, pošto su magarci to upropastili.

Iako Demokratska stranka nije više jaka partija kakva je nekad bila, ima dobru organizaciju, a Đilasu je u ovom trenutku preko potrebna partijska infrastruktura. Koliko je Lutovac Đilasov čovek, videćemo u bliskoj budućnosti. Ukoliko demokrate žele da politički opstanu, Lutovac mora stranku maksimalno da podigne na noge. Međutim, to će uspeti jedino ako se ne utopi u Đilasov savez - podvlači Anđelković.

Okuplja političare

Analitičar i sociolog Vladimir Vuletić, na drugoj strani, smatra da Đilas ne želi da preotme stranku, već samo hoće da održavaju dobre političke odnose.
- Svi se oni znaju jako dugo iz Demokratske stranke. Ista stvar bi bila da je bilo ko drugi pobedio. Đilas želi da napravi novi pokret ili organizaciju i nesumnjivo da želi oko sebe da koncentriše što više drugih aktera. Međutim, demokrate bi trebalo da imaju svoju nezavisnu politiku. Biće zanimljivo videti kako će se odvijati stvari u budućnosti - zaključuje Vuletić.

ĐILASE, ZNAŠ LI GDE JE MRAMORAK? E to je mesto čiji su meštani pokazali DA NE POSTOJIŠ!

Činjenice

* Đilas je nakon sednice Glavnog odbora DS 8. septembra 2012. godine ušao u trku za predsednika stranke
* Na 15. vanrednoj sednici Skupštine DS, koja je održana 25. novembra 2012, izabran je za predsednika partije
* Na 18. vanrednoj sednici Skupštine DS, koja je održana 31. maja 2014. godine, ušao je u trku za reizbor i izgubio od protivkandidata, tadašnjeg zamenika Bojana Pajtića
* Đilas je 29. juna 2016. godine napustio Demokratsku stranku




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija