• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.06.2018

11:14

ÐURIĆ U MOSKVI sa stranim delegacijama o problemima Srba na KiM!

Politika

ÐURIĆ U MOSKVI sa stranim delegacijama o problemima Srba na KiM!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić učestvuje u Moskvi na međunarodnom forumu "Razvoj parlamentarizma", što će, kako je rekao, biti prilika da sa velikim brojem stranih delegacija razgovara o problemima srpskog naroda u pokrajini

Ðurić je za "Politiku" izjavio da će o ugroženoj bezbednosti Srba na KiM svakako razgovarati i sa predstavnicima zemlje domaćina, jer sa Ruskom Federacijom imamo stalan dijalog.

- Od njih dobijamo istrajnu, prijateljsku i u diplomatskom pogledu snažnu i značajnu podršku po pitanju zaštite naših interesa, i u međunarodnim organizacijama, a i šire - naveo je Ðurić.

Osvrćući se na najnoviju seriju napada na Srbe i njihovu imovinu na KiM, Ðurić je objasnio da nikada takvi učestali i masovni napadi nisu postojali a da za tako nešto nije bilo ili političke podrške, ili pozadine, ili barem prećutne saglasnosti vođa političkog establišmenta Albanaca u pokrajini.

- Tako je i danas, jer odsustvo reakcija albanskog vođstva na masovne napade na Srbe na KiM zapravo predstavlja prećutnu saglasnost i dodatni pritisak, verovatno motivisan činjenicom da srpski narod na KiM odbija da prihvati trajno nametanje otuđenja ovog dela naše teritorije - rekao je Ðurić.

I ćutanje dela međunarodne zajednice, kako je upozorio, svakako ne ohrabruje Srbe na KiM i ne doprinosi njihovom osećanju bezbednosti.

Ta pasivnost, primetio je, postoji i kada je reč o primeni Briselskog sporazuma, odnosno njegovog dela koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština, jer jer nisu preduzete adekvatne mere da ono što je dogovoreno bude i sprovedeno, čime se potkopava i autoritet onih koji vode pregovore.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17