• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

05.06.2018

19:33

PRAVI IZBOR! EVO ZAŠTO ĆE DOKTOR RADOJIČIĆ BITI NA ČELU BEOGRADA! Vučić i naprednjaci bez dileme, ON JE NAJBOLJI!

Politika

PRAVI IZBOR! EVO ZAŠTO ĆE DOKTOR RADOJIČIĆ BITI NA ČELU BEOGRADA! Vučić i naprednjaci bez dileme, ON JE NAJBOLJI!

Podeli vest

Beogradski odbor SNS predložio dr Zorana Radojičića, direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, za novog gradonačelnika. Ova odluka naišla na opšte odobravanje

Doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i profesor na Medicinskom fakultetu, biće novi gradonačelnik Beograda!

Gradski odbor Srpske napredne stranke juče je i zvanično predložio Radojičića za ovu funkciju. Njegov zamenik trebalo bi da bude aktuelni gradski menadžer Goran Vesić. Izbor Radojičića za gradonačelnika biće potvrđen na sednici gradske Skupštine u subotu 9. juna.
Jednoglasna odluka

Prema rečima naših sagovornika iz vrha SNS, na sednici Gradskog odbora nije bilo protivljenja ovoj odluci.

mojugao

 MIŠEL ZUBENICA ANALITIČAR

Ovaj izbor jeste iznenađenje, pošto se do sada u SNS pregovaralo između Irene Vujović i Gorana Vesića. Radojičić je izabran kao najbolje rešenje unutar stranke, ali i zbog glasača, jer je bio nosilac liste SNS.

- Odluka je doneta bez ikakvih problema. Radojičić je bio nosilac liste, obećao je tokom kampanje grada konkretne projekte građanima i sada mu je pružena prilika da ih i ostvari. Nije nam bila namera da na bilo koji način obmanemo građane i predložimo nekog drugog. Odlučeno je da Beogradu treba novo lice, koje prati vrlo uspešna karijera i veliko znanje - objašnjava Informerov izvor.

MALI O SVOM NASLEDNIKU: Novi izazovi, Radojičić će se odlično snaći

Sam Zoran Radojičić kaže da mu je ukazana velika čast i da se zahvaljuje na velikom poverenju.
- Jasno mi je da imam težak i odgovoran zadatak, ali se radujem tom zadatku - ističe Radojičić, dok je predsednik Gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović kazao da je Radojičić jednoglasno podržan.
- To je čovek koji ima veliko poverenje građana i koji se iskazao kao veoma dobar menadžer zdravstvene ustanove. Radojičić će imati dobar tim ljudi, koji će neumorno raditi na izvršenju svih zadataka - naglašava Stefanović.

Biće teško, ali se radujem Jasno mi je da imam težak i odgovoran zadatak, ali mu se radujem
Zoran Radojičić

Politikolog Jelena Vukoičić, na drugoj strani, smatra da izbor doktora Radojičića za gradonačelnika nije iznenađenje.
- Radojičićeva uloga na izborima na neki način je i ukazivala na to da upravo on ima najveću šansu da u naredne četiri godine bude prvi čovek prestonice. Ovo je odličan izbor. Doktor Radojičić je vrhunski profesionalac, dokazan u svom poslu. On je čovek bez ijedne mrlje u dosadašnjem životu i karijeri, a upravo takve ličnosti treba da se nalaze na liderskim pozicijama u našem društvu - ističe Vukoičićeva.

Nema politizacije

Analitičar Dejan Vuk Stanković takođe kaže da je izbor Radojičića za gradonačelnika dobar politički potez.
- Radojičić je stručan čovek, bez mrlje u karijeri i prvi na pobedničkoj listi SNS. Njegova pojava smanjiće ogromnu politizaciju mesta gradonačelnika i relaksirati političke napetosti iz prethodnog perioda. Nije toliko bitno da li je ovo iznenađenje ili nije, važno je da je dobro rešenje... - zaključuje Stanković.

(VIDEO) VESIĆ NA PINKU: Predlog da Radojičić bude gradonačelnik potvrda ODGOVORNE POLITIKE SNS!

Činjenice o Zoranu Radojičiću

* Specijalista je dečje hirurgije i urologije i jedan je od najvećih stručnjaka za tu oblast u celom svetu
* Osim što je direktor na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, predaje na Medicinskom fakultetu
* Osnovne studije na ovom fakultetu završio je 1989. godine, a u Tiršovoj radi od 1991. godine
* Magistrirao je sedam godina kasnije, da bi 2006. odbranio i doktorat
* Član je Evropskog udruženja za pedijatrijsku urologiju (ESPU), Evropskog udruženja dečje hirurgije (EUPSA), Nadzornog odbora budžetskog fonda za lečenje u inostranstvu, koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju
* Godine 2016. uvršten je u Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije, objavio je veliki broj radova
* Rođen je 24. oktobra 1963. u Lazarevcu. Oženjen je Tijanom, ima sinove Ivana i Ognjena




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20