• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.I.

05.06.2018

19:02

POTVRĐENO! ĐILAS PLAĆA NUNS:  Medija centar uzeo pare od tajkuna, POZAJMIO IM 6 MILIONA!

Politika

POTVRĐENO! ĐILAS PLAĆA NUNS: Medija centar uzeo pare od tajkuna, POZAJMIO IM 6 MILIONA!

Podeli vest

Kako je zvanično potvrđeno, Medija centar NUNS-a uzeo je prošle godine "pozajmicu" u iznosu od šest miliona dinara od firme "Multikom grup", čiji je suvlasnik Dragan Đilas

Ugovor o pozajmici potpisali su 11. maja 2017. direktor Medija centra Branko Gligorić i direktor "Multikoma" Dragan Đilas. Pozajmica je isplaćena u tri rate (maj, jun i jul 2017), a Medija centar treba da je vrati do 10. jula 2020, bez kamate ili bilo kakvih drugih obaveza.

Slučajno ili ne, tek ovaj ugovor je sklopljen neposredno pre nego što je Vukašina Obradovića na mestu predsednika NUNS nasledio Slaviša Lekić. Lekić kaže da je do saradnje došlo zato što je Medija centar godinama u finansijskim problemima.

čekajtebre!

VUKAŠIN OBRADOVIĆ
BIVŠI ŠEF NUNS

Bilo je razgovora da se traži rešenje u nekom partnerstvu ili pronalaženju nekoga ko će uložiti u Medija centar, ali mi imena niko nije konkretno spomenuo.

- Razgovarao sam sa Gligorićem (Brankom, direktorom Medija centra, prim. aut.) i pitao sam da li je izvodljivo da se nađe manjinski partner, a da mi utičemo na programsku koncepciju. Ne sećam se da li je bio kraj aprila ili početak maja, zvao me je Gligorić na kafu i rekao: Sredio sam za Medija centar. Pitam ga: Je l' dokapitalizaciju?, kaže: Ne, pozajmicu - objašnjava Lekić u izjavi za portal "Cenzolovka", dodajući da on i NUNS nisu učestvovali u dogovoru sa Đilasom jer se ne mešaju u poslovnu politiku Medija centra (?!?)
- Nije tražen nikakav ustupak, niti smo spremni na to. Ne prema Đilasu, nego prema bilo kome. Nisam video ugovor, verujem direktoru. Pitao sam: Je l' na račun?, rekao mi je: Na račun. Pitao sam: Je l' s ugovorom?, kaže: S ugovorom o beskamatnoj pozajmici na tri godine. Dalju debatu nisam vodio - podvlači Lekić.

ĐILAS OPET GAZDA DS! "Žuti" za novog lidera izabrali tajkunovog potrčka!

Plaćenik
Tajkun Dragan Đilas daje milione NUNS na čijem čelu je Slaviša Lekić!

Branko Gligorić, direktor Medija centra, tvrdi da je "Multikom" bio samo jedna od mnogih firmi sa kojima je kontaktirao.
- Poslao sam prvo mejl, pa sam se čuo sa Đilasom. Sa njim se znam dugo, još dok je bio student - ističe Gligorić, dodajući da je o svemu obavestio tadašnjeg šefa NUNS Vukašina Obradovića.
Komentarišući ove navode, medijski analitičar Saša Borojević kaže da treba proveriti da li je oštećen državni budžet jer je izbegnuto plaćanje poreza na šest miliona dinara.
- Simpatično je i to da za novac koji je pozajmljen nije zaračunata kamatna stopa na tako dug period od tri godine. Ostaje pitanje da li se nekakva kamata ipak isplaćuje u naturi, odnosno u kompenzaciji kroz usluge NUNS - upozorava Borojević.

VUČIĆ O ĐILASU I JEREMIĆU: Vi ćete, lopovi, meni da sudite? NISTE ME UPLAŠILI!

VIŠE NEMA TAJNI! PETREUS, ŠOLAK I ĐILAS ZAJEDNO HOĆE DA ZAGOSPODARE SRPSKIM MEDIJSKIM PROSTOROM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija