• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

04.06.2018

20:40

LIDER SRPSKE RADIKALNE STRANKE PREDLAŽE! Šešelj: Legiji ponuditi nagodbu i pomilovanje!

Politika

LIDER SRPSKE RADIKALNE STRANKE PREDLAŽE! Šešelj: Legiji ponuditi nagodbu i pomilovanje!

Podeli vest

Miloradu Ulemeku Legiji i Zvezdanu Jovanoviću je na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića sve namešteno. Ulemeku treba ponuditi nagodbu i, ako pristane da otkrije sve što zna o krupnim ubistvima, pomilovanje

Lider SRS Vojislav Šešelj traži od nadležnih državnih organa da naprave nagodbu sa Miloradom Ulemekom Legijom, bivšim komandantom JSO osuđenim na 40 godine zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića!

Šešelj, koji je protekle sedmice posetio Legiju i Zvezdana Jovanovića u požarevačkoj 'Zabeli' i dobio od njih punomoćje da ih zastupa i izdejstvuje reviziju suđenja, kaže za Informer da je njima dvojici sve na

Mnogo zna

"Legija treba da kaže sve što zna o Đinđićevom ubistvu, ali i o drugim velikim političkim ubistvima"

Vojislav Šešelj, lider SRS

mešteno. On poručuje i da Ulemeku treba oprostiti deo kazne ukoliko pristane da otkrije sve o atentatu na Đinđića, ali i da rasvetli druge najkrupnije zločine.

Poseban zakon

Šef radikala tvrdi da je prikupio mnogo argumenata i dokaza o nameštenom suđenju Legiji i Zvezdanu.

- Sledeći potez jeste da podnesemo zahtev za reviziju postupaka. Sakupili smo dosta argumenata i javnost treba da upoznamo sa njima. Kod Zvezdana je najjači argument to da su mu iznudili potpis na izdiktiranom priznanju. Što se tiče Legije, postoji ogroman broj pojedinosti o kojima ćemo upoznati javnost. Njemu treba ponuditi nagodbu.

Činjenice

Milorad Ulemek* Osuđen kao organizator Đinđićevog ubistva
* Na izdržavanju je maksimalne kazne od 40 godina
* Dobrovoljno se predao u maju 2005, posle više od dve godine skrivanja

Zvezdan Jovanović

* Okrivljen kao neposredni ubica
* Takođe služi kaznu od 40 godina
* Uhapšen 25. marta 2003. godine tokom policijske akcije "Sablja"

Legija bi trebalo da kaže sve što zna o Đinđićevom ubistvu, da pomogne da se rasvetle sve okolnosti tog, ali i drugih velikih zločina. Zauzvrat, treba da dobije pomilovanje od države i da bude pušten na slobodu pre isteka kazne - ističe Šešelj.

Naš sagovornik dodaje i da Ulemek zna mnogo toga o ubistvima Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, kao i atentatima na Vuka Draškovića u Budvi i ubistvu funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali.

- Legija

mojugao

BRANISLAV TAPUŠKOVIĆ ADVOKAT

Šešelj mora prvo da prebrodi proceduralni momenat. Profesori pravnog fakulteta mogu da deluju kao branioci, ali i to je problem.

zna mnogo važnih stvari. Mislim da sve treba da se ispita, svaka njegova reč... Država treba da donese poseban zakon koji bi Legiji omogućio da bude pušten pre isteka pune kazne, ali samo u slučaju da potpuno sarađuje. Ulemek može biti veoma velika pomoć državi, a ne može da slaže jer nadležni već dosta znaju- podvlači Šešelj.

Debeli dokazi

Upitan da prokomentariše ove navode, advokat Svetozar Vujačić kaže da je Šešeljev predlog vrlo teško izvodljiv.

- Ponavljanje suđenja ovoj dvojici moguće je ukoliko se pojave nove okolnosti i činjenice koje osnovano ukazuju na to da bi sudije, da su znale za njih, donele drugačiju odluku. I ovo važi bez obzira na to koliko je vremena proteklo od presude. Ako bi se ovo desilo, bio bi nadležan Viši sud. Zahtev za ponavljanje suđenja mora biti potkrepljen debelim dokazima, a ne samo rekla-kazala informacijama. Sve zavisi od kvaliteta tih dokaza koje Šešelj, navodno, ima - zaključuje Vujačić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija